От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 13 юни

"Хасковлия с 6 коли крие данъци", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". На още 27 длъжници общината праща съдия-изпълнители. Не се съобщава името на имотния хасковлия, нито на останалите 27. За сметка на това на 4 страница под заглавие "Врата в закона сваля патента наполовина" е описано как се скатава наполовина патентния данък. Това ставало при деклариране на втора допълнителна дейност. Мнозина злоупотребявали, смята шефът на общинското данъчно Димо Маринов, който възнамерявал да поиска промяна в закона.
Тук е мястото да припомним едно тълкувателно решение на Върховния съд на САЩ от края на 30-те години. То гласи: "Плащането на по-високи данъци не е въпрос на патриотичен дълг". За сметка на това в Америка имената на длъжниците към хазната се обявяват. И дори ги вкарват в затвора.

"Записват средно със среден три" е заглавието на водещия материал на първа страница на всекидневника. 897 седмокласници са подали заявление за явяване на изпити, обявените места са с 49 повече, допълва изданието.

"Чонков: Как станах хаджия за 2 долара" е интригуващият анонс на първа страница за голям материал на 6-а и 7-а. От текста става ясно, че на сергиите в Йерусалим можело да се купи фалшив сертификат за хаджийство за 10 долара, но при пазарлък с евреина-продавач цената падала до долар два. Никъде обаче Чонков не си признава, че е купил документ менте. Не е такъв човека. Винаги черпи.

"Турският бойкот се пропуква", бодро съобщава от втора страница всекидневникът. Мажоретки от Свиленград били поканени да открият борбите в Одрин. Ледът се пука, наистина. А поводът за заледяването бе декларацията на ОбС за арменския геноцид.

"18 месеца затвор за Помака, окрал прокурор" е акцент от криминалната страница. Митко Андреев разбил автомобил на обвинителката Дарина Славова. Присъдата идва след споразумение с прокурор, който не се нарича Дарина Славова..

"Адвокат прогнозира ново садистично убийство", пише още на страницата. В дописката четем за изявлението на адвоката на задържания за убийство Христо Лазов от Димитровград – Бойчо Бойчев, в което се казва, че той умишлено поема чужда вина. Намекът е, че приятелката на задържания – Виктория, е с психични проблеми и е участвала в престъплението. На нея също е повдигнато обвинение.

На 5 страница вестникът публикува интервю с актрисата Снежина Петрова. Заглавието е "Театърът ни е регионален".
Може би по-точната дума е "махленски".

"34-ият съветник чукна 55 и прописа поезия", акцентира на 12 страница изданието. Театралът Делчо Тодоров от Димитровград празнувал днес рожден ден заедно с Бойко Борисов и по този повод решил да драсне малко лирика. За доказателство вестникът е цитирал част от негово стихотворение. Ако човек има търпението да го прочете, ще се убеди, че е било по-добре рожденикът да си остане само съветник.

"Гонят от България съпруг на загинала фелдшерка" - с това заглавие над главата открива днешния си брой "Хасковска Марица". Енгин Кара е овдовелият съпруг на трагично загиналата при падането на автобус от моста до Хасково през декември м. г. Милена Мартинова. Според МВР със смъртта на жена си човекът е загубил правно основание да е в страната.
Интересна работа. Необходимо било правно основание, за да се намира човек в България. Винаги сме смятали, че да си луд е напълно достатъчно.

"Димитровград с бизнес зона за 2. 2 млн. лв." е акцент от втора страница на всекидневника. Ако общината спечели финансиране по проект на програма ФАР, ще се сдобие с нова индустриална зона, допълва изданието.

"Килърът: Исках секс, не да я убивам", така интерпретира вестникът вчерашното явяване на Христо Лазов пред съда в Хасково, където му наложиха мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Лагерът в Обзор пуска кепенци", съобщава още „Хасковска Марица". Базата в Обзор това лято няма да приема ученици. Причините са много, сред тях е проточилата се съдебна сага за собствеността на имота.

"Открийте разликите" – под тази рубрика на 9 страница "Хасковска Марица" публикува прословутата снимка на премиера Сергей Станишев с агне в ръце, а до нея – фотос на Тодор Живков отпреди десетилетия със същата животинка. И двамата се хилят глуповато срещу обективите. Обаче разлики все пак има – агнето на Тодор Живков е по-охранено.

"Братоубийство в рода на заклания Румен" е заглавието на голям материал на 10 страница. Темата на публикацията е поредното жестоко убийство в с. Въгларово.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини