От х:

Днес в x:

Спасиха ужилено от стършел бебе, До 10 милиона на общини за паркинги и паркове, Хасково срещу Ювентус на турнир в Италия. Преглед на печата 21.08.2008

До 10 милиона на общини за паркинги и паркове. На първа страница на Хасковска Марица четем за програмата на Европейския фонд за регионално развитие, по която общините могат да получат от 1 до 10 милиона лв за подобряване на градската среда. Средствата трябва да бъдат употребени за изграждане на улични мрежи, обществени паркинги, улично осветление и охранителни системи за наблюдение. Вестникът информира за открити две нови процедури за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Крайният срок за подаване на документите е 5 януари 2009. Сред подпомаганите дейности са още възстановяването на зони за отдих, чешми, фонтани, паметници, реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, велосипедни пътеки, както и осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания.

Баща на две деца се застреля в ловен парк е челното заглавие, Авария остави родилното без вода, Искат от фар пари за дига са другите материали на първа страница на Хасковска Марица.

Под заглавие 400 000 евро вложи Каменица в пречиствателна, вестникът публикува официалното становище на „Каменица" АД по повод наложената санкция от РИОСВ. Компанията пречиства отпадните води на всички предприятия от зоната, без каквато и да е подкрепа от тяхна страна или от МОСБ, като капацитетът на станцията отдавна не отговаря на нуждите. Цитираната сума е вложена в подобряване състояниеtо на пречиствателната станция през миналата и тази година.

Овца пипна разновидност на луда крава. Става дума за скрейпи, полижителните проби са от с. Тънково. Пробите са изпратени за потвръждение в Германия. Скрейпи не е опасна за хората.

Ловджии от Хасково скочиха срещу ловен закон, Гроздето по левче на борсата в Любимец, Изкупуват кардинала за 90 ст килото, са другите щрихи към картината на денешния ден според Хасковска Марица. Днес 7-ма страница е ТОП СПОРТ, където четем Хасково срещу Ювентус на турнир в Италия. Талантите от школата са поканени да участват в традиционния турнир по футбол в памет на Стефано Рапети. Отделено място и на хасковските хандбалистки, както и на дербито Свиленград-Любимец.

ЧРД казва вестникът на областния управител Райна Йовчева, която днес има рожден ден.

Покрай останалото без вода АГО, в Новинар четем за 250 здравни карти за ЕС, които прашасват. Под заглавие Спасиха ужилено от стършел бебе вестникът вади статистиката на ужилвания от насекоми и ухапвания от змии. Последните за над 20 за миналия месец.

Офицер от Ирак запрян в Харманли, Есхумираха убития Желязко, Гастарбайтери запалиха Капъкуле, 72-годишна се обеси в лозя, Харманлиец се застреля – черната хроника запълва цяла трета страница на Новинар. Алвксандрово-2 със стенописи наесен, Д-р Георги Китов откри некропола преди 7 години, новините от местния спорт, както и как Андреа и Анелия разцепват Димитровград четете в днешния брой.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини