От х:

Днес в x:

16 °C

Преглед на печата – 16 юни

"Пожар изпепели "Щъркелите" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Култовият ресторант изгоря до основи след късо съединение, гръмнаха и 3 газови бутилки, допълва изданието.

"Хасковско с 4 пъти по-малко кръв" е заглавието на водещия материал на първа страница. Доброволните донори в областта са 13 на 1000, препоръката на Световната здравна организация е да бъдат поне тройно повече. Средно за страната кръводарителите са 18 на 1000, четем още в текста.

"Вдигат наново църквата в крепостта "Свети дух", "Горски извор №1 на мотокрос", "Порой разтури събора край "Света Троица", са другите акценти на първа страница в днешния брой.

"Спешно ОбС пак гласува закриването на школа" е водещото заглавие на втора страница. На извънредно заседание този петък общинарите отново ще одобряват закриването на училища заради искането на МС за цялостна стратегия за оптимизация на мрежата.

"24 литра на кв. м. валя през уикенда", четем още на страницата. От дописката става ясно, че телефон 112 за кризисни ситуации в региона ще заработи през октомври.

"Желязко не рязал глава, тя сама си паднала" е акцент от криминалната страница. По обясненията на сочения за убиец от Въгларово той разфасовал убития Ръмпо едва когато трупът му започнал да се разлага и главата сама се отделила от тялото.

"Затвор грози роми, ловили костенурки" е акцент от четвърта страница. Двата акта на мургавите са съставени от екоинспекцията след сигнал.

"Изпитът след 7-и: всяка гимназия става елитна" е заглавието на обширен материал за тазгодишата кампания на 5 страница. От текста не става много ясно как така всяка гимназия става елитна. Но пък е ясно друго – когато всички са елитни, никой не е елитен.

"Садист звъни от GSM-а на жертвата до бивше гадже" е озаглавен големият материал на 6 и 7 страница, посветен на бруталното убийство в Димитровград. Описани са доста пикантни подробности.

"Революцията се отлага заради европейското" е заглавието на редовните "Текущи циркове" на Стефан Цирков. Основната тема на текста е колко е велик Стефан Цирков.

"Огън погълна "Щъркелите" е водещото заглавие и в другия всекидневник – "Хасковска Марица". За по-малко от 20 минути пожар унищожи емблематичното заведение, причините се изясняват, допълва изданието.

"Хасково осми по ново стоителство" е водещото заглавие на първа страница. 52 са вдигнатите сгради в областа през м. г., изпреварваме градове с курортни центрове, добавя вестникът.

"Таксита вдигнаха тарифите на 1.10 лв." е друг акцент от страницата. От центъра до "Орфей" сметката вече е 3 – 4 лв.

"Фирми за изолация не смогват с поръчките", информира още изданието. Заради скъпия ток все повече хора санират жилищата си, в бранша не достига работна ръка.

Заглавието на коментара на трета страница открива топлата вода: "Родители, пазете децата си. Те явно не могат сами". Явно

"Христо искал ласки с друга, преди да посегне на Минка" е заглавието на голям материал по темата за убийството в Димитровград. В текста се поставя един сериозен въпрос, на който прокуратурата ще трябва да отговори – какво е участието на приятелката на Христо – Виктория, в цялата история. И защо въпреки подозренията към нея е освободена от ареста, а приятелят й остава зад решетките.

"Крепост на 19 века най-новата туристическа атракция в Минерални бани" – под това заглавие вестникът описва историята на калето и неговата реставрация.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини