От х:

Днес в x:

27 °C

Аналитичен преглед на печата – 20 юни

"10 бият гяурин в Баните" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 11-класникът в оздравителната гимназия Николай Василев бит от турчета. Млатиха ме, защото съм българин, твърди пострадалият. Родителите му смятат да търсят справедливост в съда и в комисията за защита от дискриминация.
Може и да намерят. Особено в комисията за защита от дискриминация, която се оглавява от българина Кемал Еюп.

"Плуг изпепели 40 дка. ечемик" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Изправна машина предизвикала пожара, в гасенето на блока край Голямо Асеново се включили над 30 работници и техника на земеделец от съседното село Радиево.

"Хасковско в златната среда при матурите", информира от втора страница изданието. Констатацията е на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов.

"ОбС дава пасат на РПУ-Хасково" е акцент от трета страница. Предложението е на кмета Георги Иванов, очаква се съветниците да го одобрят.
Струва си да се отбележи, че Общинска полиция води в автооборудването си. Те имат БМВ.

"Назначават инспектор в общинска полиция", гласи съседното заглавие на страницата. Освен въпросното БМВ миналата година съставът на службата бе увеличен от 15 на 18 души.

"Само Бизнесцентър 1 отива за продажба", информира вестникът от 4 страница. Кандидат купувачите – евреи се отказали от сделката с двете сгради, искат само едната. Няма начин да не са си направили сметката. Началната цена на големия бизнесцентър се определя в докладната до обС на близо 11 милиона лв., но евреите все ще намерят начин да я смъкнат.

"Канал 1 пуска на живо картинга от Хасково", информира изданието от спортната си страница. След като проспа Евро 2008, държавната телевизия прави отчаяни опити да се прави на интересна.

"Фотолегендата Каро става почетен хасковлия", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Карекин Карекинян е предложен за високото отличие от местното журналистическо дружество. Каро настина е заслужил. Горещо подкрепяме.

"Аптекарят Жан седял на стола "Бидермайер", разкрива изданието. Разследването е по повод дарението на Тилко Тилев за музея. Той смятал да дари и бюро, така че можем да чакаме още разкрития.

"Пътници си плащат, вървят километри пеш" – с това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Автобусът по градската линия 104 стига само до ДАП, нататък вървим пеша, сигнализирал бдителен възрастен гражданин. От фирма "Златното руно"обясняват, че автобусите им стигат само дотам, защото по-нататък още нямало изградени спирки, а те не могат да спират на места, които не са обозначени.
Булевардът бе ремонтиран и наскоро открит официално. Както се казва – тази година булевард, догодина – спирки, а още по-догодина може и някоя лампа.

"Елитните гимназии- отличници" – акцентира още днешния брой на всекидневника. Има си хас да е обратното.

"Арестуваха наркопласьори в колите им", акцентира изданието на криминалната си страница. При две параралелни операции ченгетата сгащили пласьорите с кокаин и канабис.

Европейската тема е плътно застъпена в днешния брой. "Реанимират Лисабонския договор" е озаглавен материал на 6 страница. На 9 страница пък е "Ирландското "не" – криза в ЕС или криза в комуникацията".

Тези и още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини