От х:

Днес в x:

11 °C

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец. Токов удар изпържи половин Хасково. Аналитичен преглед на печата – 16 юли

Цената на водата – гола вода, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". Никой не знае колко ще струва тя от 1 август, ДКЕВР ще умува пак на 30 юли, твърди изданието .
По информация на вестника членовете на държавната комисия са получили партийна поръчка да не повишават цената на водата. Шефът на ВиК Хасково Атанас Бързев заявява, че дружеството ще работи на загуба при сегашните цени, защото токът скочил с 20. 54 процента от 1 юли. Той обаче отказва коментар за партийното поръчение да се задържа изкуствено цената.
Този филм вече сме го гледали. Малцина знаят, че огромните задължения – към 5 – 6 милиона лева към Енергото, бяха натрупани при предишното управление на червените. Тогава като областен управител сегашният депутат Ангел Найденов категорично отказвал на тогавашната шефка на ВиК Хасково Мария Киримова да подкрепи исканото увеличение на цената на водата. Продължилата с години работа на загуба доведе до батака, в което се намира днес ВиК – да тегли кредит за погасяване на задължения, натрупани в онзи период. При очертаващата се подобна ситуация затъването в батака ще е по-дълбоко. И още по-сигурно.
А защо Бързев отказва да коментира партийната повеля? В това няма нищо чудно. Той е дисциплиниран войник на партията и благодарение на нея всъщност е началник на ВиК. Той ще мълчи, дори реалната цена на водата да стане 100 лева. Партията е права, когато съгреши дори.
Ето такава е действителността в родината ни.

4000 с ново джипи, информира още вестникът. Толкова са хората в областта, сменили личния си лекар през миналия месец.

Сатанисти атакували димитровградския храм "Свети Димитър", пише още на страниците на "Новинар юг". Вандали написали със спрей на отсрещния блок: "Най-голямото зло на света е събрано в християнските църкви".

Гласят Георгиев за шеф на ВиК в Димитровград, съобщава изданието. Бившият заместник областен е сред имената, спрягани за началник на дружеството.
На това някога му казваха "номенклатурен списък". Попаднеш ли в него, нямаш грижа. Партията не те оставя без работа, обикновено началническа.

В рубриката "Другият ъгъл" е публикувана снимка на шампиона от "Уимбълдън" Григор Димитров с топка за тенис в ръка. Надписът гласи "Изяде ги". Кое изяде? Топките ли?

Рубриката по-долу на страницата е озаглавена "4 по сто". От прочетеното става ясно, че е сбъркана, по-близо до истината е поне "8 по сто". Няма да преразказваме. Само един цитат "В големи количества кафето е по-вредно от висшето образование и алкохола". Убедени сме, че висшето образование е вредно само за тези, които го нямат.
Аврамов, няма по-голяма грешка от тази да се опитваш да прескочиш пропаст на два скока. А да ходиш в гората с мечки дренки да ядеш също не е добра идея. По-добре пийни още една бира. Черпя.

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец, с това заглавие на черен фон открива днешния си брой "Хасковска Марица". Драмата в Орлово е описана подробно на цялата 9 страница в броя.

Токов удар изпържи половин Хасково призори, пише вестникът за вчерашното спиране на тока в 5 сутринта. Причината била в повреда в подстанция на НЕК, обясняват от Енергото.

2. 09 лв. за кубик вода в Хасково от август, информира изданието, като се позовава на излязлото късно следобед вчера решение на държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Досега плащахме по 1. 92 лв. за кубик. Водните дружества в страната били недоволни, искали по-голямо увеличение, но регулаторът ги отрязал.
Тук човек би следвало да се заяде с "Новинар юг", че са проспали решението на ДКЕВР, но няма да го направим. Делян Аврамов бди.
Само едно заяждане на дребно. Изданието пише, че още не се знае каква ще е цената на водата от "1 автуст". Месец "автуст" все още няма в календара.
Това между другото.
Замглавният редактор Недялко Бакалов да не плаче. И „Ню Йорк Таймс" е допускал правописна грешка – през хиляда деветстотин шейсет и трета година.


Пожар унищожи поминък на пенсионери, информира "Хасковска Марица" за нещастието, сполетяло Деля и Таню Жекови от Доситеево миналата нощ.

"Симеоновград показва проекти в Гърция", "Търсят бижута от времето на Омуртаг край Хухла", "Събират данни за бежански имоти" са някои от останалите заглавия в броя на "Хасковска Марица".

Над 200 башка луди на конкурс, информира вестникът за кандидатите в предстоящия конкурс на община Хасково и Ъкадемия Каунь.Сред изпратилите свои твобри е и най-добрият сатирик в България, по скромното ни мнение – Васил Сотиров. Дано дойде през септември в Хасково, че аман от сериозни хора.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини