От х:

Днес в x:

15 °C

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Аналитичен преглед на печата – 13 август

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Така би могъл да бъде озаглавен поредният доклад на Европейската комисия за състоянието на България. Дами и господа, това е положението.

Заглавието за уволнението на шефа на митницата Стефан Марашев е над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Информацията е потвърдена лично от шефа на агенция Митници Христо Кулишев. Мотивите за дисциплинарното уволнение са скрит акциз за 4 млн. лв. Марашев бил в болнични. Това няма да промени наказанието, категоричен е големият шеф в блиц интервю за изданието.

Тараби спират пешеходци по "Сан Стефано", информира в челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Днес пешеходната зона ще е преградена, багер ще разбива плочките заради канализация към нова сграда.

Евроексперт иска затваряне на две училища, акцентира още изданието. Според Иван Иванов, директор на европейския информационен център в Брюксел школата с преобладаващи ученици от ромски произход в Хасково – "Раковски" и "Вапцаров" трябва да бъдат закрити завинаги, а децата – насочени в масови училища. На 12 – 13-годишна възраст много от тях не могат да четат, аргументира се експертът.

Уникално откритие на Глухите камъни, пише вестникът за находките на археолога Георги Нехризов екипа му край Малко Градище.

Боулинг за деня на младежта, отбелязва изданието вчерашните прояви в Хасково, организирани от ДАМС.

Взривове тресат региона, извършителите неизвестни, пише вестникът в голям материал на цяла страница, посветен на избухналото преди два дни взривно устройство пред чейндж бюро в Хасково. Авторът припомня и други подобни инциденти в предишни години. Общото между тях е фактът, че и досега не са разкрити.

Фермери готвят национален протест, описва ситуацията в селското стопанство изданието.

Свиленград взе голмайстор на Пирин (Гоце Делчев), съобщава на спортната си страница вестникът. Христо Сталев ще е най-новото попълнение на митничарите през новия сезон.

Кметски братовчед бръмчи с 44-годишно соцвозило, акцентира на забавната страница "Хасковска Марица". Москвичът бил доукрасен с емблема на ролс ройс и еленови рога. Георги Армутлиев бил третият й собственик.

Осъдиха хасковлия за 51 ст., съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Срещу 43-годишен мъж, чиито имена не се съобщават, а само инициалите му, било заведено изпълнително дело за сумата. Монетите той си спестил преди 15 години.

Линейка – най-скъпото такси, акцентира още на първа страница изданието. 78 стотинки на километър искали от болницата за транспортиране на тежко болен или инвалид до дома му. Не бъркайте с линейките на Бърза помощ – те са безплатни.

На 1 раждане – две погребения, продължава статистиката на първа страница. Данните са от отчет на здравното министрество за първите шест месеца на годината.

Гърци броят по 50 евро за наша яребица, акцентира още изданието. Първо ще трябва да я улучат обаче, става ясно в текста.

Освещават камбана за храма ни в Одрин, информира още "Новинар юг". 152-килограмовата камбана ще бъде осветена на 15 август в столицата, допълва вестникът.

С камери дебнат корупцията в КАТ, е друг акцент от страницата. Освен тях в залата бил монтиран и климатик.

"Хасково" се уреди с бразилец, информира на спортната си страница вестникът. Марсел Карнавал идва от "Стамболово", уточнява изданието.

Интервю с възстановената на поста шеф на инспектората по образование Мариела Златева можете да прочетете на 6 страница в броя.

Имигранти познаха любовта на границата. Така е озаглавена интересна дописка на забавната страница в броя. Сюлейман и Есма, бежанци от Палестина, се залюбили след прекарана заедно нощ в дере край границата.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини