От х:

Днес в x:

Сина на нотариус коли баща си. Не пускат деца в школски бус. Преглед на печата – 24 септември

Автор: Тодор Кръшков

Син на нотариус коли баща си, пострадалият отказва да подаде жалба срещу сина си, пише в днешния си брой "Новинар юг". 31-годишен хасковлия, син на известна тукашна нотариуска, чието име не се споменава, наръгал след скандал 56-годишния си родител в с. Елена. Пострадалият отказва да подаде жалба, подпълва изданието.

Темата е отбелязана челно и в другия местен всекидневник – "Хасковска Марица". Изданието допълва по темата, че по непотвърдена информация младият мъж е с психически отклонения, което донякъде обяснява нещата.

Не пускат деца в школски бус, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". Родителите на първокласници от Капитан Андреево не били доволни от качеството на образованието в селото и изпращали децата си в Свиленград. МОН обаче осигурява 15-местен бус само за второкласниците, защото в селото няма паралелка за втори клас. Малките стават в 5 сутринта, за да хванат редовния автобус в 6. 20 часа. Училищният рейс тръгва в 8. 05.
Общината няма ангажимент да осигурява транспорт за деца, които могат да учат в същото населено място, коментират от администрацията.
Казусът е фундаментален. Дори в конституцията ни пише, че всеки има право на образование. Законодателите са пропуснали да добавят "качествено образование", защото няма нищо по-безсмислено от това днес да научиш нещо, а утре да го забравиш.
Въобще поредната реформа – оптимизацията на училищната мрежа, тепърва ще ражда чудовища. Защото разместват децата като пешки на шахматна дъска. И предвидимият резултат е – на мнозина родители ще им писне и ще купят билети, но не до Свиленград, а до друг град, поне на триста километра на запад. Там нещата са горе долу на местата си.

Сделките с общинско имущество – най-обсъжданите в ОбС, пише още вестникът. Материалът е по отчета на шефа на ОбС за досегашната дейност на общинарите.

Пенсионери на митинг за по-евтин хляб, акцентира още изданието. Един от многото съюзи на третата възраст планира за четвъртък митинг срещу високата цена на насъщния. Тия така и не разбраха, че държавата не може да определя цените на пазара. Определят ги самите те – клиентите. Докато се редят на опашки, цената ще се вдига.
Това, което има смисъл да искат от държавата, е по-достойни пенсии, а не евтино олио или хляб.

Руската изстреля втора звезда в реалити шоу, пише на 9 страница в броя. Материалът е посветен на 21-годишната Иванина Колева, която влезе в Биг брадър 4.

Без ПОКИ тази година, съобщава на 16 страница изданието. Организаторът Гриша Трифонов потвърждава това пред вестника.

Сърница си иска училището, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Вчера пред общината в Минерални бани се проведе протест на родители на 50-тина деца, които недоволстват, че малките пътуват с автобуси от междуселищната транспортна мрежа до Караманци. В самото школо пък тепърва щял да се прави ремонт. Защо училището проспа лятото?
Когато цялата държава прилича на детска градина, какво можем да очакваме от едно училище?

"Солар холд" пожела отново Пашово за слънчеви инсталации, акцентира вестникът на втора страница.Компанията е готова да вложи 250 милиона евро.

Влак сгази алкохоличка, пише на криминалната страница в броя. 50-годишна жена е била прегазена вчера сутринта около 5.20 часа край битака. По информация на вестника загиналата била алкохоличка, живеела в "Мариино".

Продават 15 на сто от "Сандра" за 160 бона, четем още в броя. Община Димитровград се освобождава от дела си в бившите оранжерии.

Комитет иска "Хасково" да стане общински клуб, акцентира на спортната страница изданието. Предложението е на бивш президент на клуба – Димитър Димитров.

Професор с над 100 изложби във "Форум", съобщава на 12 страница вестникът. Авторът проф. Станислав Роджински е бивш ректор на художествената академия в Краков. Експозицията ще бъде открита на 1 октомври.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини