От х:

Днес в x:

Марица погълна 16-годишен, 20 папки с убийства за 35 стотинки. Аналитичен преглед на печата – 30 юли

Марица погълна 16-годишно момче. С това заглавие над главата отваря днешния си брой "Хасковска Марица". Димчо Панайотов от Любимец бе повлечен от водите на реката миналия ден, два дни екипи на Гражданска защита го издирват безрезултатно. В търсенето вчера са включиха и водолази от Кърджали. На темата вестникът отделя цяла страница с много снимки.

Строеж превзе паркинг пред блок, е озаглавен водещият материал на първа в броя. Пространството пред бл. 23 на бул. "Раковски" вече е строителна площадка. От общината заявяват, че обектът е напълно законен.

6.50 лв. пансионът на ден за кон нарушител, акцентира още изданието. Според заповед на кмета безстопанствените животни, заловени в паркове и градинки, трябва да се отвеждат на хайван пазара, а престоят им там струва различно. За кози и овце таксата е 1. 30 на ден, а за магаре и кон – 6. 50 лв.

Арестуваха син на загинал треньор по борба, съобщава вестникът на криминалната си страница. Синът на починалия преди години в катастрофа треньор по борба Димитър Нончев – Пламен, е един от четиримата, заловени за наркотици през уикенда в рамките на полицейска акция в Хасково и Сираково.

ОДП призна за уволненията в КАТ, пише още вестникът и припомня, че за омахването на шефовете в службата медиите писаха още преди месеци. А самата проверка е започнала през февруари. Простото пресмятане показва, че за отстраняването на един началник от КАТ е необходимо повече време, отколкото за самия министър на МВР. Отстраняването на Румен Петков протече далеч по-стегнато.

Музеят в Александрово – по японски стандарт, пише още изданието. Строежът на копието на гробницата върви по график, през декември трябва всичко да е готово. Японските специалисти наглеждали работата всеки ден.
Тия не са като европейците – да пишат доклади. Висят ти на главата, няма как да кривнеш от правия път. По тази причина няма нужда и от доклади.

С делото по САПАРД търсеха изкупителна жертва, гласи заглавието на интервю с Ивелина Капралова в броя, която бе оправдана от софийския градски съд по обвинение в пране на пари. Не става ясно обаче точно кой е търсел изкупителна жертва, нито пък защо.
А в случая има един скандален парадокс – Капралова бе глобена от съда, защото е посредничела при предаване на подкуп за бившия замшеф на фонд "Земеделие" Красимир Неделчев. Самият Неделчев пък бе оправдан за рушветчийство. Парадоксът е налице, обясения обаче няма.

Местните тв звезди – на море в BG, акцентира на 16 страница вестникът. Водещите, познати от екрана ще отмарят на българското черноморие, изключение прави само Маринела Филипова, която е избрала чужбина.

20 папки с убийства за 35 стотинки, информира от първа страница "Новинар юг". Репортер на вестника си купил толкова папки за посочената сума от пункт за стара хартия. Цената на килограм варира от 5 до 7 стотинки.

Пускат багери срещу ромското гето в Свиленград, акцентира изданието в днешния си брой. След многогодишни компромиси общината твърдо е решила да събори бидонвилите, незаконно изникнали в района на болницата.

Деца играят на вързано в интернет зали, е друг акцент в броя. Хлапетата залагали по 5-10 лева за повече хъс във виртуалните игри.

Хакери пробват ужилване с 2650 лири, разказва на криминалната страница вестникът. Става дума за димитровградчанка, която получила сърцераздирателно писмо за финансова помощ от Англия от своя приятелка.


Корупция ще има , докато спрем да даваме под масата. Така е озаглавено интервю с областния управител Райна Йовчева в броя. Според губернаторката няма драма със спрените пари от ЕС. Обясненията за липсата на драматизъм са обширни и подробни. Само едно от тях: "... коректните изпълнители на проекти (по САПАРД) ще си получат средствата от републиканския бюджет".
Всъщност, Европа спря не само плащанията на европейските пари. ЕК забрани на правителството да харчи пари и от националния бюджет за тези програми. Това бе обявено от вицепремиера Миглена Плугчиева при завръщането й от Брюксел.
Логиката на ЕС е ясна – те се грижат никой да не краде от парите на европейските данъкоплатци. А българинът повече от година е и европейски данъкоплатец. И Европа казва: Няма да крадете не само нашите пари, няма да крадете и от парите на вашия народ.
Просто и ясно. Драма има. И тя е толкова голяма, че ще ни се завие свят. Що се отнася до поведението на властта - Жан Виденов например и досега продължава да твърди, че неговото управление било много успешно.

Това бяха основните теми от днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини