От х:

Днес в x:

8 °C

Аналитичен преглед на печата – 20 юни

"10 бият гяурин в Баните" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 11-класникът в оздравителната гимназия Николай Василев бит от турчета. Млатиха ме, защото съм българин, твърди пострадалият. Родителите му смятат да търсят справедливост в съда и в комисията за защита от дискриминация.
Може и да намерят. Особено в комисията за защита от дискриминация, която се оглавява от българина Кемал Еюп.

"Плуг изпепели 40 дка. ечемик" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Изправна машина предизвикала пожара, в гасенето на блока край Голямо Асеново се включили над 30 работници и техника на земеделец от съседното село Радиево.

"Хасковско в златната среда при матурите", информира от втора страница изданието. Констатацията е на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов.

"ОбС дава пасат на РПУ-Хасково" е акцент от трета страница. Предложението е на кмета Георги Иванов, очаква се съветниците да го одобрят.
Струва си да се отбележи, че Общинска полиция води в автооборудването си. Те имат БМВ.

"Назначават инспектор в общинска полиция", гласи съседното заглавие на страницата. Освен въпросното БМВ миналата година съставът на службата бе увеличен от 15 на 18 души.

"Само Бизнесцентър 1 отива за продажба", информира вестникът от 4 страница. Кандидат купувачите – евреи се отказали от сделката с двете сгради, искат само едната. Няма начин да не са си направили сметката. Началната цена на големия бизнесцентър се определя в докладната до обС на близо 11 милиона лв., но евреите все ще намерят начин да я смъкнат.

"Канал 1 пуска на живо картинга от Хасково", информира изданието от спортната си страница. След като проспа Евро 2008, държавната телевизия прави отчаяни опити да се прави на интересна.

"Фотолегендата Каро става почетен хасковлия", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Карекин Карекинян е предложен за високото отличие от местното журналистическо дружество. Каро настина е заслужил. Горещо подкрепяме.

"Аптекарят Жан седял на стола "Бидермайер", разкрива изданието. Разследването е по повод дарението на Тилко Тилев за музея. Той смятал да дари и бюро, така че можем да чакаме още разкрития.

"Пътници си плащат, вървят километри пеш" – с това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Автобусът по градската линия 104 стига само до ДАП, нататък вървим пеша, сигнализирал бдителен възрастен гражданин. От фирма "Златното руно"обясняват, че автобусите им стигат само дотам, защото по-нататък още нямало изградени спирки, а те не могат да спират на места, които не са обозначени.
Булевардът бе ремонтиран и наскоро открит официално. Както се казва – тази година булевард, догодина – спирки, а още по-догодина може и някоя лампа.

"Елитните гимназии- отличници" – акцентира още днешния брой на всекидневника. Има си хас да е обратното.

"Арестуваха наркопласьори в колите им", акцентира изданието на криминалната си страница. При две параралелни операции ченгетата сгащили пласьорите с кокаин и канабис.

Европейската тема е плътно застъпена в днешния брой. "Реанимират Лисабонския договор" е озаглавен материал на 6 страница. На 9 страница пък е "Ирландското "не" – криза в ЕС или криза в комуникацията".

Тези и още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини