От х:

Днес в x:

12 °C

Преглед на печата – 16 юни

"Пожар изпепели "Щъркелите" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Култовият ресторант изгоря до основи след късо съединение, гръмнаха и 3 газови бутилки, допълва изданието.

"Хасковско с 4 пъти по-малко кръв" е заглавието на водещия материал на първа страница. Доброволните донори в областта са 13 на 1000, препоръката на Световната здравна организация е да бъдат поне тройно повече. Средно за страната кръводарителите са 18 на 1000, четем още в текста.

"Вдигат наново църквата в крепостта "Свети дух", "Горски извор №1 на мотокрос", "Порой разтури събора край "Света Троица", са другите акценти на първа страница в днешния брой.

"Спешно ОбС пак гласува закриването на школа" е водещото заглавие на втора страница. На извънредно заседание този петък общинарите отново ще одобряват закриването на училища заради искането на МС за цялостна стратегия за оптимизация на мрежата.

"24 литра на кв. м. валя през уикенда", четем още на страницата. От дописката става ясно, че телефон 112 за кризисни ситуации в региона ще заработи през октомври.

"Желязко не рязал глава, тя сама си паднала" е акцент от криминалната страница. По обясненията на сочения за убиец от Въгларово той разфасовал убития Ръмпо едва когато трупът му започнал да се разлага и главата сама се отделила от тялото.

"Затвор грози роми, ловили костенурки" е акцент от четвърта страница. Двата акта на мургавите са съставени от екоинспекцията след сигнал.

"Изпитът след 7-и: всяка гимназия става елитна" е заглавието на обширен материал за тазгодишата кампания на 5 страница. От текста не става много ясно как така всяка гимназия става елитна. Но пък е ясно друго – когато всички са елитни, никой не е елитен.

"Садист звъни от GSM-а на жертвата до бивше гадже" е озаглавен големият материал на 6 и 7 страница, посветен на бруталното убийство в Димитровград. Описани са доста пикантни подробности.

"Революцията се отлага заради европейското" е заглавието на редовните "Текущи циркове" на Стефан Цирков. Основната тема на текста е колко е велик Стефан Цирков.

"Огън погълна "Щъркелите" е водещото заглавие и в другия всекидневник – "Хасковска Марица". За по-малко от 20 минути пожар унищожи емблематичното заведение, причините се изясняват, допълва изданието.

"Хасково осми по ново стоителство" е водещото заглавие на първа страница. 52 са вдигнатите сгради в областа през м. г., изпреварваме градове с курортни центрове, добавя вестникът.

"Таксита вдигнаха тарифите на 1.10 лв." е друг акцент от страницата. От центъра до "Орфей" сметката вече е 3 – 4 лв.

"Фирми за изолация не смогват с поръчките", информира още изданието. Заради скъпия ток все повече хора санират жилищата си, в бранша не достига работна ръка.

Заглавието на коментара на трета страница открива топлата вода: "Родители, пазете децата си. Те явно не могат сами". Явно

"Христо искал ласки с друга, преди да посегне на Минка" е заглавието на голям материал по темата за убийството в Димитровград. В текста се поставя един сериозен въпрос, на който прокуратурата ще трябва да отговори – какво е участието на приятелката на Христо – Виктория, в цялата история. И защо въпреки подозренията към нея е освободена от ареста, а приятелят й остава зад решетките.

"Крепост на 19 века най-новата туристическа атракция в Минерални бани" – под това заглавие вестникът описва историята на калето и неговата реставрация.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини