От х:

Днес в x:

9 °C

Аналитичен преглед на печата – 23 юни

"4 пречиствателни за 40 млн. лв", с това заглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". Държавата налива парите за съоръженията в Хасково, Свиленград, Харманли и Симеоновград.

"Искат 35 ст. за кило жито" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Това ще е минималната изкупна цена, зарекоха се зърнопроизводителите при старта на жътвата вчера, допълва изданието. Очакваният среден добив от декар е около 400 кг.

"Пак с голи ръце срещу пожарите", анонсира от първа страница вестникът. Как с голи ръце? Само преди седмица "Новинар юг" обяви, че хасковската пожарна служба е най-добре оборудваната в страната, благодарение на даренията на братята англичани от Лестър.

"Школата в Хасково с нова изолация", информира още изданието. След смяната на отоплителните инсталации идва ред и на изолацията, допълва вестникът. Информацията е от петъчната извънредна сесия на ОбС.

"93-ма катаджии глобяват по фиш" е акцент от трета страница. Толкова са упълномощените служители, които ни почват от днес. Няма отърване.

"Гонят побойниците от пансиона в Баните?" – под това заглавие вестникът съобщава за насрочения днес педагогически съвет в оздравителната гимназия, където миналата седмица 10 турски ученици пребиха Николай Василев, наричайки го "мръсен гяурин".

"Англичани въртят номера на Хасково за 20 млн. евро" е акцент от четвърта страница. Заради английски инат не се строи пречиствателната станция за отпадни води край Хасково, която трябваше да е готова до 10 януари 2007 г. Това са обясненията на заместник министъра Димчо Михалевски.
Тук нещо не е наред. Не че англичаните не могат да се инатят, но по-голям от българския инат едва ли има. А ако трябва да се доверяваме на някого, едва ли някой би избрал да се довери тъкмо на думите на български министър, когато става дума за пари. От сряда ЕС стартира специална програма за наблюдение над крадливите ни министри. Плучиева обясни, че това било просто по-засилена система за контрол, нищо повече. По същата логика можем да кажем, че един концлагер не е затвор, а просто система за контрол. Тия вече съвсем се оляха. Така и не разбраха, че Европа е решила да направи от България истинска държава и това не е сън да им се размине на крадльовците и лъжльовците във властта.

"Антония и Ивайло вундеркиндите на областта" е озаглавен обширен материал на 6 и 7 страница, посветен на двамата зрелостници с най-добри резулати на матурите – Ивайло Трингов и Антония Йорданова.

В редовните си "Текущи циркове" пописващият от понеделник на понеделник Стефан Цирков отново обяснява колко е велик. И добавя скромно, че това било естественото му състояние. Най-голямо вдъхновение имал, когато дънка 18-годишно уиски. Очевидно вдъхновението на Цирков зависи от Делян Делчев, Стефан Атанасов и още неколцина с дебели и щедри кесии. Е, не е единствен.
По този повод да споменем, че Стефан Цирков отпътува за Франция на изложението в Монпелие. На разноски на общината, естествено, което вероятно ще стимулира допълнително вдъхновението му. Само не стана ясно по коя линия е включен в състава на групата. По курбанджийска, по коя друга.

"Обществена кухня сее зараза в Харманли", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Най-малко един човек е с хранителни отравяния, от РИОКОЗ отказват повече информация, допълва изданието.

"Пускат пречиствателната на "Тракиец" през 2009 г. е озаглавен водещият материал на първа страница в броя.

"Почна жътвата в Странско" е друг акцент от първа.

"Спряха парите за отсечката ново село – магистрала "Марица", информира изданието от втора страница. Средствата по програма ФАР са част от парите, които ЕС блокира, за да не ги откраднат българските мафиоти.

"Иван Токаджиев дава рамо на туризма", иформира още вестникът, цитирайки изказване на заместник министъра на културата.
Горкият туризъм.

"Симеон инкогнито в Мезек", съобщава още изданието за височайшето посещение през уикенда.

"6000 нови коли за година = 180 лева пенсия" под това заглавие вестникът нашироко коментира властовия десант през почивните дни на функционери от БСП, които обясняваха колко добре и заможно живеем. Естествено, най-мазохистично настроени са били пенсионерите, които все пак отишли на срещата и викнали срещу властта.
Много й пука на властта.

"Прикривах Христо Лазов, защото го обичам" под това заглавие вестникът публикува голямо интервю с приятелката на арестувания за бруталното убийство в Димитровград. Виктория подробно и доста объркано обяснява действията си през фаталната нощ. Очевидно това е жена, която не е наясно дори със себе си и чувствата си.

"Галена раздаде страст на кристали в Любимец", "Хасковлии с луди облози заради Евро 2008" са някои от акцентите на 16 страница в броя.

Още новини и коментари – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини