От х:

Днес в x:

4-ма изгоряха в свирепо меле на пътя. Свалят таксата на кабелната ТV. Преглед на печата – 15 октомври

Трагедията на Е-80 миналата нощ, при която четирима души от Сливен намериха смъртта си, е водеща и за двата регионални всекидневника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица". Кървавата касапница стана край Свиленград.

Конкуренцията сваля таксата за кабелна телевизия, съобщава "Хасковска Марица". ЕСКОМ пуска пакет с 40 програми на цена 10 лева. Минималната цена на Кейбъл тел е 21 лева. От ЕСКОМ заявявават, че услугата ще стартира от началото на ноември.

Михалевски дава 40 млн. лв. за областта, Гагаузов не знае, челно съобщава на първа страница изданието. Михалевски е заместник на Гагаузов – строителния министър. В крайна сметка се оказва, че пари няма. Средствата са за пречиствателна станция на яз. "Тракиец".

Пенсионерка в шок след ухапване в дома си, акцентира на първа страница вестникът. Става дума за възрастната жена от Димитровград, за която вчера Гражданска защита съобщи, че е ухапана от змия. Репортер на вестника си е направил труда да се срещне с пенсионерката, която си казва, че е ухапана от пълзяща твар, а не от змия. Защо от Гражданска защита са решили, че е змия, не е ясно. Вероятно защото звучи по-сърцераздирателно. Дори преровили жилището, за да открият пълзящата твар.
Работата заприлича на вица за същността на философията. Философията, твърдят мъдри хора, означава да търсиш черна котка в тъмна стая и котката да я няма там.

Всяка къща с ЕГН, пише още "Хасковска Марица". В новия регистър всеки имот ще бъде вписан със собствен идентификационен номер.

30-годишен тероризира пожарна и полиция, четем още в броя. Димитровградчанинът, който се забавлявал да подава фалшиви сигнали на спешните телефони, е арестуван.

Кметът на Свиленград поема издръжката на хасковската футболна школа, сензационно обявява изданието на спортната си страница. Георги Манолов бил трогнат от бедите на юношите, които за една бройка да пропуснат мач, защото нямало пари за съдиите и решил да се ангажира лично. Градоначалникът гарантира, че ще намери заможни хора, които да дадат пари за юношеския футбол в областния град.
Не е задължително човек да е запалянко, за да оцени по достойнство жеста на Георги Манолов.

Красимир Панев събра рок динозаврите на Хасково, пише изданието за възпоменателния концерт в памет на музиканта. Събитието обедини над 100 артисти, музиканти, дейци на културата и фенове на рока, отбелязва вестникът.

Храм с Левски отвори врати в село Светлина, съобщава на първата си страница "Новинар юг". Единствената църква у нас, в която е зографисан Дякона, отвори врати вчера, пише вестникът. Чакат пловдивския митрополит да освети храма при първа възможност, допълва изданието.
Храмът в Светлина не е единственият, в който е зографисан Васил Левски. Българският светец, макар и неканонизиран от официалната църква, може да се види и на стената на храм в родния му град Карлово. Стенописът е на художника Дечко Тодоров и е правен през средата на 90-те години. Като дарение, впрочем.
А отсъствието на владиката от вчерашния храмов празник в Светлина, може да означава и дискретно дистанциране на известния със строгото придържане към догмата пловдивски митрополит Николай.

"Банска" временно става двупосочна, почнаха "Руен", отбелязва изданието.

Раздават от утре първолашките обувки, четем още в броя. 1160 майки са подали молби за безплатните дрехи, утре ще започне раздаването им по общини.

Муле дъни тъста си, оставят ги в ареста, пише на криминалната страница. Става дума за двамата от Ловеч, които бяха арестувани през уикенда за трафик на кокаин. Оказва че те са зет и тъст. Създали са нещо като семейна фирма за трафик на висококачествена и скъпа дрога.

"Асталди" почва ремонта на жп линията Първомай-Свиленград, четем още в броя. Италианската фирма вече е получила строително разрешително за високоскоростната отсечка.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини