От х:

Днес в x:

-4 °C

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Аналитичен преглед на печата – 13 август

Марашев аут заради 4 млн. лв. скрит акциз, осъдиха хасковлия за 51 ст. Така би могъл да бъде озаглавен поредният доклад на Европейската комисия за състоянието на България. Дами и господа, това е положението.

Заглавието за уволнението на шефа на митницата Стефан Марашев е над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Информацията е потвърдена лично от шефа на агенция Митници Христо Кулишев. Мотивите за дисциплинарното уволнение са скрит акциз за 4 млн. лв. Марашев бил в болнични. Това няма да промени наказанието, категоричен е големият шеф в блиц интервю за изданието.

Тараби спират пешеходци по "Сан Стефано", информира в челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Днес пешеходната зона ще е преградена, багер ще разбива плочките заради канализация към нова сграда.

Евроексперт иска затваряне на две училища, акцентира още изданието. Според Иван Иванов, директор на европейския информационен център в Брюксел школата с преобладаващи ученици от ромски произход в Хасково – "Раковски" и "Вапцаров" трябва да бъдат закрити завинаги, а децата – насочени в масови училища. На 12 – 13-годишна възраст много от тях не могат да четат, аргументира се експертът.

Уникално откритие на Глухите камъни, пише вестникът за находките на археолога Георги Нехризов екипа му край Малко Градище.

Боулинг за деня на младежта, отбелязва изданието вчерашните прояви в Хасково, организирани от ДАМС.

Взривове тресат региона, извършителите неизвестни, пише вестникът в голям материал на цяла страница, посветен на избухналото преди два дни взривно устройство пред чейндж бюро в Хасково. Авторът припомня и други подобни инциденти в предишни години. Общото между тях е фактът, че и досега не са разкрити.

Фермери готвят национален протест, описва ситуацията в селското стопанство изданието.

Свиленград взе голмайстор на Пирин (Гоце Делчев), съобщава на спортната си страница вестникът. Христо Сталев ще е най-новото попълнение на митничарите през новия сезон.

Кметски братовчед бръмчи с 44-годишно соцвозило, акцентира на забавната страница "Хасковска Марица". Москвичът бил доукрасен с емблема на ролс ройс и еленови рога. Георги Армутлиев бил третият й собственик.

Осъдиха хасковлия за 51 ст., съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Срещу 43-годишен мъж, чиито имена не се съобщават, а само инициалите му, било заведено изпълнително дело за сумата. Монетите той си спестил преди 15 години.

Линейка – най-скъпото такси, акцентира още на първа страница изданието. 78 стотинки на километър искали от болницата за транспортиране на тежко болен или инвалид до дома му. Не бъркайте с линейките на Бърза помощ – те са безплатни.

На 1 раждане – две погребения, продължава статистиката на първа страница. Данните са от отчет на здравното министрество за първите шест месеца на годината.

Гърци броят по 50 евро за наша яребица, акцентира още изданието. Първо ще трябва да я улучат обаче, става ясно в текста.

Освещават камбана за храма ни в Одрин, информира още "Новинар юг". 152-килограмовата камбана ще бъде осветена на 15 август в столицата, допълва вестникът.

С камери дебнат корупцията в КАТ, е друг акцент от страницата. Освен тях в залата бил монтиран и климатик.

"Хасково" се уреди с бразилец, информира на спортната си страница вестникът. Марсел Карнавал идва от "Стамболово", уточнява изданието.

Интервю с възстановената на поста шеф на инспектората по образование Мариела Златева можете да прочетете на 6 страница в броя.

Имигранти познаха любовта на границата. Така е озаглавена интересна дописка на забавната страница в броя. Сюлейман и Есма, бежанци от Палестина, се залюбили след прекарана заедно нощ в дере край границата.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини