От х:

Днес в x:

17 °C

Преглед на печата – 18 юни

"Тийнеджър с бруцелоза, избиха над 50 животни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Тополовградското село Мрамор отново нагазено от болестта, допълва изданието.

"Хасково и без лятно кино" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Бутат екрана на "Кенана", изградили го незаконно в езерото, което е общинска собственост.
Така лятното кино последва зимното и отиде на кино.

"Старо коляно остави центъра без вода", сдържано съобщава изданието. В текста на втора страница четем, че 30-годишната колянна връзка не била подменена, а само заварена.
Може и така. Утре пак. Ако не е коляно, ще е глезен. Макар че човек не може да не отбележи, че шефът на ВиК трябва да обуздае страстта си към нови и скъпи джипове и да пренасочи нашите пари към купуване на нови коленни връзки за нашата вода. Такъв самоотвержен акт не би решил проблемите с водата в Хасково, но пък максимата "стар джип, нови тръби" поне звучи като добро начало. Макар че едва ли.

"1. 33 лв. дневно за платено паркиране в кварталите" акцентира "Новинар юг" на втора страница. Махаме всички скоби в разрез с общинската наредба, закани се замкметът Кирил Керанов. "Разрез с общинската наредба" означава, че за скобите не е платено. Като се платят 480 лв., скобите моментално престават да бъдат в разрез с наредбата.

"Прецедент: съдии и заседатели отиват на местопрестъпление" е озаглавен водещият материал на криминалната страница. Съдиите Милена Петева и Боряна Бончева щели да оглеждат мястото, където подсъдимият Божидар Стойчев простреля бременна жена преди две години.
Като се вземе предвид факта, че съдиите са дами, а "мястото" е бутик, нещата съвсем не изглеждат като прецедент.

"Ограда за 300 000 лв. слагат на градската градина" е акцент от четвърта страница в броя. Проектът за реконструкция на парка е готов още от 2005 г., но все още няма финансиране. Затова общината със собствени средства ще прави оградата, допълва изданието.

"Хасково" търси 250 бона за "В" група" е водещото заглавие на спортната страница. Футболният клуб търсел пари. Че кой не търси.

"Канят барманката Теди за танцьорка в клип", информира вестникът на 12 страница. Става дума за новия мултиплекс на "Пайнер" в Димитровград.
Там нещата са толкова омешани, че барманки стават танцьорки, танцьорките – певици и така нататък. Защо не.

"Отлагат юбилей заради отпуските", пише на същата страница. Директорът на библиотеката в Димитровград Леко Славов поискал да се отложи за септември 55-годишният й юбилей, защото се падал на 12 юли – отпускарско време.
Добре е Леко Славов да предложи също така библиотеки вече да се основават само през януари, в краен случай – февруари-март. И всичко ще си дойде на мястото.

"Почват яки ремонти на школа и детски градини" – с това леко банално заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница.

"Зрелостници блокират сайта на МОН" е водещото заглавие на първа. Утре вадят резултатите от матурите на хартия, допълва изданието.

"Теч пълни с фекалии жилищен двор", информира от втора страница вестникът. Не можем да убедим съседите да отстранят проблема в тяхната кооперация, жалват се пострадали от ул. "Вихър" в Хасково.

"Преглеждат безплатно за венозни болести", информира още изданието. Утре в ДКЦ "Свети Георги" (бившата Военна болница) съдовият хирург д-р Димитър Петков ще приема пациенти с хронична венозна болест.

"Спахиево със статут на кметство", съобщава всекидневникът. Решението на ОбС било публикувано в Държавен вестник. Този текст бе гласуван за трети път от съветниците. Въобще, Спахиево стана като лотария – тука има, тука нема. Ту е кметство, ту само наместничество.

"480 лв. годишно за паркинг скоба пред блока", съобщава за извънредната докладна и "Хасковска Марица".

"Америка е луксозен концлагер с усилено подхранване" е озаглавено голямо и интересно интервю с емигранта Кеворк Хазарян от Хасково. Музикантът разказва за живота в Щатите без баналности и без изхвърляне.

Повече новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини