От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 16 юни

"Пожар изпепели "Щъркелите" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Култовият ресторант изгоря до основи след късо съединение, гръмнаха и 3 газови бутилки, допълва изданието.

"Хасковско с 4 пъти по-малко кръв" е заглавието на водещия материал на първа страница. Доброволните донори в областта са 13 на 1000, препоръката на Световната здравна организация е да бъдат поне тройно повече. Средно за страната кръводарителите са 18 на 1000, четем още в текста.

"Вдигат наново църквата в крепостта "Свети дух", "Горски извор №1 на мотокрос", "Порой разтури събора край "Света Троица", са другите акценти на първа страница в днешния брой.

"Спешно ОбС пак гласува закриването на школа" е водещото заглавие на втора страница. На извънредно заседание този петък общинарите отново ще одобряват закриването на училища заради искането на МС за цялостна стратегия за оптимизация на мрежата.

"24 литра на кв. м. валя през уикенда", четем още на страницата. От дописката става ясно, че телефон 112 за кризисни ситуации в региона ще заработи през октомври.

"Желязко не рязал глава, тя сама си паднала" е акцент от криминалната страница. По обясненията на сочения за убиец от Въгларово той разфасовал убития Ръмпо едва когато трупът му започнал да се разлага и главата сама се отделила от тялото.

"Затвор грози роми, ловили костенурки" е акцент от четвърта страница. Двата акта на мургавите са съставени от екоинспекцията след сигнал.

"Изпитът след 7-и: всяка гимназия става елитна" е заглавието на обширен материал за тазгодишата кампания на 5 страница. От текста не става много ясно как така всяка гимназия става елитна. Но пък е ясно друго – когато всички са елитни, никой не е елитен.

"Садист звъни от GSM-а на жертвата до бивше гадже" е озаглавен големият материал на 6 и 7 страница, посветен на бруталното убийство в Димитровград. Описани са доста пикантни подробности.

"Революцията се отлага заради европейското" е заглавието на редовните "Текущи циркове" на Стефан Цирков. Основната тема на текста е колко е велик Стефан Цирков.

"Огън погълна "Щъркелите" е водещото заглавие и в другия всекидневник – "Хасковска Марица". За по-малко от 20 минути пожар унищожи емблематичното заведение, причините се изясняват, допълва изданието.

"Хасково осми по ново стоителство" е водещото заглавие на първа страница. 52 са вдигнатите сгради в областа през м. г., изпреварваме градове с курортни центрове, добавя вестникът.

"Таксита вдигнаха тарифите на 1.10 лв." е друг акцент от страницата. От центъра до "Орфей" сметката вече е 3 – 4 лв.

"Фирми за изолация не смогват с поръчките", информира още изданието. Заради скъпия ток все повече хора санират жилищата си, в бранша не достига работна ръка.

Заглавието на коментара на трета страница открива топлата вода: "Родители, пазете децата си. Те явно не могат сами". Явно

"Христо искал ласки с друга, преди да посегне на Минка" е заглавието на голям материал по темата за убийството в Димитровград. В текста се поставя един сериозен въпрос, на който прокуратурата ще трябва да отговори – какво е участието на приятелката на Христо – Виктория, в цялата история. И защо въпреки подозренията към нея е освободена от ареста, а приятелят й остава зад решетките.

"Крепост на 19 века най-новата туристическа атракция в Минерални бани" – под това заглавие вестникът описва историята на калето и неговата реставрация.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини