От х:

Днес в x:

Таксита 9 12 80 съдят ”Опасните” за клевета

Съветът на директорите на „Такси–С– Експрес" АД (9 12 80) ще предяви иск за 1 милион евро заради клевети срещу нея в интернет.
Това се казва в съобщение на дружеството, цитирано от Агенция "Фокус". Фирмата завежда дело в Софийски градски съд и предявява иск към Йорго Пецас, служител на интернет изданието Frog News, за когото от проверка на ДАНС беше установено, че е бил администратор на сайта „Опасните Новини", съобщи Фокус. В анонимния сайт, който беше спрян, бяха публикувани материали, уличаващи институции, личности, бизнесмени, включително и такси 9 12 80.
„През август и септември тази година в интернет-пространството се появиха откровено клеветнически информации и лъжи, насочени срещу доброто име и репутацията на „Такси–С-Експрес". Тези пълни лъжи продължават да се тиражират и до днес в медийното пространство", пише в съобщението на компанията. Оттам се оплакаха, че търпят имуществени вреди, изразяващи се в необичаен спад на клиенти и загуба на човешки ресурси – най-ценния капитал на компанията. Непоправимо се уврежда авторитетът на най-голямата и най-популярната таксиметрова фирма в София и в страната, нарушен е търговският й имидж не само сред многобройните клиенти, но и сред нейните партньори, пише още в съобщението.
По-рано днес заместник главният редактор на Frog News Александър Иванов съобщи, че на Йорго Пецас е оказван сериозен натиск и той се страхува да дава изявления в медиите. Преди дни главният редактор на Frog News - Огнян Стефанов, беше нападнат и пребит пред столичен ресторант. Александър Иванов отрече Стефанов и екипът на Frog news да са имали връзка със спрения сайт „Опасните". Преди време самият Огнян Стефанов и съдружникът ма Младен Мутафчийски направиха същото.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини