От х:

Днес в x:

Екоинспекцията предупреди 2 сервиза в Хасково за маслата, глоби 6 фирми

На собствениците на два центъра за авторемонтни услуги в град Хасково е предписано да си извадят разрешително за третиране на отпадъци съгласно закона, съобщиха от РИОСВ. И двата сервиза трябва да имат разрешително за временно съхраняване на отработени моторни масла, издадено от регионалната екоинспекция.
Глоби на стойност 2 900 лева е наложила екоинспекцията за констатирани нарушения на природозащитното законодателство през септември. Най-много от установените нарушения са по закона за управление на отпадъците и две на закона за водите. Санкционирани са 5 физически лица и едно юридическо лице през изтеклия месец.
На собствениците на 13 от проверените 52 обекта, работещи на територията на Хасковска и Кърджалийска области, са дадени предписания за мерките, които е необходимо да вземат за изпълнение на екологичните закони.
От осем фирми, явяващи се производители или вносители на опаковани стоки, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци, се изисква предоставяне в срок на документацията, доказваща количеството опакована продукция пускана на пазара. Документите, които трябва да се предоставят на експертите са годишен отчет за количеството опаковки пуснати или внесени на пазара, договор с лицензирана организация за оползотворяване на отпадъците от опаковки, ако има сключен такъв и подписана декларация за достоверност на представените данни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини