От х:

Днес в x:

19 °C

Преглед на печата – 13 юни

"Хасковлия с 6 коли крие данъци", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". На още 27 длъжници общината праща съдия-изпълнители. Не се съобщава името на имотния хасковлия, нито на останалите 27. За сметка на това на 4 страница под заглавие "Врата в закона сваля патента наполовина" е описано как се скатава наполовина патентния данък. Това ставало при деклариране на втора допълнителна дейност. Мнозина злоупотребявали, смята шефът на общинското данъчно Димо Маринов, който възнамерявал да поиска промяна в закона.
Тук е мястото да припомним едно тълкувателно решение на Върховния съд на САЩ от края на 30-те години. То гласи: "Плащането на по-високи данъци не е въпрос на патриотичен дълг". За сметка на това в Америка имената на длъжниците към хазната се обявяват. И дори ги вкарват в затвора.

"Записват средно със среден три" е заглавието на водещия материал на първа страница на всекидневника. 897 седмокласници са подали заявление за явяване на изпити, обявените места са с 49 повече, допълва изданието.

"Чонков: Как станах хаджия за 2 долара" е интригуващият анонс на първа страница за голям материал на 6-а и 7-а. От текста става ясно, че на сергиите в Йерусалим можело да се купи фалшив сертификат за хаджийство за 10 долара, но при пазарлък с евреина-продавач цената падала до долар два. Никъде обаче Чонков не си признава, че е купил документ менте. Не е такъв човека. Винаги черпи.

"Турският бойкот се пропуква", бодро съобщава от втора страница всекидневникът. Мажоретки от Свиленград били поканени да открият борбите в Одрин. Ледът се пука, наистина. А поводът за заледяването бе декларацията на ОбС за арменския геноцид.

"18 месеца затвор за Помака, окрал прокурор" е акцент от криминалната страница. Митко Андреев разбил автомобил на обвинителката Дарина Славова. Присъдата идва след споразумение с прокурор, който не се нарича Дарина Славова..

"Адвокат прогнозира ново садистично убийство", пише още на страницата. В дописката четем за изявлението на адвоката на задържания за убийство Христо Лазов от Димитровград – Бойчо Бойчев, в което се казва, че той умишлено поема чужда вина. Намекът е, че приятелката на задържания – Виктория, е с психични проблеми и е участвала в престъплението. На нея също е повдигнато обвинение.

На 5 страница вестникът публикува интервю с актрисата Снежина Петрова. Заглавието е "Театърът ни е регионален".
Може би по-точната дума е "махленски".

"34-ият съветник чукна 55 и прописа поезия", акцентира на 12 страница изданието. Театралът Делчо Тодоров от Димитровград празнувал днес рожден ден заедно с Бойко Борисов и по този повод решил да драсне малко лирика. За доказателство вестникът е цитирал част от негово стихотворение. Ако човек има търпението да го прочете, ще се убеди, че е било по-добре рожденикът да си остане само съветник.

"Гонят от България съпруг на загинала фелдшерка" - с това заглавие над главата открива днешния си брой "Хасковска Марица". Енгин Кара е овдовелият съпруг на трагично загиналата при падането на автобус от моста до Хасково през декември м. г. Милена Мартинова. Според МВР със смъртта на жена си човекът е загубил правно основание да е в страната.
Интересна работа. Необходимо било правно основание, за да се намира човек в България. Винаги сме смятали, че да си луд е напълно достатъчно.

"Димитровград с бизнес зона за 2. 2 млн. лв." е акцент от втора страница на всекидневника. Ако общината спечели финансиране по проект на програма ФАР, ще се сдобие с нова индустриална зона, допълва изданието.

"Килърът: Исках секс, не да я убивам", така интерпретира вестникът вчерашното явяване на Христо Лазов пред съда в Хасково, където му наложиха мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Лагерът в Обзор пуска кепенци", съобщава още „Хасковска Марица". Базата в Обзор това лято няма да приема ученици. Причините са много, сред тях е проточилата се съдебна сага за собствеността на имота.

"Открийте разликите" – под тази рубрика на 9 страница "Хасковска Марица" публикува прословутата снимка на премиера Сергей Станишев с агне в ръце, а до нея – фотос на Тодор Живков отпреди десетилетия със същата животинка. И двамата се хилят глуповато срещу обективите. Обаче разлики все пак има – агнето на Тодор Живков е по-охранено.

"Братоубийство в рода на заклания Румен" е заглавието на голям материал на 10 страница. Темата на публикацията е поредното жестоко убийство в с. Въгларово.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини