От х:

Днес в x:

4 °C

Аналитичен преглед на печата – 23 юни

"4 пречиствателни за 40 млн. лв", с това заглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". Държавата налива парите за съоръженията в Хасково, Свиленград, Харманли и Симеоновград.

"Искат 35 ст. за кило жито" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Това ще е минималната изкупна цена, зарекоха се зърнопроизводителите при старта на жътвата вчера, допълва изданието. Очакваният среден добив от декар е около 400 кг.

"Пак с голи ръце срещу пожарите", анонсира от първа страница вестникът. Как с голи ръце? Само преди седмица "Новинар юг" обяви, че хасковската пожарна служба е най-добре оборудваната в страната, благодарение на даренията на братята англичани от Лестър.

"Школата в Хасково с нова изолация", информира още изданието. След смяната на отоплителните инсталации идва ред и на изолацията, допълва вестникът. Информацията е от петъчната извънредна сесия на ОбС.

"93-ма катаджии глобяват по фиш" е акцент от трета страница. Толкова са упълномощените служители, които ни почват от днес. Няма отърване.

"Гонят побойниците от пансиона в Баните?" – под това заглавие вестникът съобщава за насрочения днес педагогически съвет в оздравителната гимназия, където миналата седмица 10 турски ученици пребиха Николай Василев, наричайки го "мръсен гяурин".

"Англичани въртят номера на Хасково за 20 млн. евро" е акцент от четвърта страница. Заради английски инат не се строи пречиствателната станция за отпадни води край Хасково, която трябваше да е готова до 10 януари 2007 г. Това са обясненията на заместник министъра Димчо Михалевски.
Тук нещо не е наред. Не че англичаните не могат да се инатят, но по-голям от българския инат едва ли има. А ако трябва да се доверяваме на някого, едва ли някой би избрал да се довери тъкмо на думите на български министър, когато става дума за пари. От сряда ЕС стартира специална програма за наблюдение над крадливите ни министри. Плучиева обясни, че това било просто по-засилена система за контрол, нищо повече. По същата логика можем да кажем, че един концлагер не е затвор, а просто система за контрол. Тия вече съвсем се оляха. Така и не разбраха, че Европа е решила да направи от България истинска държава и това не е сън да им се размине на крадльовците и лъжльовците във властта.

"Антония и Ивайло вундеркиндите на областта" е озаглавен обширен материал на 6 и 7 страница, посветен на двамата зрелостници с най-добри резулати на матурите – Ивайло Трингов и Антония Йорданова.

В редовните си "Текущи циркове" пописващият от понеделник на понеделник Стефан Цирков отново обяснява колко е велик. И добавя скромно, че това било естественото му състояние. Най-голямо вдъхновение имал, когато дънка 18-годишно уиски. Очевидно вдъхновението на Цирков зависи от Делян Делчев, Стефан Атанасов и още неколцина с дебели и щедри кесии. Е, не е единствен.
По този повод да споменем, че Стефан Цирков отпътува за Франция на изложението в Монпелие. На разноски на общината, естествено, което вероятно ще стимулира допълнително вдъхновението му. Само не стана ясно по коя линия е включен в състава на групата. По курбанджийска, по коя друга.

"Обществена кухня сее зараза в Харманли", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Най-малко един човек е с хранителни отравяния, от РИОКОЗ отказват повече информация, допълва изданието.

"Пускат пречиствателната на "Тракиец" през 2009 г. е озаглавен водещият материал на първа страница в броя.

"Почна жътвата в Странско" е друг акцент от първа.

"Спряха парите за отсечката ново село – магистрала "Марица", информира изданието от втора страница. Средствата по програма ФАР са част от парите, които ЕС блокира, за да не ги откраднат българските мафиоти.

"Иван Токаджиев дава рамо на туризма", иформира още вестникът, цитирайки изказване на заместник министъра на културата.
Горкият туризъм.

"Симеон инкогнито в Мезек", съобщава още изданието за височайшето посещение през уикенда.

"6000 нови коли за година = 180 лева пенсия" под това заглавие вестникът нашироко коментира властовия десант през почивните дни на функционери от БСП, които обясняваха колко добре и заможно живеем. Естествено, най-мазохистично настроени са били пенсионерите, които все пак отишли на срещата и викнали срещу властта.
Много й пука на властта.

"Прикривах Христо Лазов, защото го обичам" под това заглавие вестникът публикува голямо интервю с приятелката на арестувания за бруталното убийство в Димитровград. Виктория подробно и доста объркано обяснява действията си през фаталната нощ. Очевидно това е жена, която не е наясно дори със себе си и чувствата си.

"Галена раздаде страст на кристали в Любимец", "Хасковлии с луди облози заради Евро 2008" са някои от акцентите на 16 страница в броя.

Още новини и коментари – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
26 фев 2020
Последни новини