От х:

Днес в x:

5000 от областта с евтин хляб

Близо 5000 възрастни от област Хасково, които до 31 октомври ще бъдат включени в списъците на социалните служби за помощи за отопление, ще получават през зимния сезон хляб на цени на производител. Това стана ясно днес на организирана от областния управител Райна Йовчева среща с представител на големите хлебопроизводители в региона, пенсионерско сдружение и социални служби.

Критерият, по който ще се определя кой да получи евтиния хляб, е това да са хората, одобрени за помощи за отопление за предстоящия зимен сезон. Очаква се те да са близо 5000, казаха от "Социално подпомагане" Хасково. Миналата година в цялата област те са били 5875, но тази година се очаква да са по-малко, защото заради увеличените пенсии някои от тях ще отпаднат от списъците.

До края на седмицата ще стане ясно каква ще е цената на хляба за нуждаещите се, но тя ще бъде значително по-ниска от тази в търговската мрежа, каза председателят на Регионалния съюз на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и зам.-председател на националната й структура Янчо Вутов.

Райна Йовчева изрази благодарност към хлебопроизводителите в региона за проявения жест и хуманно отношение към възрастните.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини