От х:

Днес в x:

-6 °C

Преглед на печата – 18 юни

"Тийнеджър с бруцелоза, избиха над 50 животни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Тополовградското село Мрамор отново нагазено от болестта, допълва изданието.

"Хасково и без лятно кино" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Бутат екрана на "Кенана", изградили го незаконно в езерото, което е общинска собственост.
Така лятното кино последва зимното и отиде на кино.

"Старо коляно остави центъра без вода", сдържано съобщава изданието. В текста на втора страница четем, че 30-годишната колянна връзка не била подменена, а само заварена.
Може и така. Утре пак. Ако не е коляно, ще е глезен. Макар че човек не може да не отбележи, че шефът на ВиК трябва да обуздае страстта си към нови и скъпи джипове и да пренасочи нашите пари към купуване на нови коленни връзки за нашата вода. Такъв самоотвержен акт не би решил проблемите с водата в Хасково, но пък максимата "стар джип, нови тръби" поне звучи като добро начало. Макар че едва ли.

"1. 33 лв. дневно за платено паркиране в кварталите" акцентира "Новинар юг" на втора страница. Махаме всички скоби в разрез с общинската наредба, закани се замкметът Кирил Керанов. "Разрез с общинската наредба" означава, че за скобите не е платено. Като се платят 480 лв., скобите моментално престават да бъдат в разрез с наредбата.

"Прецедент: съдии и заседатели отиват на местопрестъпление" е озаглавен водещият материал на криминалната страница. Съдиите Милена Петева и Боряна Бончева щели да оглеждат мястото, където подсъдимият Божидар Стойчев простреля бременна жена преди две години.
Като се вземе предвид факта, че съдиите са дами, а "мястото" е бутик, нещата съвсем не изглеждат като прецедент.

"Ограда за 300 000 лв. слагат на градската градина" е акцент от четвърта страница в броя. Проектът за реконструкция на парка е готов още от 2005 г., но все още няма финансиране. Затова общината със собствени средства ще прави оградата, допълва изданието.

"Хасково" търси 250 бона за "В" група" е водещото заглавие на спортната страница. Футболният клуб търсел пари. Че кой не търси.

"Канят барманката Теди за танцьорка в клип", информира вестникът на 12 страница. Става дума за новия мултиплекс на "Пайнер" в Димитровград.
Там нещата са толкова омешани, че барманки стават танцьорки, танцьорките – певици и така нататък. Защо не.

"Отлагат юбилей заради отпуските", пише на същата страница. Директорът на библиотеката в Димитровград Леко Славов поискал да се отложи за септември 55-годишният й юбилей, защото се падал на 12 юли – отпускарско време.
Добре е Леко Славов да предложи също така библиотеки вече да се основават само през януари, в краен случай – февруари-март. И всичко ще си дойде на мястото.

"Почват яки ремонти на школа и детски градини" – с това леко банално заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница.

"Зрелостници блокират сайта на МОН" е водещото заглавие на първа. Утре вадят резултатите от матурите на хартия, допълва изданието.

"Теч пълни с фекалии жилищен двор", информира от втора страница вестникът. Не можем да убедим съседите да отстранят проблема в тяхната кооперация, жалват се пострадали от ул. "Вихър" в Хасково.

"Преглеждат безплатно за венозни болести", информира още изданието. Утре в ДКЦ "Свети Георги" (бившата Военна болница) съдовият хирург д-р Димитър Петков ще приема пациенти с хронична венозна болест.

"Спахиево със статут на кметство", съобщава всекидневникът. Решението на ОбС било публикувано в Държавен вестник. Този текст бе гласуван за трети път от съветниците. Въобще, Спахиево стана като лотария – тука има, тука нема. Ту е кметство, ту само наместничество.

"480 лв. годишно за паркинг скоба пред блока", съобщава за извънредната докладна и "Хасковска Марица".

"Америка е луксозен концлагер с усилено подхранване" е озаглавено голямо и интересно интервю с емигранта Кеворк Хазарян от Хасково. Музикантът разказва за живота в Щатите без баналности и без изхвърляне.

Повече новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини