От х:

Днес в x:

В Хасково няма от отровните полски гъби

В Хасково не са засечени количества от партидата отровни печурки, внос от Полша, информира шефът на областната дирекция за безопасност на храните Георги Станков.

От централата на Агенцията разпоредиха още вчера всички количества от партидата да бъдат изтеглени от магазините „Кауфланд“ и да бъдат изследвани.

Това се наложи след като вчера следобед тричленно семейство от София постъпи в болница с натравяне от гъби. По-късно се оказа, че фамилията е консумирала яхния, в която е имало печурки.

Информацията от днес обаче е, че докато бъдат изтеглени от веригата магазини, половината от партидата полски отровни бели и кафяви печурки вече е била изконсумирана.

Гъбите са били пуснати на пазара преди повече от 10 дни, съобщи Любомир Кулински от "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните.

Така че вероятно подобни гъби са консумирани и в Хасково, но към настоящия момент няма такива.

  Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдателен
    4 0
    20:34, 16 юни 2016
    Български кауфланд няма нищо общи с немски подобни, въпреки че всичкото е на едни немски собственици и там и тука!
    А тука ни се пробутва най-ниското качество и стоки, на които им изтича трайността след една седмица. За сравнение-взимал съм определен артикул от кауфланд в гр.Нюрнберг, който е два пъти по-голям от хасковския и после същия артикул с нечетлив текст от хасковския след два дни. На хасковския артикул му оставаха около десет дни трайност а на немския повече от 6 месеца!
    Не само с гъби а и с риба и малотрайни колбаси очаквайте да има нов случай на натряване!
Последни новини