От х:

Днес в x:

-3 °C

Аналитичен преглед на печата – 3 юли


"Шестима пребиват и грабят барман" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 19-годишният Атанас Тодоров нападнат до водонапорната кула в Димитровград, допълва изданието. Биячите му задигнали GSM-а и 150 лева.

"37 двойки по математика, 0 по български" е озаглавен водещият материал на първа страница. 4. 50 е средният успех на седмокласниците от приемния изпит, 3. 75 по смятане.

"Учителка бие по 86 км. на ден заради 12 деца" е акцентът от втора страница. 44-ма ресурсни преподаватели помагат на 369 малчугани със специални образователни потребности.

"През 2008-а 1/3 по-малко мед", съобщава още изданието от втора. Добивите били по-слаби от миналогодишните, алармира пчеларят поет, или обратното – поетът-пчелар, Петър Ванчев. Същата информация присъства и в днешния брой на "Хасковска Марица", където пчеларят вероятно също е наминал.
Дано само не е пропуснал телевизиите, защото инак за народа загуба велика.

"ЕС храни "Република с безплатно брашно", информира още "Новинар юг".
Добра новина, няма само ние да ги храним.

"Колкото до курбаните, няма ги вече, няма. Пък тук, във Франция – хич", въздъхва тежко Стефан Цирков в рубриката "Тъй рече" на трета страница.
Не сме специалисти по въпроса. Курбаните може наистина да са на изчезване. Обаче, Цирков, курбанджийството е безсмъртно.

"Съдии и следователи гледат стрелба по бременна", пише още вестникът.Става дума за възстановката на инцидента в димитровградски бутик, където Божидар Стойчев стреля по Валентина Георгиева преди две години.

"55 мегавата от слънцето ще правят край границата" е озаглавен любопитен материал на 5 страница. Вестникът описва бъдещия соларен парк край свиленградското село Сива река.

"Трима от "Любимец" освободени вчера" е акцент от спортната страница. Христо Петев, Здравко тодоров и Станимир Баев са аут от отбора.

"Наш рипна от Аспаруховия, написа репортаж" е акцент от 12 страница. Стажант репортерът на "Новинар юг" Ивайло Шекеров броил 40 лева, за да скочи от мост.
Човек може да се сети за поне 8 по-смислени начина да похарчи 40 лева. Но щом го влече... Но да изчакаме репортажа.

"Жегата повали четирима, контейнер запали Кенана" е голямото заглавие, придружено със снимка, над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". 50 дка треви изгорени заради небрежност, припадналите в жегите откарани с линейки в Спешното, допълва изданието.

"846 седмокласници издържаха теста, местата със 100 повече", така вестникът интерпретира станалите известни вчера резултати от приемните изпити за гимназиите.

"Нашите в Кабул без интернет" е друг акцент от първа страница. Вместо по безплатния скайп, рейнджърите си говорели с близките по мобилните телефони.
Ами то е същото, само набутването е по-голямо.

"Режат златарите от данъчни облекчения" е водещото на втора страница. Промени в закона предлага на Орешарски шефът на общинското данъчно Димо Маринов.
Няма съмнение, че щом става дума да се събират повече пари, Орешарски ще приеме с охота.

"Строителната дирекция да отключи вратата" е заглавието на дописка, в която се информира за приключилата вчера проверка на инспектори от министерството на държавната администрация в няколко хасковски изнесени държавни структури. Вратата на РДНСК в областния град бе непрекъснато заключена, а влизането при чиновниците ставаше след позвъняване. Инспекторите два дни проверявали дали наистина е заключена въпросната врата и препоръчали да се отключи.
Пробив. Сега остава да ги накарат и да работят. Ама едно по едно, не може всичко наведнъж.

"Спряха дрога, скрита в храна за кучета" е водещото на криминалната страница в броя. Антимафиотите открили в камион и 3200 кг. химически вещества, допълва изданието.

"Гриша мачка Тромбета – дъждът го спасява" е акцент от спортната страница. Григор Димитров бие американеца в осминафиналния мач на Уимбълдън, но съдиите прекратили срещата заради проливния дъжд.
Все някога ще спре да вали.

"Огърлица на 8000 години влезе в музея" е озаглавен материал на 9 страница, в който се описва колекцията от заловени на Капитан Андреево артефакти. След експертизата те остават в хасковския исторически музей.

"Кметът на Димитровград най-имотен сред колегите си", продължава вестникът да нищи историята с имуществените декларации на властта.
Има си хас точно Стефан Димитров да е бедняк.

"Подлезите превърнати в бардаци и тоалетни", следи вечната тема за хасковските подлези изданието. Може би по-точното заглавие би било "Подлезите продължават да са бардаци и тоалетни".
Ами безплатни са. "Шамар да е, аванта да е", както се изразява един колега.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини