От х:

Днес в x:

Полицаят - свидетел на убийство, бил с амнезия

Началникът на РПУ- Приморско Красимир Димов изпаднал в амнезия минути след убийството в бистро "Бохеми" в самия център на Бургас.
Това е казал той по време на разпита, който се провел в болница "Лайф хоспитал", където Димов лекувал хипертония, съобщи БГНЕС.

Разпитът, проведен от полицаи от Областната дирекция на полицията в Бургас, продължил час и половина. Полицай № 1 в Приморско казал, че нищо не помни и че бил в шок. Наблюдаващият прокурор Емил Христов му наложи глоба от 100 лева заради неявяване на разпит в съда. По-късно се реши той да бъда разпитан в болничната си стая.
Лекуващият го лекар д-р Стоян Ралев каза, че състоянието на Димов е стабилно, но му бил издаден болничен за 20 дни. След изтичането му той трябва да се яви на работа. Преди седмица вътрешният министър Михаил Миков е отказал да подпише молбата за напускане по собствено желание на Димов и образува дисциплинарно производство срещу началника на полицията в Приморско.

Има категорични доказателства, че Красимир Димов е присъствал на хладнокръвното убийство на 23-годишния Тодор Стоев в бистро "Бохеми" в Бургас на 5 август тази година. Димов дори не е направил опит да задържи приятеля си - Евгени Ганев, който с един куршум уби младежа.

Преди няколко дни полицейският шеф направи несериозни изявления в бургаските медии. Той разказа, че се запътил към Първо РПУ, за да съобщи за убийството, но по пътя му паднала батерията на телефона. За експертиза са иззети негови дрехи.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини