От х:

Днес в x:

Въвеждат следобедни смени в хасковски школа

Късните ремонти тази есен в много училища в региона вероятно ще доведат до въвеждане на двусменен режим на образователния процес, прогнозира началникът на инспектората в Хасково Иван Панайотов. Следобедни смени заради ремонтите вероятно ще има в хасковските "Васил Левски" и "Климент Охридски", в свиленградско – школото в с. Левка, минералбанското с. Караманци и други.

Късно приключилата оптимизация на училищната мрежа, забавяне при отпускане на парите за закрити школа и тежките процедури при обществените поръчки са причина ремонтите да започнат едновременно с учебния процес. Набиращите скорост ремонтни дейности в училищата ще принудят школските шефове да въведат и следобедна смяна, смята шефът на инспектората.



Школото в с. Караманци получи 700 000 лева, грехота е да не се усвоят, казва Панайотов. Според него проблемът с родителите на 60 деца от Сърница, които не пускат децата си да учат в Караманци, е до голяма степен изкуствен. В Долно Големанци например протестират, че има слети паралелки, в Сърница пък са съгласни на такива, само и само децата да учат в селото, посочи Панайотов. Според него проблемът може лесно да бъде решен с осигуряване на училищен транспорт.

Школските автобуси не достигат на много места в страната, защото бяха съкратени повече от очакваните училища, а МОН вече бе поръчал определен брой автобуси, обясни Панайотов. Той допълни, че министър Даниел Вълчев е обещал с пари от бюджетния излишък да се купят още специализирани возила. Община Хасково например получи 4 от поисканите 6 автобуса. Да се надяваме, че до Нова година този проблем ще бъде решен, допълни Панайотов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини