От х:

Днес в x:

Два автобуса излъгани работници

Два автобуса с излъгани български работници пристигнаха от Шотландия на Централна автогара – София, предаде Агенция "Фокус".

Работниците са в голямата си част студенти и са заминали да работят селскостопанска работа с посредничеството на "Конкордия груп" ООД и "Тотал сървиз". Работниците са заминали още от тук без копие от подписаните от тях договори и са попаднали на условия, нямащи нищо общо с уговорените.

По думите на потърпевшите в Шотландия са били общо 400 души работници от България, които в момента търсят различни начини за излизане от ситуацията. Било им е обещавано за един месец да изкарват по 2500 лв., а всъщност за две седмици са получили по 40 паунда. Били са им обещани нормални условия за живот, а всъщност са попаднали "в конюшни за по осем човека". По думите им, автобусите, с които са се прибрали, са били осигурени от двете фирми, но е трябвало сами да платят транспорта си. Седем души от тях дори са били оставени на автогарата в Лондон, защото не е имало място за тях.

На автогарата са инспектори от Главна инспекция по труда. На място е директорът на инспекцията Гълъб Донев.

Притеснени родители потърсиха отговорност от органите на реда, като се обърнаха за помощ към икономическа полиция по телефона. Впоследствие родителите обясниха, че първоначално такава им е била отказана.
Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини