От х:

Днес в x:

ТМС №5 в списъка на позора, Езиковата на крачка от Топ 10 на България

Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково, по-известна доскоро като ТМС, влезе в класацията на позора на просветното министерство. Списъкът е съставен на базата на резултатите от матурата по български език. Лидер по слаб успех е софийското школо по подемна, строителна и транспортна техника, чиито възпитаници са постигнали общ успех 2. 89, а хасковското училище е на 5 място със среден успех от изпита 3. 01.

Местната езикова гимназия се размина на крачка от влизане в престижната класация на 10-те най-добри училища по български език в България. Топ листата се води от американския колеж в София със среден успех 5. 80. Последно в списъка на отличниците е школото в Горна баня със сборен успех на възпитаниците си 5. 65.
Резултатите на хасковските ученици от ГПЧЕ "Проф. Асен Златаров" са само с 13 стотни по-ниски – 5.52, съобщи директорката на гимназията Пенка Делиева.

Предстои в областта да се състави рейтинг на най-добрите и най-калпавите школа. Според Делиева хасковската езикова гимназия ще е на челно място. Резултатите показват отличен сборен успех от матурите по чужди езици, по математика средният успех на 38-те явили се е 5. 80, а 14 зрелостници имат пълни шестици.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини