От х:

Днес в x:

29 °C

Преглед на печата – 30 май

"Язовир завлича Бисер" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". При преливане "Азмака" може да залее селото, констатирала проверка на потенциално опасните водоеми в региона.

"Болницата хем с шеф, хем без" е челният материал на първа във всекидневника. Изненадващо ОбС Димитровград свали от поста д-р Мария Боспатчиева, но не успя да избере неин приемник, допълва изданието.

"Ротари дари Детско след висене и скандал" е друг акцент от първа. Шефът на хасковската болница д-р Шопов накарал ротарианците да висят 45 минути пред кабинета му, преди да даде съгласие за дарението.

"800 квестори за матурите" е водещото заглавие на втора страница. Очаква се 2396 зрелостници да се явят на задължителния изпит, който ще се провежда в 30 училища в региона.

"Още четирима бягат от Спешното", информира още изданието. Недостигът на лекари в отделението се превръща в огромен проблем.

"Арестуваха крадец на самоличност" е челото на трета страница. Емануил Малчев, обявен за общодържавно издирване още през 2003 г., бе арестуван в Хасково при операция на спецченгетата.

"Матурите – операция "Шок и ужас" – под това заглавие на страница 5 вестникът описва 17-годишната великобългарска одисея по провеждането на зрелостните изпити. Публикувана е и анкета с ученици и преподаватели.

Заплатите на треньорите в Спортното училище били на път, разбираме от спортната страница, макар да не става ясно докъде по пътя са успели да стигнат и с каква скорост се движат парите. Проблемът дойде след като школото премина към МОН, досега се издържаше от държавната агенция за младежта и спорта. Работата върви към закриване на спортното училище, става ясно от цитираното мнение на треньора по щанги Живко Архондев.

"Закопчаха топизмамник, шетал в Канада и САЩ", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Подробната информация за случая е на цялата 10 страница в броя.

"2.22 лв. за кубик вода от юли" е поредната дразнеща новина днес. Увеличението ще е 31 стотинки, ако ДКЕВР одобри предложението на ВиК - Хасково, което сякаш не върши нищо друго, освен непрекъснато да иска по-висока цена за водата.

"Без рейсове от 11 до 12 часа днес" е друг акцент от първа страница. Преустановени ще са всички градски и междуселищни курсове от Хасково. Причината е протестът срещу високите цени на горивата, обяснява изданието.

"УНСС Хасково пак приема бакалаври" съобщава вестникът и допълва, че това се случва след 2-годишно прекъсване, през което вузът записваше само дистанционни магистри.

"Кмет купува имот, дарява го на общината" е водещото заглавие от втора. Благородната постъпка е на градоначалниска на Свиленград Герги Манолов, който купил със собствени средства парцел от 4. 6 декара и го дарил на общината за изграждане на пречиствателна станция. Пред вестника кметът обяснява, че прибягнал до този спешен вариант, за да не изтърват крайния срок за кандидатстване пред европейските фондове за финансиране.

"Подкрепа: Иде нова емигрантска вълна заради скъпотията" е тема на обширен материал на страницата "Общество". Издръжката на живота с най-голям ръст от 8 години насам.

На страница 14 четем интервю с шефа на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчо Милчев. Повод за интервюто е отмененият от съда акт на двама бракониери от ивайловградския съд.

Тези и още заглавия от днешната преса – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини