От х:

Днес в x:

13 °C

Аналитичен преглед на печата – 23 юни

"4 пречиствателни за 40 млн. лв", с това заглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". Държавата налива парите за съоръженията в Хасково, Свиленград, Харманли и Симеоновград.

"Искат 35 ст. за кило жито" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Това ще е минималната изкупна цена, зарекоха се зърнопроизводителите при старта на жътвата вчера, допълва изданието. Очакваният среден добив от декар е около 400 кг.

"Пак с голи ръце срещу пожарите", анонсира от първа страница вестникът. Как с голи ръце? Само преди седмица "Новинар юг" обяви, че хасковската пожарна служба е най-добре оборудваната в страната, благодарение на даренията на братята англичани от Лестър.

"Школата в Хасково с нова изолация", информира още изданието. След смяната на отоплителните инсталации идва ред и на изолацията, допълва вестникът. Информацията е от петъчната извънредна сесия на ОбС.

"93-ма катаджии глобяват по фиш" е акцент от трета страница. Толкова са упълномощените служители, които ни почват от днес. Няма отърване.

"Гонят побойниците от пансиона в Баните?" – под това заглавие вестникът съобщава за насрочения днес педагогически съвет в оздравителната гимназия, където миналата седмица 10 турски ученици пребиха Николай Василев, наричайки го "мръсен гяурин".

"Англичани въртят номера на Хасково за 20 млн. евро" е акцент от четвърта страница. Заради английски инат не се строи пречиствателната станция за отпадни води край Хасково, която трябваше да е готова до 10 януари 2007 г. Това са обясненията на заместник министъра Димчо Михалевски.
Тук нещо не е наред. Не че англичаните не могат да се инатят, но по-голям от българския инат едва ли има. А ако трябва да се доверяваме на някого, едва ли някой би избрал да се довери тъкмо на думите на български министър, когато става дума за пари. От сряда ЕС стартира специална програма за наблюдение над крадливите ни министри. Плучиева обясни, че това било просто по-засилена система за контрол, нищо повече. По същата логика можем да кажем, че един концлагер не е затвор, а просто система за контрол. Тия вече съвсем се оляха. Така и не разбраха, че Европа е решила да направи от България истинска държава и това не е сън да им се размине на крадльовците и лъжльовците във властта.

"Антония и Ивайло вундеркиндите на областта" е озаглавен обширен материал на 6 и 7 страница, посветен на двамата зрелостници с най-добри резулати на матурите – Ивайло Трингов и Антония Йорданова.

В редовните си "Текущи циркове" пописващият от понеделник на понеделник Стефан Цирков отново обяснява колко е велик. И добавя скромно, че това било естественото му състояние. Най-голямо вдъхновение имал, когато дънка 18-годишно уиски. Очевидно вдъхновението на Цирков зависи от Делян Делчев, Стефан Атанасов и още неколцина с дебели и щедри кесии. Е, не е единствен.
По този повод да споменем, че Стефан Цирков отпътува за Франция на изложението в Монпелие. На разноски на общината, естествено, което вероятно ще стимулира допълнително вдъхновението му. Само не стана ясно по коя линия е включен в състава на групата. По курбанджийска, по коя друга.

"Обществена кухня сее зараза в Харманли", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Най-малко един човек е с хранителни отравяния, от РИОКОЗ отказват повече информация, допълва изданието.

"Пускат пречиствателната на "Тракиец" през 2009 г. е озаглавен водещият материал на първа страница в броя.

"Почна жътвата в Странско" е друг акцент от първа.

"Спряха парите за отсечката ново село – магистрала "Марица", информира изданието от втора страница. Средствата по програма ФАР са част от парите, които ЕС блокира, за да не ги откраднат българските мафиоти.

"Иван Токаджиев дава рамо на туризма", иформира още вестникът, цитирайки изказване на заместник министъра на културата.
Горкият туризъм.

"Симеон инкогнито в Мезек", съобщава още изданието за височайшето посещение през уикенда.

"6000 нови коли за година = 180 лева пенсия" под това заглавие вестникът нашироко коментира властовия десант през почивните дни на функционери от БСП, които обясняваха колко добре и заможно живеем. Естествено, най-мазохистично настроени са били пенсионерите, които все пак отишли на срещата и викнали срещу властта.
Много й пука на властта.

"Прикривах Христо Лазов, защото го обичам" под това заглавие вестникът публикува голямо интервю с приятелката на арестувания за бруталното убийство в Димитровград. Виктория подробно и доста объркано обяснява действията си през фаталната нощ. Очевидно това е жена, която не е наясно дори със себе си и чувствата си.

"Галена раздаде страст на кристали в Любимец", "Хасковлии с луди облози заради Евро 2008" са някои от акцентите на 16 страница в броя.

Още новини и коментари – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини