От х:

Днес в x:

Съд и запор на трансфери грозят ЦСКА заради Томов. Костадинов напусна!

Лавината от скандали, която заля ЦСКА от началото на годината продължава да затрупва клуба с пълна сила.

След като червените бяха изхвърлени от Европа и замалко не започнаха сезона във "В" група, бакиите на ръководството продължават да излизат на яве, а тима губи дело след дело в съда.

Бившият помощник-треньор на ЦСКА Пламен Липенски осъди ЦСКА на вчерашния арбитраж в БФС. Клубът му дължи неизплатени суми от заплати и премии на обща стойност от 30 000 лв. и още пари като неустойка за прекратяване на договора му с клуба.

Ако сумата не му бъде платена до един месец, ЦСКА ще получи запор върху трансферите в началото на следващата година, а ако се забави и след това, няма да вземе лиценз за европейските турнири.

"Моето желание беше да остана на работа в ЦСКА, макар че през юли напусна целият предишен екип начело със Стойчо Младенов. Аз останах и около месец работих с новите треньори. Най-неочаквано един ден бях извикан в канцеларията, за да ме уведомят, че ме освобождават. Имах да получавам заработени заплати и премии за около 30 000 лв., а отделно за прекратения договор се полага неустойка, както е навсякъде в Европа. До този момент не са ми платили, затова си потърсих правата чрез арбитража в БФС. Работил съм като треньор в Португалия повече от 10 години и не беше редно да постъпват така с мен", свидетелства самият Липенски пред "7 дни спорт".

Липенски твърди още, че в ЦСКА забавянето на заплатите е било честа практика.

Actualno.com припомня, че Липенски не е единственият, който чака пари от ЦСКА и може да ужили жестоко клуба в съда.

Както е известно, Стойчо Младенов все още не си е получил дължими суми. Бившите му помощници, които напуснаха ЦСКА заедно с него, също са на опашката.

Некъдърността на ръководните фактори в лицето на Томов стига до там, че клубът може да пострада жестоко заради дължими суми от порядъка 7-8 000 лева, но в договорите им за напускане е записано, че за всеки просрочен ден се начислява 2000 лв. неустойка отгоре.

Това означава, че до момента всеки от тях може да съди ЦСКА за поне 140 000 лв., тъй като минаха вече близо два месеца и половина от раздялата им с отбора.

Близки до делата в Борисовата градина се твърдят, че Александър Томов бави разплащането с бившите треньори, тъй като разчита, че съвсем скоро ЦСКА ще има нов собственик, който ще поеме клуба с всичките му пасиви.

На всичкото отгоре вчера Емил Костадинов напусна клуба.

Пред "7 дни спорт" той обяви, че се маха заради решението на Томов да закрие поста му, както и поради все по-ненормалната обстановка в клуба.

"Беше ми предложена нова работа в ЦСКА, несвързана с футбола", каза Костадинов.

"Ясно беше, че няма да се съглася". Той добави, че в последните месеци Томов е манипулирал конфликт между него и Димитър Пенев, при това в ненормална за работа обстановка.

Чашата преля вчера, когато бившият помощник-треньор Пламен Липенски осъди ЦСКА на арбитража в БФС за неполучени около 30 000 лв. заплати и премии, плюс неустойка за преждевременно прекратяване на договора.

"Не е само Липенски, има много други хора, които чакат заработени пари от ЦСКА", добави Костадинов.

"Крайно време е Томов да обяви истинските задължения на клуба, тъй като ЦСКА все повече затъва в дългове".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини