От х:

Днес в x:

10 °C

Преглед на печата – 18 юни

"Тийнеджър с бруцелоза, избиха над 50 животни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Тополовградското село Мрамор отново нагазено от болестта, допълва изданието.

"Хасково и без лятно кино" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Бутат екрана на "Кенана", изградили го незаконно в езерото, което е общинска собственост.
Така лятното кино последва зимното и отиде на кино.

"Старо коляно остави центъра без вода", сдържано съобщава изданието. В текста на втора страница четем, че 30-годишната колянна връзка не била подменена, а само заварена.
Може и така. Утре пак. Ако не е коляно, ще е глезен. Макар че човек не може да не отбележи, че шефът на ВиК трябва да обуздае страстта си към нови и скъпи джипове и да пренасочи нашите пари към купуване на нови коленни връзки за нашата вода. Такъв самоотвержен акт не би решил проблемите с водата в Хасково, но пък максимата "стар джип, нови тръби" поне звучи като добро начало. Макар че едва ли.

"1. 33 лв. дневно за платено паркиране в кварталите" акцентира "Новинар юг" на втора страница. Махаме всички скоби в разрез с общинската наредба, закани се замкметът Кирил Керанов. "Разрез с общинската наредба" означава, че за скобите не е платено. Като се платят 480 лв., скобите моментално престават да бъдат в разрез с наредбата.

"Прецедент: съдии и заседатели отиват на местопрестъпление" е озаглавен водещият материал на криминалната страница. Съдиите Милена Петева и Боряна Бончева щели да оглеждат мястото, където подсъдимият Божидар Стойчев простреля бременна жена преди две години.
Като се вземе предвид факта, че съдиите са дами, а "мястото" е бутик, нещата съвсем не изглеждат като прецедент.

"Ограда за 300 000 лв. слагат на градската градина" е акцент от четвърта страница в броя. Проектът за реконструкция на парка е готов още от 2005 г., но все още няма финансиране. Затова общината със собствени средства ще прави оградата, допълва изданието.

"Хасково" търси 250 бона за "В" група" е водещото заглавие на спортната страница. Футболният клуб търсел пари. Че кой не търси.

"Канят барманката Теди за танцьорка в клип", информира вестникът на 12 страница. Става дума за новия мултиплекс на "Пайнер" в Димитровград.
Там нещата са толкова омешани, че барманки стават танцьорки, танцьорките – певици и така нататък. Защо не.

"Отлагат юбилей заради отпуските", пише на същата страница. Директорът на библиотеката в Димитровград Леко Славов поискал да се отложи за септември 55-годишният й юбилей, защото се падал на 12 юли – отпускарско време.
Добре е Леко Славов да предложи също така библиотеки вече да се основават само през януари, в краен случай – февруари-март. И всичко ще си дойде на мястото.

"Почват яки ремонти на школа и детски градини" – с това леко банално заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница.

"Зрелостници блокират сайта на МОН" е водещото заглавие на първа. Утре вадят резултатите от матурите на хартия, допълва изданието.

"Теч пълни с фекалии жилищен двор", информира от втора страница вестникът. Не можем да убедим съседите да отстранят проблема в тяхната кооперация, жалват се пострадали от ул. "Вихър" в Хасково.

"Преглеждат безплатно за венозни болести", информира още изданието. Утре в ДКЦ "Свети Георги" (бившата Военна болница) съдовият хирург д-р Димитър Петков ще приема пациенти с хронична венозна болест.

"Спахиево със статут на кметство", съобщава всекидневникът. Решението на ОбС било публикувано в Държавен вестник. Този текст бе гласуван за трети път от съветниците. Въобще, Спахиево стана като лотария – тука има, тука нема. Ту е кметство, ту само наместничество.

"480 лв. годишно за паркинг скоба пред блока", съобщава за извънредната докладна и "Хасковска Марица".

"Америка е луксозен концлагер с усилено подхранване" е озаглавено голямо и интересно интервю с емигранта Кеворк Хазарян от Хасково. Музикантът разказва за живота в Щатите без баналности и без изхвърляне.

Повече новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
26 фев 2020
Последни новини