От х:

Днес в x:

Будалкаме Брюксел за 30 лв. Лекарствата поскъпнаха. Преглед на печата – 5 ноември

Будалкаме Брюксел за 30 лв. по дело за подкуп, съобщава в голямо заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Случаят с димитровградчанина Васил Василев, който пробва да бутне 30 лв. рушвет на следовател, е отчетен пред ЕС като успешен факт в борбата с корупцията. Случаят вчера разсмя юристите в Хасково, допълва изданието.

Хасково цака военните за порутени казарми, акцентира на първа страница вестникът. След като от МО отказаха да предоставят на общината исканите имоти, общината отвръща със заплаха да глобява за ужасния вид на сградите. Глобата за всяка е до 5 бона.

ПМГ се руши, родители негодуват, акцентира още изданието. Проблемът с гимназията е, че сградата все още е собственост на министерството на земеделието, макар школото да се води общинско.

Издириха отвлечената и изнасилена Динка, съобщава вестникът на криминалната страница. Обявената за издирване Динка Челебиева от Димитровград бе открита и върната в града.

Поскъпнаха лекарствата в Хасково, пише в челния си материал на първа страница "Хасковска Марица". По-скъпите медикаменти нагоре с левче, евтините – със стотинки, но във всички аптеки.

1560 лв. такса смет готвят за фирмите, пише в заглавието над главата в днешния брой на вестника. Голяма част от предприятията декларирали ниски отчетни стойности и плащали за боклука колкото голямо жилище. Промяната в налога се готви от общинското данъчно.

Мистериозен Сергей - получател на 120 кг. бижута, акцентира на крими страницата изданието. Заловените миналия петък на жп гарата в Свиленград двама софиянци признали, че носели накитите за лице на име Сергей в София. Те бяха оставени зад решетките с решение на хасковския окръжен съд вчера.

Ловец отстреля 4 вълка, тормозили село, пише още на страницата. Точните изстрели произвел Димитър Хаджиев от с. Свирачи.

От всеки 10 с нов бъбрек само един е трансплантиран в България, казва в интервю за вестника София Банчева, на която е присаден бъбрек в Пакистан.

Дариха 42 платна на Петър Борисов, четем на забавната 16 страница в броя. Художникът е бил първият уредник на галерията в Димитровград, но дъщеря му все пак решила да дари картините на родното му Хасково.

Детска премиера в театъра днес, съобщава за спектакъла "Бър-бър-бър за слон и чадър" изданието. Завесата се вдига в 18 часа. Очаква се за премиерата да пристигне и авторката на пиесата Мая Дългъчева.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат . Подробности – във вестниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини