От х:

Днес в x:

23 °C

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Аналитичен преглед на печата – 13 август

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Така би могъл да бъде озаглавен поредният доклад на Европейската комисия за състоянието на България. Дами и господа, това е положението.

Заглавието за уволнението на шефа на митницата Стефан Марашев е над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Информацията е потвърдена лично от шефа на агенция Митници Христо Кулишев. Мотивите за дисциплинарното уволнение са скрит акциз за 4 млн. лв. Марашев бил в болнични. Това няма да промени наказанието, категоричен е големият шеф в блиц интервю за изданието.

Тараби спират пешеходци по "Сан Стефано", информира в челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Днес пешеходната зона ще е преградена, багер ще разбива плочките заради канализация към нова сграда.

Евроексперт иска затваряне на две училища, акцентира още изданието. Според Иван Иванов, директор на европейския информационен център в Брюксел школата с преобладаващи ученици от ромски произход в Хасково – "Раковски" и "Вапцаров" трябва да бъдат закрити завинаги, а децата – насочени в масови училища. На 12 – 13-годишна възраст много от тях не могат да четат, аргументира се експертът.

Уникално откритие на Глухите камъни, пише вестникът за находките на археолога Георги Нехризов екипа му край Малко Градище.

Боулинг за деня на младежта, отбелязва изданието вчерашните прояви в Хасково, организирани от ДАМС.

Взривове тресат региона, извършителите неизвестни, пише вестникът в голям материал на цяла страница, посветен на избухналото преди два дни взривно устройство пред чейндж бюро в Хасково. Авторът припомня и други подобни инциденти в предишни години. Общото между тях е фактът, че и досега не са разкрити.

Фермери готвят национален протест, описва ситуацията в селското стопанство изданието.

Свиленград взе голмайстор на Пирин (Гоце Делчев), съобщава на спортната си страница вестникът. Христо Сталев ще е най-новото попълнение на митничарите през новия сезон.

Кметски братовчед бръмчи с 44-годишно соцвозило, акцентира на забавната страница "Хасковска Марица". Москвичът бил доукрасен с емблема на ролс ройс и еленови рога. Георги Армутлиев бил третият й собственик.

Осъдиха хасковлия за 51 ст., съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Срещу 43-годишен мъж, чиито имена не се съобщават, а само инициалите му, било заведено изпълнително дело за сумата. Монетите той си спестил преди 15 години.

Линейка – най-скъпото такси, акцентира още на първа страница изданието. 78 стотинки на километър искали от болницата за транспортиране на тежко болен или инвалид до дома му. Не бъркайте с линейките на Бърза помощ – те са безплатни.

На 1 раждане – две погребения, продължава статистиката на първа страница. Данните са от отчет на здравното министрество за първите шест месеца на годината.

Гърци броят по 50 евро за наша яребица, акцентира още изданието. Първо ще трябва да я улучат обаче, става ясно в текста.

Освещават камбана за храма ни в Одрин, информира още "Новинар юг". 152-килограмовата камбана ще бъде осветена на 15 август в столицата, допълва вестникът.

С камери дебнат корупцията в КАТ, е друг акцент от страницата. Освен тях в залата бил монтиран и климатик.

"Хасково" се уреди с бразилец, информира на спортната си страница вестникът. Марсел Карнавал идва от "Стамболово", уточнява изданието.

Интервю с възстановената на поста шеф на инспектората по образование Мариела Златева можете да прочетете на 6 страница в броя.

Имигранти познаха любовта на границата. Така е озаглавена интересна дописка на забавната страница в броя. Сюлейман и Есма, бежанци от Палестина, се залюбили след прекарана заедно нощ в дере край границата.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини