От х:

Днес в x:

Разформироваха хасковската афганистанска рота

Ротата, която се върна в Хасково от мисия в Афганистан, бе разформирована на тържествена церемония днес. Бойците преминаха на подчинение от Съвместното оперативно командване на Българската армия към началника на поделението на Кенана подполковник Недялко Ников. Заместник командващият на сухотъпните войски генерал-майор Атанас Самандов лично връчи отличия на бойците.

На церемонията присъства и областният управител Райна Йовчева. Тя изрази голямата си радост, че бойците са се върнали живи и здрави. "Преди 6 месеца ми бе оказана много голяма чест – връчен ми бе почетния знак на българския военен контингент в Афганистан. Тогава реших, че ще го пазя и ще го нося със себе си, когато Ви посрещна в Хасково живи и здрави след края на мисията. Този свиден дар е символ на Вашата войнска чест и на висшата кауза да пазите мира в една далечна страна", бяха думите на областния управител.



Губернаторката благодари на бойците, че са се завърнали с високо вдигнати глави и че с мъжеството и професионализма си са допринесли и за високо вдигнатата глава на България.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини