От х:

Днес в x:

17 °C

Питат влизащите кой къде отива в ОбА Тополовград

От Стоян Тонев
Тополовград

По нов начин от 29 юли 2008 г. ще се влиза в сградата на общината в Тополовград. Искащият да влезе ще заявява на входа в коя служба и при кой служител иска да отиде, за да потърси информация или да реши проблема си. Човекът на входа ще се свързва по вътрешната връзка със съответния служител, който да потвърди, че може да приеме гражданина, след което той ще бъде допуснат вътре в сградата
Според зам.-кмета Радко Джонджоров това по никакъв начин няма да попречи на нормалното административно обслужване на гражданите. Целта на новия начин на влизане в сградата е именно да се подобри реда и обслужването. С новата придобивка се целят няколко неща, каза той.
Новият начин касае и служителите в администрацията, които ще се регистрират при влизането и излизането си от сградата с електронни карти и по този начин ще отпадне проблемът за спазване на работното време и трудовата дисциплина.
Второ, според зам-кмета, ще се канализира и достъпът и посещението на гражданите в сградата, без то да се затруднява, както може би ще изглежда в очите на доста хора.
Целта на това действие е да се знае кой къде и дали отива, а не както е досега - в големия брой от случаите се казва едно, а се висва пред кабинета на кмета. Освен това, според г-н Джонжоров, една група от хора са се превърнали в постоянно присъствие в сградата на общината и понякога просто пречат за нормалната работа.
Отделно от това, тоалетните на първия етаж са се превърнали в обществени. /б.р./ Този последния - за тоалетните, проблем няма да се уреди, докато не се реши най-после въпросът за градската тоалетна в центъра. Струва ни се, че точно администрацията трябва да намери решение.
Въпросът за въвеждане на нов ред за влизане в общината бе едно от нещата, което сегашното й ръководство си беше поставило да реши в началото на мандата си. Дали ще е успешно или не - времето ще покаже.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини