От х:

Днес в x:

В офисите на бъдещето ще се отслабва

Експеримент в работните помещения на действаща американска компания показа, че ако обзавеждането бъде променено така, че да се стимулира физическа активност, служителите могат да отслабнат, като в същото време печалбите се увеличават, съобщи ЮПИ.

Изследването е в рамките на програмата "Термогенеза без натоварване" на клиниката "Майо", чиято цел е да се изгарят повече калории във всекидневния живот.

В експеримента са участвали 45 служители на финансова компания, като 18 от тях са наблюдавани за отслабване и други промени.

Новият вътрешен дизайн се състоял в това да бъдат махнати столовете и традиционните бюра.

В помещенията били поставени пътечки за бягане, а персоналът бил насърчаван да провежда срещите в движение.

Традиционните стационарни телефони били заменени с мобилни. Освен всичко останало, доброволците имали възможност да почиват с игри и получавали консултации за полезно хранене.

В края на периода 18-те доброволци отслабнали общо с около 60 кг, по 4 - 5 кг на човек, като от тях 90% били мазнини.

Триглицеридите им намалели с 37%, а девет души, които искали специално да отслабнат, успели да свалят средно по 7 кг. Нововъведенията определено повишили и производителността на труда.

За първите три месеца приходите нараснали с 10%, а в средата на периода компанията отбелязала най-голямата си месечна печалба в историята си.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини