От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 3 юли


"Шестима пребиват и грабят барман" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 19-годишният Атанас Тодоров нападнат до водонапорната кула в Димитровград, допълва изданието. Биячите му задигнали GSM-а и 150 лева.

"37 двойки по математика, 0 по български" е озаглавен водещият материал на първа страница. 4. 50 е средният успех на седмокласниците от приемния изпит, 3. 75 по смятане.

"Учителка бие по 86 км. на ден заради 12 деца" е акцентът от втора страница. 44-ма ресурсни преподаватели помагат на 369 малчугани със специални образователни потребности.

"През 2008-а 1/3 по-малко мед", съобщава още изданието от втора. Добивите били по-слаби от миналогодишните, алармира пчеларят поет, или обратното – поетът-пчелар, Петър Ванчев. Същата информация присъства и в днешния брой на "Хасковска Марица", където пчеларят вероятно също е наминал.
Дано само не е пропуснал телевизиите, защото инак за народа загуба велика.

"ЕС храни "Република с безплатно брашно", информира още "Новинар юг".
Добра новина, няма само ние да ги храним.

"Колкото до курбаните, няма ги вече, няма. Пък тук, във Франция – хич", въздъхва тежко Стефан Цирков в рубриката "Тъй рече" на трета страница.
Не сме специалисти по въпроса. Курбаните може наистина да са на изчезване. Обаче, Цирков, курбанджийството е безсмъртно.

"Съдии и следователи гледат стрелба по бременна", пише още вестникът.Става дума за възстановката на инцидента в димитровградски бутик, където Божидар Стойчев стреля по Валентина Георгиева преди две години.

"55 мегавата от слънцето ще правят край границата" е озаглавен любопитен материал на 5 страница. Вестникът описва бъдещия соларен парк край свиленградското село Сива река.

"Трима от "Любимец" освободени вчера" е акцент от спортната страница. Христо Петев, Здравко тодоров и Станимир Баев са аут от отбора.

"Наш рипна от Аспаруховия, написа репортаж" е акцент от 12 страница. Стажант репортерът на "Новинар юг" Ивайло Шекеров броил 40 лева, за да скочи от мост.
Човек може да се сети за поне 8 по-смислени начина да похарчи 40 лева. Но щом го влече... Но да изчакаме репортажа.

"Жегата повали четирима, контейнер запали Кенана" е голямото заглавие, придружено със снимка, над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". 50 дка треви изгорени заради небрежност, припадналите в жегите откарани с линейки в Спешното, допълва изданието.

"846 седмокласници издържаха теста, местата със 100 повече", така вестникът интерпретира станалите известни вчера резултати от приемните изпити за гимназиите.

"Нашите в Кабул без интернет" е друг акцент от първа страница. Вместо по безплатния скайп, рейнджърите си говорели с близките по мобилните телефони.
Ами то е същото, само набутването е по-голямо.

"Режат златарите от данъчни облекчения" е водещото на втора страница. Промени в закона предлага на Орешарски шефът на общинското данъчно Димо Маринов.
Няма съмнение, че щом става дума да се събират повече пари, Орешарски ще приеме с охота.

"Строителната дирекция да отключи вратата" е заглавието на дописка, в която се информира за приключилата вчера проверка на инспектори от министерството на държавната администрация в няколко хасковски изнесени държавни структури. Вратата на РДНСК в областния град бе непрекъснато заключена, а влизането при чиновниците ставаше след позвъняване. Инспекторите два дни проверявали дали наистина е заключена въпросната врата и препоръчали да се отключи.
Пробив. Сега остава да ги накарат и да работят. Ама едно по едно, не може всичко наведнъж.

"Спряха дрога, скрита в храна за кучета" е водещото на криминалната страница в броя. Антимафиотите открили в камион и 3200 кг. химически вещества, допълва изданието.

"Гриша мачка Тромбета – дъждът го спасява" е акцент от спортната страница. Григор Димитров бие американеца в осминафиналния мач на Уимбълдън, но съдиите прекратили срещата заради проливния дъжд.
Все някога ще спре да вали.

"Огърлица на 8000 години влезе в музея" е озаглавен материал на 9 страница, в който се описва колекцията от заловени на Капитан Андреево артефакти. След експертизата те остават в хасковския исторически музей.

"Кметът на Димитровград най-имотен сред колегите си", продължава вестникът да нищи историята с имуществените декларации на властта.
Има си хас точно Стефан Димитров да е бедняк.

"Подлезите превърнати в бардаци и тоалетни", следи вечната тема за хасковските подлези изданието. Може би по-точното заглавие би било "Подлезите продължават да са бардаци и тоалетни".
Ами безплатни са. "Шамар да е, аванта да е", както се изразява един колега.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини