От х:

Днес в x:

До края на юли: Движението при тунела след Асеновград ще се регулира от светофар

До 30 юли движението при тунела след Асеновград, пътувайки към Смолян при км 32+423 на път II-86, ще се регулира от светофар, съобщиха от АПИ. Временната организация е поради ремонт на съоръжението. По лот 14 на "Транзитни пътища V" в момента се обновяват още два тунела от второкласния път - преди Бачково (при 33+427) и след Бачковския манастир (при 39+471). Ремонтът включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление.

Трафикът при тунела преди Бачково преминава по обходен път, който е встрани от съоръжениего. Преди стартирането на строително-монтажните дейности беше ремонтирано трасето на обхода. Движението при третия тунел, след Бачковския манастир, се регулира с временна светофарна уредба.

Предвидено е ремонтните работи по два от тунелите - преди Бачково и след манастира, да завършат до края на юни, а на съоръжението след Асеновград до 30 юли.

Изпълнител на строителните дейности е "ИСА 2000" ЕООД. Лот 14 обхваща рехабилитацията на 72,4 км от пътя Асеновград - Смолян и пътя Пампорово - Стойките.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини