От х:

Днес в x:

11 °C

Будалкаме Брюксел за 30 лв. Лекарствата поскъпнаха. Преглед на печата – 5 ноември

Будалкаме Брюксел за 30 лв. по дело за подкуп, съобщава в голямо заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Случаят с димитровградчанина Васил Василев, който пробва да бутне 30 лв. рушвет на следовател, е отчетен пред ЕС като успешен факт в борбата с корупцията. Случаят вчера разсмя юристите в Хасково, допълва изданието.

Хасково цака военните за порутени казарми, акцентира на първа страница вестникът. След като от МО отказаха да предоставят на общината исканите имоти, общината отвръща със заплаха да глобява за ужасния вид на сградите. Глобата за всяка е до 5 бона.

ПМГ се руши, родители негодуват, акцентира още изданието. Проблемът с гимназията е, че сградата все още е собственост на министерството на земеделието, макар школото да се води общинско.

Издириха отвлечената и изнасилена Динка, съобщава вестникът на криминалната страница. Обявената за издирване Динка Челебиева от Димитровград бе открита и върната в града.

Поскъпнаха лекарствата в Хасково, пише в челния си материал на първа страница "Хасковска Марица". По-скъпите медикаменти нагоре с левче, евтините – със стотинки, но във всички аптеки.

1560 лв. такса смет готвят за фирмите, пише в заглавието над главата в днешния брой на вестника. Голяма част от предприятията декларирали ниски отчетни стойности и плащали за боклука колкото голямо жилище. Промяната в налога се готви от общинското данъчно.

Мистериозен Сергей - получател на 120 кг. бижута, акцентира на крими страницата изданието. Заловените миналия петък на жп гарата в Свиленград двама софиянци признали, че носели накитите за лице на име Сергей в София. Те бяха оставени зад решетките с решение на хасковския окръжен съд вчера.

Ловец отстреля 4 вълка, тормозили село, пише още на страницата. Точните изстрели произвел Димитър Хаджиев от с. Свирачи.

От всеки 10 с нов бъбрек само един е трансплантиран в България, казва в интервю за вестника София Банчева, на която е присаден бъбрек в Пакистан.

Дариха 42 платна на Петър Борисов, четем на забавната 16 страница в броя. Художникът е бил първият уредник на галерията в Димитровград, но дъщеря му все пак решила да дари картините на родното му Хасково.

Детска премиера в театъра днес, съобщава за спектакъла "Бър-бър-бър за слон и чадър" изданието. Завесата се вдига в 18 часа. Очаква се за премиерата да пристигне и авторката на пиесата Мая Дългъчева.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат . Подробности – във вестниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини