От х:

Днес в x:

10 °C

Роми бият полицаи, мелето заради булка. Преглед на печата – 12 септември

Тълпа освирепели роми нападнаха полицейски патрул в димитровградския квартал "Вулкан", информира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Заглавието е придружено с хубави снимки на част от бандата, която вчера бе осъдена. Мелето започнало заради булката на един от клана, която била туркиня. Трима мъже и една жена, всичките цигани, бяха осъдени вчера за дребно хулиганство на по няколко дни престой зад решетките.
В нормалните държави възприемат посегателството срещу полицай като посегателство срещу държавността и изпращат виновния за дълги години в затвора, ако успеят да го опазят жив до процеса, разбира се.
Сравненията са неизбежни, човек го обзема срам от абсурда, в който сме принудени да живеем, като в лош виц.

Търсят място за двойкаджия, минал служебно в Испания, акцентира на първа страница изданието. Прецедентът с хасковския ученик изправил на нокти местните просветни власти.

505 лева заплата за селските кметове, пише още вестникът. Увеличението за селските управници е от 1 юли, става дума за 33 населени места в общината. Предложението ще се разгледа на предстоящата сесия на ОбС Хасково.

В ОУ "Христо Смирненски" почват училище с нови униформи. Това е първото школо в Хасково, което въведе задължителното облекло, отбелязва изданието.

Село на бунт срещу незаконно сметище, акцентира още "Хасковска Марица". Става дума за тополовградското Хлябово. Проблемът с боклука и сметищата в региона е описан подробно на 9 страница в броя. Само две площадки ще поемат отпадъците в областта, останалите не отговарят на изискванията. Срокът за тях е 16 юли догодина, а не до тази, уточнява в бележка вестникът.

Зала за силов трибой откри кметът Иванов, акцентира на спортната страница вестникът. 40 000 лева глътнал ремонтът на залата, в който ще тренират хасковските атлети.

Единствена в България ретро кола ще покаже кметът Иванов, пише на забавната 16 страница в броя. Градоначалникът се готвел да удари в земята конкуренцията на предстоящия парад на ретро возила в Хасково утре. За целта премълчава пред изданието каква е колата. Така или иначе – ще я видим.

Картина на бай Иван у папата, четем още на страницата. Пожелал анонимност хасковлия купил от Иван Чаушев картина с идеята да я подари на папата. Творба от бай Иван имал и вселенският патриарх Вартоломей, допълва изднаието.
Бай Иван да продължава в този дух – с негова картина може да се сдобие дори прекият началник на горните двама.

"Кушлев" иска 236 бона от харманлиец, обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". Комисията подала в съда иск за отнемане на имуществото на Ангел Трендафилов, защото било придобито по престъпен начин, пише изданието.

Карготерминал става Узунджово, акцентира на първа страница вестникът. Общината ще получи собствеността на летището край селото, пише в текста.

Британчета учат в Хлябово, четем още в броя. Английско семейство си купило къща в селото и записало децата си в тамошното училище.

3 патрулки усмиряват със стрелба меле, отбелязва инцидента в димитровградския квартал изданието.

Съветниците вдигат цената на "Черно и бяло", пише още в броя. Барът в бившия пионерски дом бил предложен за продажба за 49 860 лева, но кметът Иванов иска увеличаване на сумата поради промяната на пазарните цени в града. Новата сума е малко повече от 80 бона.

Спират лекция за Папазов заради племенницата му. Така е озаглавено голямото интервю в броя. То е с Димитрина Бъчварова, родственица на известния художник.

Казаци вилняха на площад "Свобода", отбелязва вестникът изпълненията на групите от Шатура на сцената на централния площад в Хасково.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
25 окт 2020
Последни новини