От х:

Днес в x:

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец. Токов удар изпържи половин Хасково. Аналитичен преглед на печата – 16 юли

Цената на водата – гола вода, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". Никой не знае колко ще струва тя от 1 август, ДКЕВР ще умува пак на 30 юли, твърди изданието .
По информация на вестника членовете на държавната комисия са получили партийна поръчка да не повишават цената на водата. Шефът на ВиК Хасково Атанас Бързев заявява, че дружеството ще работи на загуба при сегашните цени, защото токът скочил с 20. 54 процента от 1 юли. Той обаче отказва коментар за партийното поръчение да се задържа изкуствено цената.
Този филм вече сме го гледали. Малцина знаят, че огромните задължения – към 5 – 6 милиона лева към Енергото, бяха натрупани при предишното управление на червените. Тогава като областен управител сегашният депутат Ангел Найденов категорично отказвал на тогавашната шефка на ВиК Хасково Мария Киримова да подкрепи исканото увеличение на цената на водата. Продължилата с години работа на загуба доведе до батака, в което се намира днес ВиК – да тегли кредит за погасяване на задължения, натрупани в онзи период. При очертаващата се подобна ситуация затъването в батака ще е по-дълбоко. И още по-сигурно.
А защо Бързев отказва да коментира партийната повеля? В това няма нищо чудно. Той е дисциплиниран войник на партията и благодарение на нея всъщност е началник на ВиК. Той ще мълчи, дори реалната цена на водата да стане 100 лева. Партията е права, когато съгреши дори.
Ето такава е действителността в родината ни.

4000 с ново джипи, информира още вестникът. Толкова са хората в областта, сменили личния си лекар през миналия месец.

Сатанисти атакували димитровградския храм "Свети Димитър", пише още на страниците на "Новинар юг". Вандали написали със спрей на отсрещния блок: "Най-голямото зло на света е събрано в християнските църкви".

Гласят Георгиев за шеф на ВиК в Димитровград, съобщава изданието. Бившият заместник областен е сред имената, спрягани за началник на дружеството.
На това някога му казваха "номенклатурен списък". Попаднеш ли в него, нямаш грижа. Партията не те оставя без работа, обикновено началническа.

В рубриката "Другият ъгъл" е публикувана снимка на шампиона от "Уимбълдън" Григор Димитров с топка за тенис в ръка. Надписът гласи "Изяде ги". Кое изяде? Топките ли?

Рубриката по-долу на страницата е озаглавена "4 по сто". От прочетеното става ясно, че е сбъркана, по-близо до истината е поне "8 по сто". Няма да преразказваме. Само един цитат "В големи количества кафето е по-вредно от висшето образование и алкохола". Убедени сме, че висшето образование е вредно само за тези, които го нямат.
Аврамов, няма по-голяма грешка от тази да се опитваш да прескочиш пропаст на два скока. А да ходиш в гората с мечки дренки да ядеш също не е добра идея. По-добре пийни още една бира. Черпя.

Майка на мъртво дете се хвърли в кладенец, с това заглавие на черен фон открива днешния си брой "Хасковска Марица". Драмата в Орлово е описана подробно на цялата 9 страница в броя.

Токов удар изпържи половин Хасково призори, пише вестникът за вчерашното спиране на тока в 5 сутринта. Причината била в повреда в подстанция на НЕК, обясняват от Енергото.

2. 09 лв. за кубик вода в Хасково от август, информира изданието, като се позовава на излязлото късно следобед вчера решение на държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Досега плащахме по 1. 92 лв. за кубик. Водните дружества в страната били недоволни, искали по-голямо увеличение, но регулаторът ги отрязал.
Тук човек би следвало да се заяде с "Новинар юг", че са проспали решението на ДКЕВР, но няма да го направим. Делян Аврамов бди.
Само едно заяждане на дребно. Изданието пише, че още не се знае каква ще е цената на водата от "1 автуст". Месец "автуст" все още няма в календара.
Това между другото.
Замглавният редактор Недялко Бакалов да не плаче. И „Ню Йорк Таймс" е допускал правописна грешка – през хиляда деветстотин шейсет и трета година.


Пожар унищожи поминък на пенсионери, информира "Хасковска Марица" за нещастието, сполетяло Деля и Таню Жекови от Доситеево миналата нощ.

"Симеоновград показва проекти в Гърция", "Търсят бижута от времето на Омуртаг край Хухла", "Събират данни за бежански имоти" са някои от останалите заглавия в броя на "Хасковска Марица".

Над 200 башка луди на конкурс, информира вестникът за кандидатите в предстоящия конкурс на община Хасково и Ъкадемия Каунь.Сред изпратилите свои твобри е и най-добрият сатирик в България, по скромното ни мнение – Васил Сотиров. Дано дойде през септември в Хасково, че аман от сериозни хора.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини