От х:

Днес в x:

Бивш рейнджър преби майка си, пращат го в лудница

Принудително въдворяване в психиатричната болница в Кърджали за Милчо Делчев разпореди вчера съдията в районен съд - Хасково Мартин Кючуков. Бившият рейнджър ще прекара следващите три месеца зад решетките на лудницата.

Медицинската експертиза е показала, че Милчо Делчев страда от психично разстройство. Той е бил един от българските рейнджъри в първата мисия в Камбоджа в началото на 90-те години. Служил е като шофьор на военна линейка. Видените там ужаси са отключили подсъзнатели процеси в психиката му и бившият рейнджър редовно пребива майка си – Делка Георгиева. Пенсионерката е писала отчаяни писма за помощ до военното министерство, но оттам няма отговор. Отписали са сина ми, горчиво признава майката.



Майката и психично болният й син живеят в порутена къщичка до жп гарата в Хасково (на малката снимка). Там синът неведнъж е пребивал възрастната жена. Причина за яростта му е алкохолът и фактът, че не пие хапчетата, предписани му от психиатрите. В началото на септември женицата за пореден път била смазана от бой и си извадила медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски. То послужило като основание за въдворяването на сина й за пореден път в лудницата. Максималният престой там е три месеца. Престоят в Боляровската клиника, която се води диспансер, е максимум месец.

След принудителния престой Милчо Делчев ще бъде прегледан отново от психиатри и най вероятно ще бъде пуснат вкъщи, защото състоянието му не е такова, че да бъде затворен завинаги зад решетките, прогнозират специалисти, запознати с болестта му. Но липсата на контрол върху приема на лекарствата отново ще отключи агресията в бившия рейнджър.

И порочният кръг ще се завърти отново.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини