От х:

Днес в x:

Руски частен самолет с шестима души на борда изчезна от радарите над Афганистан

Руски частен самолет с шестима души на борда вероятно се е разбил в отдалечен район на Афганистан, съобщиха днес властите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Катастрофата е станала в събота в планински район близо до окръг Зебак в провинция Бадахшан, съобщи регионалният говорител Забихула Амири и добави, че в района е изпратен спасителен екип.

Началникът на полицията в Бадахшан също потвърди съобщението за катастрофата в изявление.

От Москва руските власти за гражданска авиация съобщиха, че е изчезнал самолет Dassault Falcon 10 с четирима членове на екипажа и двама пътници. Самолетът е изпълнявал чартърен полет за бърза помощ по маршрут от Гая, Индия, до Ташкент, Узбекистан, и по-нататък до международното летище "Жуковски" в Москва.

Самолетът "спрял да комуникира и изчезнал от радарните екрани", съобщават властите.

Руски официални лица заявиха, че самолетът е собственост на Athletic Group LLC и на частно лице. Асошиейтед прес не успя да се свърже незабавно със собствениците му.

"Самолетът е изпълнявал чартърен медицински полет от Гая (Индия) до Ташкент (Узбекистан) и Жуковски (Русия)", предаде Франс прес, като цитира руски медии. Според руската информационна агенция "РИА" на борда му е имало "прикована към леглото пациентка в тежко състояние" и съпругът ѝ, който е платил за полета. И двамата са руски граждани.

Руското следствие обяви, че започва разследване за "нарушения на правилата за безопасност, довели до смъртта на двама или повече души поради небрежност".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини