От х:

Днес в x:

Треньорът на Румъния: Трудно ще се възстановим от тази болезнена загуба

Селекционерът на Румъния Ангел Йорданеску заяви, че футболистите му са изчерпани емоционално и физически след двубоя с Франция. Румънците бяха много близо да отмъкнат точка от домакините в откриващия мач на Евро 2016, но загубиха с 1:2 след прекрасен гол на Димитри Пайе в 89-ата минута.

"Ако бяхте в съблекалнята, щяхте да видите колко разочаровани са всички футболисти. Много е болезнено да загубиш мач в 89-ата минута, но това беше приказно попадение от един невероятен футболист", коментира Йорданеску след двубоя.

Въпреки разочарованието от загубата, треньорът остана много доволен от представянето на неговите възпитаници. "Искам да поздравя моите играч, защото изпълниха всички тактически указания, които им дадох. Благодаря им за страхотната игра, която показаха, независимо че загубихме."

"Започнахме отлично първото полувреме и имахме невероятна възможност, която вратарят им някак успя да спаси. Ако бяхме отбелязали, това щеше да промени целия мач. В началото на втората част отново пропуснахме прекрасен шанс (на Богдан Станку) и малко след това Франция откри резултата."

Йорданеску очаква тежкият мач да окаже влияние върху следващата среща на Румъния, която е срещу Швейцария. "Ще бъде трудно да се възстановим, особено физически, защото момчетата са доста изтощени", обясни треньорът.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини