От х:

Днес в x:

Добромир Казанджиев: Не насъсквам Кенана срещу EVN

Не е вярно казаното от кмета на Хасково Георги Иванов, че аз насъсквам хората от Кенана срещу Енергото заради лични бизнес интереси, каза пред Haskovo.net Добромир Казанджиев.

На пресконференция в общината вчера той бе посочен от градоначалника като лицето, което буни вилната зона срещу монополиста заради бизнеса си с имоти. Лицето Добромир Казанджиев има 6 имота, 3 от които вече е продал. Ако парцелът има ток и вода, цената му се вдига, обясни кметът. Понеже EVN му отказва присъединяване, той подбужда хората, допълни той.

Съпругата на Добромир Казанджиев – Лиляна, е председател на сдружението "Кенанци за Кенана", по чиято жалба комисията за защита на конкуренцията започна проверка на EVN. Семейството днес потърси Haskovo.net, за да отговори на обвиненията.

Живеем в наследствен имот. Притежавам и друг, за който имам договор за присъединяване към електропреносната мрежа още през 2006 година. Таксата от близо 700 лв. е платена, ток още няма, обясни Казанджиев.



Преди време от Енергото поискаха парче земя от 6 квадрата за трафопост. Предоставих им. Поискаха да му извадя данъчна оценка. Направих я. Вероятно това е един от "имотите", които има предвид кметът, предположи Казанджиев. Той допълни, че наистина е продал два парцела в Кенана, но това е било през 2004 или 2005 година, не си спомня точно, но със сигурност преди да започне голямата разправия с Енергото.

Жалбата до комисията за защита на конкуренцията е подписана единствено от мен, вмъква съпругата му Лиляна. Не ние подбуждаме хората срещу Енергото, а слабият ток и липсата на нормално подаване на електричество в Кенана. Една от първите жалби пък – от 2005 година, срещу ниското напрежение – 160 волта, дори не е подписана от нас. Под нея има парафи на 63 жители на Кенана, но без нас двамата, допълни Казанджиева.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини