От х:

Днес в x:

Роми бият полицаи, мелето заради булка. Преглед на печата – 12 септември

Тълпа освирепели роми нападнаха полицейски патрул в димитровградския квартал "Вулкан", информира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Заглавието е придружено с хубави снимки на част от бандата, която вчера бе осъдена. Мелето започнало заради булката на един от клана, която била туркиня. Трима мъже и една жена, всичките цигани, бяха осъдени вчера за дребно хулиганство на по няколко дни престой зад решетките.
В нормалните държави възприемат посегателството срещу полицай като посегателство срещу държавността и изпращат виновния за дълги години в затвора, ако успеят да го опазят жив до процеса, разбира се.
Сравненията са неизбежни, човек го обзема срам от абсурда, в който сме принудени да живеем, като в лош виц.

Търсят място за двойкаджия, минал служебно в Испания, акцентира на първа страница изданието. Прецедентът с хасковския ученик изправил на нокти местните просветни власти.

505 лева заплата за селските кметове, пише още вестникът. Увеличението за селските управници е от 1 юли, става дума за 33 населени места в общината. Предложението ще се разгледа на предстоящата сесия на ОбС Хасково.

В ОУ "Христо Смирненски" почват училище с нови униформи. Това е първото школо в Хасково, което въведе задължителното облекло, отбелязва изданието.

Село на бунт срещу незаконно сметище, акцентира още "Хасковска Марица". Става дума за тополовградското Хлябово. Проблемът с боклука и сметищата в региона е описан подробно на 9 страница в броя. Само две площадки ще поемат отпадъците в областта, останалите не отговарят на изискванията. Срокът за тях е 16 юли догодина, а не до тази, уточнява в бележка вестникът.

Зала за силов трибой откри кметът Иванов, акцентира на спортната страница вестникът. 40 000 лева глътнал ремонтът на залата, в който ще тренират хасковските атлети.

Единствена в България ретро кола ще покаже кметът Иванов, пише на забавната 16 страница в броя. Градоначалникът се готвел да удари в земята конкуренцията на предстоящия парад на ретро возила в Хасково утре. За целта премълчава пред изданието каква е колата. Така или иначе – ще я видим.

Картина на бай Иван у папата, четем още на страницата. Пожелал анонимност хасковлия купил от Иван Чаушев картина с идеята да я подари на папата. Творба от бай Иван имал и вселенският патриарх Вартоломей, допълва изднаието.
Бай Иван да продължава в този дух – с негова картина може да се сдобие дори прекият началник на горните двама.

"Кушлев" иска 236 бона от харманлиец, обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". Комисията подала в съда иск за отнемане на имуществото на Ангел Трендафилов, защото било придобито по престъпен начин, пише изданието.

Карготерминал става Узунджово, акцентира на първа страница вестникът. Общината ще получи собствеността на летището край селото, пише в текста.

Британчета учат в Хлябово, четем още в броя. Английско семейство си купило къща в селото и записало децата си в тамошното училище.

3 патрулки усмиряват със стрелба меле, отбелязва инцидента в димитровградския квартал изданието.

Съветниците вдигат цената на "Черно и бяло", пише още в броя. Барът в бившия пионерски дом бил предложен за продажба за 49 860 лева, но кметът Иванов иска увеличаване на сумата поради промяната на пазарните цени в града. Новата сума е малко повече от 80 бона.

Спират лекция за Папазов заради племенницата му. Така е озаглавено голямото интервю в броя. То е с Димитрина Бъчварова, родственица на известния художник.

Казаци вилняха на площад "Свобода", отбелязва вестникът изпълненията на групите от Шатура на сцената на централния площад в Хасково.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини