От х:

Днес в x:

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Аналитичен преглед на печата – 13 август

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Така би могъл да бъде озаглавен поредният доклад на Европейската комисия за състоянието на България. Дами и господа, това е положението.

Заглавието за уволнението на шефа на митницата Стефан Марашев е над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Информацията е потвърдена лично от шефа на агенция Митници Христо Кулишев. Мотивите за дисциплинарното уволнение са скрит акциз за 4 млн. лв. Марашев бил в болнични. Това няма да промени наказанието, категоричен е големият шеф в блиц интервю за изданието.

Тараби спират пешеходци по "Сан Стефано", информира в челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Днес пешеходната зона ще е преградена, багер ще разбива плочките заради канализация към нова сграда.

Евроексперт иска затваряне на две училища, акцентира още изданието. Според Иван Иванов, директор на европейския информационен център в Брюксел школата с преобладаващи ученици от ромски произход в Хасково – "Раковски" и "Вапцаров" трябва да бъдат закрити завинаги, а децата – насочени в масови училища. На 12 – 13-годишна възраст много от тях не могат да четат, аргументира се експертът.

Уникално откритие на Глухите камъни, пише вестникът за находките на археолога Георги Нехризов екипа му край Малко Градище.

Боулинг за деня на младежта, отбелязва изданието вчерашните прояви в Хасково, организирани от ДАМС.

Взривове тресат региона, извършителите неизвестни, пише вестникът в голям материал на цяла страница, посветен на избухналото преди два дни взривно устройство пред чейндж бюро в Хасково. Авторът припомня и други подобни инциденти в предишни години. Общото между тях е фактът, че и досега не са разкрити.

Фермери готвят национален протест, описва ситуацията в селското стопанство изданието.

Свиленград взе голмайстор на Пирин (Гоце Делчев), съобщава на спортната си страница вестникът. Христо Сталев ще е най-новото попълнение на митничарите през новия сезон.

Кметски братовчед бръмчи с 44-годишно соцвозило, акцентира на забавната страница "Хасковска Марица". Москвичът бил доукрасен с емблема на ролс ройс и еленови рога. Георги Армутлиев бил третият й собственик.

Осъдиха хасковлия за 51 ст., съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Срещу 43-годишен мъж, чиито имена не се съобщават, а само инициалите му, било заведено изпълнително дело за сумата. Монетите той си спестил преди 15 години.

Линейка – най-скъпото такси, акцентира още на първа страница изданието. 78 стотинки на километър искали от болницата за транспортиране на тежко болен или инвалид до дома му. Не бъркайте с линейките на Бърза помощ – те са безплатни.

На 1 раждане – две погребения, продължава статистиката на първа страница. Данните са от отчет на здравното министрество за първите шест месеца на годината.

Гърци броят по 50 евро за наша яребица, акцентира още изданието. Първо ще трябва да я улучат обаче, става ясно в текста.

Освещават камбана за храма ни в Одрин, информира още "Новинар юг". 152-килограмовата камбана ще бъде осветена на 15 август в столицата, допълва вестникът.

С камери дебнат корупцията в КАТ, е друг акцент от страницата. Освен тях в залата бил монтиран и климатик.

"Хасково" се уреди с бразилец, информира на спортната си страница вестникът. Марсел Карнавал идва от "Стамболово", уточнява изданието.

Интервю с възстановената на поста шеф на инспектората по образование Мариела Златева можете да прочетете на 6 страница в броя.

Имигранти познаха любовта на границата. Така е озаглавена интересна дописка на забавната страница в броя. Сюлейман и Есма, бежанци от Палестина, се залюбили след прекарана заедно нощ в дере край границата.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини