От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 23 юни

"4 пречиствателни за 40 млн. лв", с това заглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". Държавата налива парите за съоръженията в Хасково, Свиленград, Харманли и Симеоновград.

"Искат 35 ст. за кило жито" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Това ще е минималната изкупна цена, зарекоха се зърнопроизводителите при старта на жътвата вчера, допълва изданието. Очакваният среден добив от декар е около 400 кг.

"Пак с голи ръце срещу пожарите", анонсира от първа страница вестникът. Как с голи ръце? Само преди седмица "Новинар юг" обяви, че хасковската пожарна служба е най-добре оборудваната в страната, благодарение на даренията на братята англичани от Лестър.

"Школата в Хасково с нова изолация", информира още изданието. След смяната на отоплителните инсталации идва ред и на изолацията, допълва вестникът. Информацията е от петъчната извънредна сесия на ОбС.

"93-ма катаджии глобяват по фиш" е акцент от трета страница. Толкова са упълномощените служители, които ни почват от днес. Няма отърване.

"Гонят побойниците от пансиона в Баните?" – под това заглавие вестникът съобщава за насрочения днес педагогически съвет в оздравителната гимназия, където миналата седмица 10 турски ученици пребиха Николай Василев, наричайки го "мръсен гяурин".

"Англичани въртят номера на Хасково за 20 млн. евро" е акцент от четвърта страница. Заради английски инат не се строи пречиствателната станция за отпадни води край Хасково, която трябваше да е готова до 10 януари 2007 г. Това са обясненията на заместник министъра Димчо Михалевски.
Тук нещо не е наред. Не че англичаните не могат да се инатят, но по-голям от българския инат едва ли има. А ако трябва да се доверяваме на някого, едва ли някой би избрал да се довери тъкмо на думите на български министър, когато става дума за пари. От сряда ЕС стартира специална програма за наблюдение над крадливите ни министри. Плучиева обясни, че това било просто по-засилена система за контрол, нищо повече. По същата логика можем да кажем, че един концлагер не е затвор, а просто система за контрол. Тия вече съвсем се оляха. Така и не разбраха, че Европа е решила да направи от България истинска държава и това не е сън да им се размине на крадльовците и лъжльовците във властта.

"Антония и Ивайло вундеркиндите на областта" е озаглавен обширен материал на 6 и 7 страница, посветен на двамата зрелостници с най-добри резулати на матурите – Ивайло Трингов и Антония Йорданова.

В редовните си "Текущи циркове" пописващият от понеделник на понеделник Стефан Цирков отново обяснява колко е велик. И добавя скромно, че това било естественото му състояние. Най-голямо вдъхновение имал, когато дънка 18-годишно уиски. Очевидно вдъхновението на Цирков зависи от Делян Делчев, Стефан Атанасов и още неколцина с дебели и щедри кесии. Е, не е единствен.
По този повод да споменем, че Стефан Цирков отпътува за Франция на изложението в Монпелие. На разноски на общината, естествено, което вероятно ще стимулира допълнително вдъхновението му. Само не стана ясно по коя линия е включен в състава на групата. По курбанджийска, по коя друга.

"Обществена кухня сее зараза в Харманли", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Най-малко един човек е с хранителни отравяния, от РИОКОЗ отказват повече информация, допълва изданието.

"Пускат пречиствателната на "Тракиец" през 2009 г. е озаглавен водещият материал на първа страница в броя.

"Почна жътвата в Странско" е друг акцент от първа.

"Спряха парите за отсечката ново село – магистрала "Марица", информира изданието от втора страница. Средствата по програма ФАР са част от парите, които ЕС блокира, за да не ги откраднат българските мафиоти.

"Иван Токаджиев дава рамо на туризма", иформира още вестникът, цитирайки изказване на заместник министъра на културата.
Горкият туризъм.

"Симеон инкогнито в Мезек", съобщава още изданието за височайшето посещение през уикенда.

"6000 нови коли за година = 180 лева пенсия" под това заглавие вестникът нашироко коментира властовия десант през почивните дни на функционери от БСП, които обясняваха колко добре и заможно живеем. Естествено, най-мазохистично настроени са били пенсионерите, които все пак отишли на срещата и викнали срещу властта.
Много й пука на властта.

"Прикривах Христо Лазов, защото го обичам" под това заглавие вестникът публикува голямо интервю с приятелката на арестувания за бруталното убийство в Димитровград. Виктория подробно и доста объркано обяснява действията си през фаталната нощ. Очевидно това е жена, която не е наясно дори със себе си и чувствата си.

"Галена раздаде страст на кристали в Любимец", "Хасковлии с луди облози заради Евро 2008" са някои от акцентите на 16 страница в броя.

Още новини и коментари – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини