От х:

Днес в x:

16 °C

Преглед на печата – 18 юни

"Тийнеджър с бруцелоза, избиха над 50 животни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Тополовградското село Мрамор отново нагазено от болестта, допълва изданието.

"Хасково и без лятно кино" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Бутат екрана на "Кенана", изградили го незаконно в езерото, което е общинска собственост.
Така лятното кино последва зимното и отиде на кино.

"Старо коляно остави центъра без вода", сдържано съобщава изданието. В текста на втора страница четем, че 30-годишната колянна връзка не била подменена, а само заварена.
Може и така. Утре пак. Ако не е коляно, ще е глезен. Макар че човек не може да не отбележи, че шефът на ВиК трябва да обуздае страстта си към нови и скъпи джипове и да пренасочи нашите пари към купуване на нови коленни връзки за нашата вода. Такъв самоотвержен акт не би решил проблемите с водата в Хасково, но пък максимата "стар джип, нови тръби" поне звучи като добро начало. Макар че едва ли.

"1. 33 лв. дневно за платено паркиране в кварталите" акцентира "Новинар юг" на втора страница. Махаме всички скоби в разрез с общинската наредба, закани се замкметът Кирил Керанов. "Разрез с общинската наредба" означава, че за скобите не е платено. Като се платят 480 лв., скобите моментално престават да бъдат в разрез с наредбата.

"Прецедент: съдии и заседатели отиват на местопрестъпление" е озаглавен водещият материал на криминалната страница. Съдиите Милена Петева и Боряна Бончева щели да оглеждат мястото, където подсъдимият Божидар Стойчев простреля бременна жена преди две години.
Като се вземе предвид факта, че съдиите са дами, а "мястото" е бутик, нещата съвсем не изглеждат като прецедент.

"Ограда за 300 000 лв. слагат на градската градина" е акцент от четвърта страница в броя. Проектът за реконструкция на парка е готов още от 2005 г., но все още няма финансиране. Затова общината със собствени средства ще прави оградата, допълва изданието.

"Хасково" търси 250 бона за "В" група" е водещото заглавие на спортната страница. Футболният клуб търсел пари. Че кой не търси.

"Канят барманката Теди за танцьорка в клип", информира вестникът на 12 страница. Става дума за новия мултиплекс на "Пайнер" в Димитровград.
Там нещата са толкова омешани, че барманки стават танцьорки, танцьорките – певици и така нататък. Защо не.

"Отлагат юбилей заради отпуските", пише на същата страница. Директорът на библиотеката в Димитровград Леко Славов поискал да се отложи за септември 55-годишният й юбилей, защото се падал на 12 юли – отпускарско време.
Добре е Леко Славов да предложи също така библиотеки вече да се основават само през януари, в краен случай – февруари-март. И всичко ще си дойде на мястото.

"Почват яки ремонти на школа и детски градини" – с това леко банално заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница.

"Зрелостници блокират сайта на МОН" е водещото заглавие на първа. Утре вадят резултатите от матурите на хартия, допълва изданието.

"Теч пълни с фекалии жилищен двор", информира от втора страница вестникът. Не можем да убедим съседите да отстранят проблема в тяхната кооперация, жалват се пострадали от ул. "Вихър" в Хасково.

"Преглеждат безплатно за венозни болести", информира още изданието. Утре в ДКЦ "Свети Георги" (бившата Военна болница) съдовият хирург д-р Димитър Петков ще приема пациенти с хронична венозна болест.

"Спахиево със статут на кметство", съобщава всекидневникът. Решението на ОбС било публикувано в Държавен вестник. Този текст бе гласуван за трети път от съветниците. Въобще, Спахиево стана като лотария – тука има, тука нема. Ту е кметство, ту само наместничество.

"480 лв. годишно за паркинг скоба пред блока", съобщава за извънредната докладна и "Хасковска Марица".

"Америка е луксозен концлагер с усилено подхранване" е озаглавено голямо и интересно интервю с емигранта Кеворк Хазарян от Хасково. Музикантът разказва за живота в Щатите без баналности и без изхвърляне.

Повече новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини