От х:

Днес в x:

До две седмици откраднатите капаци на шахти ще са по местата си

До две седмици откраднатите капаци на улични шахти в Хасково ще бъдат по местата си. Това стана ясно на днешната пресконференция в местното РПУ, на което бе съобщено, че е образувано досъдебно производство срещу петима от Хасково и един от с. Малево, които от 1 до 5 август задигнаха 85 капаци на шахти. Извършителите бяха разкрити още на 6 август, за което Haskovo.net тогава писа.
Петима хасковлии са на възраст 17, 19, 20, 24 и 25 години, малевецът е 18-годишен. Стойността на откраднатите капаци е около 8200 лв., информираха от полицията.

25-годишният Х.И. е действал сам и е успял да задигне 72 броя капаци от от улиците "Преслев", "Дунав", "Тимок", "6-ти септември", "Каменна", бул. "Съединение", "Илинден" и "България". Останалите петима младежи са обирали предпазните решетки от улиците "Банска", от междублокови пространства в жк"Бадема", "Видин"и покрай училищата "Л.Каравелов" и техникума по автотранспорт.

Откраднатите капаци са открити в два пункта за черни и цветни метали на територията на Хасково и Харманли и са иззети с протоколи за доброволно предаване.



Засичането на крадените метални решетки е станало с помощта на община Хасково, откъдето задължават всички търговци на старо желязо да водят специални тетрадки, в които да описват предаденото, както и името на клиента, каза замкметът Кирил Керанов (на втората снимката в средата), който също присъстваше на брифинга. От администрацията и от полицията ще поискат от министерството на икономиката да се отнеме лиценза на двамата търговци на скрап.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини