От х:

Днес в x:

13 °C

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец. Токов удар изпържи половин Хасково. Аналитичен преглед на печата – 16 юли

Цената на водата – гола вода, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". Никой не знае колко ще струва тя от 1 август, ДКЕВР ще умува пак на 30 юли, твърди изданието .
По информация на вестника членовете на държавната комисия са получили партийна поръчка да не повишават цената на водата. Шефът на ВиК Хасково Атанас Бързев заявява, че дружеството ще работи на загуба при сегашните цени, защото токът скочил с 20. 54 процента от 1 юли. Той обаче отказва коментар за партийното поръчение да се задържа изкуствено цената.
Този филм вече сме го гледали. Малцина знаят, че огромните задължения – към 5 – 6 милиона лева към Енергото, бяха натрупани при предишното управление на червените. Тогава като областен управител сегашният депутат Ангел Найденов категорично отказвал на тогавашната шефка на ВиК Хасково Мария Киримова да подкрепи исканото увеличение на цената на водата. Продължилата с години работа на загуба доведе до батака, в което се намира днес ВиК – да тегли кредит за погасяване на задължения, натрупани в онзи период. При очертаващата се подобна ситуация затъването в батака ще е по-дълбоко. И още по-сигурно.
А защо Бързев отказва да коментира партийната повеля? В това няма нищо чудно. Той е дисциплиниран войник на партията и благодарение на нея всъщност е началник на ВиК. Той ще мълчи, дори реалната цена на водата да стане 100 лева. Партията е права, когато съгреши дори.
Ето такава е действителността в родината ни.

4000 с ново джипи, информира още вестникът. Толкова са хората в областта, сменили личния си лекар през миналия месец.

Сатанисти атакували димитровградския храм "Свети Димитър", пише още на страниците на "Новинар юг". Вандали написали със спрей на отсрещния блок: "Най-голямото зло на света е събрано в християнските църкви".

Гласят Георгиев за шеф на ВиК в Димитровград, съобщава изданието. Бившият заместник областен е сред имената, спрягани за началник на дружеството.
На това някога му казваха "номенклатурен списък". Попаднеш ли в него, нямаш грижа. Партията не те оставя без работа, обикновено началническа.

В рубриката "Другият ъгъл" е публикувана снимка на шампиона от "Уимбълдън" Григор Димитров с топка за тенис в ръка. Надписът гласи "Изяде ги". Кое изяде? Топките ли?

Рубриката по-долу на страницата е озаглавена "4 по сто". От прочетеното става ясно, че е сбъркана, по-близо до истината е поне "8 по сто". Няма да преразказваме. Само един цитат "В големи количества кафето е по-вредно от висшето образование и алкохола". Убедени сме, че висшето образование е вредно само за тези, които го нямат.
Аврамов, няма по-голяма грешка от тази да се опитваш да прескочиш пропаст на два скока. А да ходиш в гората с мечки дренки да ядеш също не е добра идея. По-добре пийни още една бира. Черпя.

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец, с това заглавие на черен фон открива днешния си брой "Хасковска Марица". Драмата в Орлово е описана подробно на цялата 9 страница в броя.

Токов удар изпържи половин Хасково призори, пише вестникът за вчерашното спиране на тока в 5 сутринта. Причината била в повреда в подстанция на НЕК, обясняват от Енергото.

2. 09 лв. за кубик вода в Хасково от август, информира изданието, като се позовава на излязлото късно следобед вчера решение на държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Досега плащахме по 1. 92 лв. за кубик. Водните дружества в страната били недоволни, искали по-голямо увеличение, но регулаторът ги отрязал.
Тук човек би следвало да се заяде с "Новинар юг", че са проспали решението на ДКЕВР, но няма да го направим. Делян Аврамов бди.
Само едно заяждане на дребно. Изданието пише, че още не се знае каква ще е цената на водата от "1 автуст". Месец "автуст" все още няма в календара.
Това между другото.
Замглавният редактор Недялко Бакалов да не плаче. И „Ню Йорк Таймс" е допускал правописна грешка – през хиляда деветстотин шейсет и трета година.


Пожар унищожи поминък на пенсионери, информира "Хасковска Марица" за нещастието, сполетяло Деля и Таню Жекови от Доситеево миналата нощ.

"Симеоновград показва проекти в Гърция", "Търсят бижута от времето на Омуртаг край Хухла", "Събират данни за бежански имоти" са някои от останалите заглавия в броя на "Хасковска Марица".

Над 200 башка луди на конкурс, информира вестникът за кандидатите в предстоящия конкурс на община Хасково и Ъкадемия Каунь.Сред изпратилите свои твобри е и най-добрият сатирик в България, по скромното ни мнение – Васил Сотиров. Дано дойде през септември в Хасково, че аман от сериозни хора.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини