От х:

Днес в x:

Питат влизащите кой къде отива в ОбА Тополовград

От Стоян Тонев
Тополовград

По нов начин от 29 юли 2008 г. ще се влиза в сградата на общината в Тополовград. Искащият да влезе ще заявява на входа в коя служба и при кой служител иска да отиде, за да потърси информация или да реши проблема си. Човекът на входа ще се свързва по вътрешната връзка със съответния служител, който да потвърди, че може да приеме гражданина, след което той ще бъде допуснат вътре в сградата
Според зам.-кмета Радко Джонджоров това по никакъв начин няма да попречи на нормалното административно обслужване на гражданите. Целта на новия начин на влизане в сградата е именно да се подобри реда и обслужването. С новата придобивка се целят няколко неща, каза той.
Новият начин касае и служителите в администрацията, които ще се регистрират при влизането и излизането си от сградата с електронни карти и по този начин ще отпадне проблемът за спазване на работното време и трудовата дисциплина.
Второ, според зам-кмета, ще се канализира и достъпът и посещението на гражданите в сградата, без то да се затруднява, както може би ще изглежда в очите на доста хора.
Целта на това действие е да се знае кой къде и дали отива, а не както е досега - в големия брой от случаите се казва едно, а се висва пред кабинета на кмета. Освен това, според г-н Джонжоров, една група от хора са се превърнали в постоянно присъствие в сградата на общината и понякога просто пречат за нормалната работа.
Отделно от това, тоалетните на първия етаж са се превърнали в обществени. /б.р./ Този последния - за тоалетните, проблем няма да се уреди, докато не се реши най-после въпросът за градската тоалетна в центъра. Струва ни се, че точно администрацията трябва да намери решение.
Въпросът за въвеждане на нов ред за влизане в общината бе едно от нещата, което сегашното й ръководство си беше поставило да реши в началото на мандата си. Дали ще е успешно или не - времето ще покаже.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини