От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 18 юни

"Тийнеджър с бруцелоза, избиха над 50 животни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Тополовградското село Мрамор отново нагазено от болестта, допълва изданието.

"Хасково и без лятно кино" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Бутат екрана на "Кенана", изградили го незаконно в езерото, което е общинска собственост.
Така лятното кино последва зимното и отиде на кино.

"Старо коляно остави центъра без вода", сдържано съобщава изданието. В текста на втора страница четем, че 30-годишната колянна връзка не била подменена, а само заварена.
Може и така. Утре пак. Ако не е коляно, ще е глезен. Макар че човек не може да не отбележи, че шефът на ВиК трябва да обуздае страстта си към нови и скъпи джипове и да пренасочи нашите пари към купуване на нови коленни връзки за нашата вода. Такъв самоотвержен акт не би решил проблемите с водата в Хасково, но пък максимата "стар джип, нови тръби" поне звучи като добро начало. Макар че едва ли.

"1. 33 лв. дневно за платено паркиране в кварталите" акцентира "Новинар юг" на втора страница. Махаме всички скоби в разрез с общинската наредба, закани се замкметът Кирил Керанов. "Разрез с общинската наредба" означава, че за скобите не е платено. Като се платят 480 лв., скобите моментално престават да бъдат в разрез с наредбата.

"Прецедент: съдии и заседатели отиват на местопрестъпление" е озаглавен водещият материал на криминалната страница. Съдиите Милена Петева и Боряна Бончева щели да оглеждат мястото, където подсъдимият Божидар Стойчев простреля бременна жена преди две години.
Като се вземе предвид факта, че съдиите са дами, а "мястото" е бутик, нещата съвсем не изглеждат като прецедент.

"Ограда за 300 000 лв. слагат на градската градина" е акцент от четвърта страница в броя. Проектът за реконструкция на парка е готов още от 2005 г., но все още няма финансиране. Затова общината със собствени средства ще прави оградата, допълва изданието.

"Хасково" търси 250 бона за "В" група" е водещото заглавие на спортната страница. Футболният клуб търсел пари. Че кой не търси.

"Канят барманката Теди за танцьорка в клип", информира вестникът на 12 страница. Става дума за новия мултиплекс на "Пайнер" в Димитровград.
Там нещата са толкова омешани, че барманки стават танцьорки, танцьорките – певици и така нататък. Защо не.

"Отлагат юбилей заради отпуските", пише на същата страница. Директорът на библиотеката в Димитровград Леко Славов поискал да се отложи за септември 55-годишният й юбилей, защото се падал на 12 юли – отпускарско време.
Добре е Леко Славов да предложи също така библиотеки вече да се основават само през януари, в краен случай – февруари-март. И всичко ще си дойде на мястото.

"Почват яки ремонти на школа и детски градини" – с това леко банално заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница.

"Зрелостници блокират сайта на МОН" е водещото заглавие на първа. Утре вадят резултатите от матурите на хартия, допълва изданието.

"Теч пълни с фекалии жилищен двор", информира от втора страница вестникът. Не можем да убедим съседите да отстранят проблема в тяхната кооперация, жалват се пострадали от ул. "Вихър" в Хасково.

"Преглеждат безплатно за венозни болести", информира още изданието. Утре в ДКЦ "Свети Георги" (бившата Военна болница) съдовият хирург д-р Димитър Петков ще приема пациенти с хронична венозна болест.

"Спахиево със статут на кметство", съобщава всекидневникът. Решението на ОбС било публикувано в Държавен вестник. Този текст бе гласуван за трети път от съветниците. Въобще, Спахиево стана като лотария – тука има, тука нема. Ту е кметство, ту само наместничество.

"480 лв. годишно за паркинг скоба пред блока", съобщава за извънредната докладна и "Хасковска Марица".

"Америка е луксозен концлагер с усилено подхранване" е озаглавено голямо и интересно интервю с емигранта Кеворк Хазарян от Хасково. Музикантът разказва за живота в Щатите без баналности и без изхвърляне.

Повече новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини