От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 20 юни

"10 бият гяурин в Баните" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 11-класникът в оздравителната гимназия Николай Василев бит от турчета. Млатиха ме, защото съм българин, твърди пострадалият. Родителите му смятат да търсят справедливост в съда и в комисията за защита от дискриминация.
Може и да намерят. Особено в комисията за защита от дискриминация, която се оглавява от българина Кемал Еюп.

"Плуг изпепели 40 дка. ечемик" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Изправна машина предизвикала пожара, в гасенето на блока край Голямо Асеново се включили над 30 работници и техника на земеделец от съседното село Радиево.

"Хасковско в златната среда при матурите", информира от втора страница изданието. Констатацията е на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов.

"ОбС дава пасат на РПУ-Хасково" е акцент от трета страница. Предложението е на кмета Георги Иванов, очаква се съветниците да го одобрят.
Струва си да се отбележи, че Общинска полиция води в автооборудването си. Те имат БМВ.

"Назначават инспектор в общинска полиция", гласи съседното заглавие на страницата. Освен въпросното БМВ миналата година съставът на службата бе увеличен от 15 на 18 души.

"Само Бизнесцентър 1 отива за продажба", информира вестникът от 4 страница. Кандидат купувачите – евреи се отказали от сделката с двете сгради, искат само едната. Няма начин да не са си направили сметката. Началната цена на големия бизнесцентър се определя в докладната до обС на близо 11 милиона лв., но евреите все ще намерят начин да я смъкнат.

"Канал 1 пуска на живо картинга от Хасково", информира изданието от спортната си страница. След като проспа Евро 2008, държавната телевизия прави отчаяни опити да се прави на интересна.

"Фотолегендата Каро става почетен хасковлия", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Карекин Карекинян е предложен за високото отличие от местното журналистическо дружество. Каро настина е заслужил. Горещо подкрепяме.

"Аптекарят Жан седял на стола "Бидермайер", разкрива изданието. Разследването е по повод дарението на Тилко Тилев за музея. Той смятал да дари и бюро, така че можем да чакаме още разкрития.

"Пътници си плащат, вървят километри пеш" – с това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Автобусът по градската линия 104 стига само до ДАП, нататък вървим пеша, сигнализирал бдителен възрастен гражданин. От фирма "Златното руно"обясняват, че автобусите им стигат само дотам, защото по-нататък още нямало изградени спирки, а те не могат да спират на места, които не са обозначени.
Булевардът бе ремонтиран и наскоро открит официално. Както се казва – тази година булевард, догодина – спирки, а още по-догодина може и някоя лампа.

"Елитните гимназии- отличници" – акцентира още днешния брой на всекидневника. Има си хас да е обратното.

"Арестуваха наркопласьори в колите им", акцентира изданието на криминалната си страница. При две параралелни операции ченгетата сгащили пласьорите с кокаин и канабис.

Европейската тема е плътно застъпена в днешния брой. "Реанимират Лисабонския договор" е озаглавен материал на 6 страница. На 9 страница пък е "Ирландското "не" – криза в ЕС или криза в комуникацията".

Тези и още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини