От х:

Днес в x:

11 °C

Аналитичен преглед на печата – 3 юли


"Шестима пребиват и грабят барман" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 19-годишният Атанас Тодоров нападнат до водонапорната кула в Димитровград, допълва изданието. Биячите му задигнали GSM-а и 150 лева.

"37 двойки по математика, 0 по български" е озаглавен водещият материал на първа страница. 4. 50 е средният успех на седмокласниците от приемния изпит, 3. 75 по смятане.

"Учителка бие по 86 км. на ден заради 12 деца" е акцентът от втора страница. 44-ма ресурсни преподаватели помагат на 369 малчугани със специални образователни потребности.

"През 2008-а 1/3 по-малко мед", съобщава още изданието от втора. Добивите били по-слаби от миналогодишните, алармира пчеларят поет, или обратното – поетът-пчелар, Петър Ванчев. Същата информация присъства и в днешния брой на "Хасковска Марица", където пчеларят вероятно също е наминал.
Дано само не е пропуснал телевизиите, защото инак за народа загуба велика.

"ЕС храни "Република с безплатно брашно", информира още "Новинар юг".
Добра новина, няма само ние да ги храним.

"Колкото до курбаните, няма ги вече, няма. Пък тук, във Франция – хич", въздъхва тежко Стефан Цирков в рубриката "Тъй рече" на трета страница.
Не сме специалисти по въпроса. Курбаните може наистина да са на изчезване. Обаче, Цирков, курбанджийството е безсмъртно.

"Съдии и следователи гледат стрелба по бременна", пише още вестникът.Става дума за възстановката на инцидента в димитровградски бутик, където Божидар Стойчев стреля по Валентина Георгиева преди две години.

"55 мегавата от слънцето ще правят край границата" е озаглавен любопитен материал на 5 страница. Вестникът описва бъдещия соларен парк край свиленградското село Сива река.

"Трима от "Любимец" освободени вчера" е акцент от спортната страница. Христо Петев, Здравко тодоров и Станимир Баев са аут от отбора.

"Наш рипна от Аспаруховия, написа репортаж" е акцент от 12 страница. Стажант репортерът на "Новинар юг" Ивайло Шекеров броил 40 лева, за да скочи от мост.
Човек може да се сети за поне 8 по-смислени начина да похарчи 40 лева. Но щом го влече... Но да изчакаме репортажа.

"Жегата повали четирима, контейнер запали Кенана" е голямото заглавие, придружено със снимка, над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". 50 дка треви изгорени заради небрежност, припадналите в жегите откарани с линейки в Спешното, допълва изданието.

"846 седмокласници издържаха теста, местата със 100 повече", така вестникът интерпретира станалите известни вчера резултати от приемните изпити за гимназиите.

"Нашите в Кабул без интернет" е друг акцент от първа страница. Вместо по безплатния скайп, рейнджърите си говорели с близките по мобилните телефони.
Ами то е същото, само набутването е по-голямо.

"Режат златарите от данъчни облекчения" е водещото на втора страница. Промени в закона предлага на Орешарски шефът на общинското данъчно Димо Маринов.
Няма съмнение, че щом става дума да се събират повече пари, Орешарски ще приеме с охота.

"Строителната дирекция да отключи вратата" е заглавието на дописка, в която се информира за приключилата вчера проверка на инспектори от министерството на държавната администрация в няколко хасковски изнесени държавни структури. Вратата на РДНСК в областния град бе непрекъснато заключена, а влизането при чиновниците ставаше след позвъняване. Инспекторите два дни проверявали дали наистина е заключена въпросната врата и препоръчали да се отключи.
Пробив. Сега остава да ги накарат и да работят. Ама едно по едно, не може всичко наведнъж.

"Спряха дрога, скрита в храна за кучета" е водещото на криминалната страница в броя. Антимафиотите открили в камион и 3200 кг. химически вещества, допълва изданието.

"Гриша мачка Тромбета – дъждът го спасява" е акцент от спортната страница. Григор Димитров бие американеца в осминафиналния мач на Уимбълдън, но съдиите прекратили срещата заради проливния дъжд.
Все някога ще спре да вали.

"Огърлица на 8000 години влезе в музея" е озаглавен материал на 9 страница, в който се описва колекцията от заловени на Капитан Андреево артефакти. След експертизата те остават в хасковския исторически музей.

"Кметът на Димитровград най-имотен сред колегите си", продължава вестникът да нищи историята с имуществените декларации на властта.
Има си хас точно Стефан Димитров да е бедняк.

"Подлезите превърнати в бардаци и тоалетни", следи вечната тема за хасковските подлези изданието. Може би по-точното заглавие би било "Подлезите продължават да са бардаци и тоалетни".
Ами безплатни са. "Шамар да е, аванта да е", както се изразява един колега.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини