От х:

Днес в x:

2 °C

Преглед на печата – 30 май

"Язовир завлича Бисер" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". При преливане "Азмака" може да залее селото, констатирала проверка на потенциално опасните водоеми в региона.

"Болницата хем с шеф, хем без" е челният материал на първа във всекидневника. Изненадващо ОбС Димитровград свали от поста д-р Мария Боспатчиева, но не успя да избере неин приемник, допълва изданието.

"Ротари дари Детско след висене и скандал" е друг акцент от първа. Шефът на хасковската болница д-р Шопов накарал ротарианците да висят 45 минути пред кабинета му, преди да даде съгласие за дарението.

"800 квестори за матурите" е водещото заглавие на втора страница. Очаква се 2396 зрелостници да се явят на задължителния изпит, който ще се провежда в 30 училища в региона.

"Още четирима бягат от Спешното", информира още изданието. Недостигът на лекари в отделението се превръща в огромен проблем.

"Арестуваха крадец на самоличност" е челото на трета страница. Емануил Малчев, обявен за общодържавно издирване още през 2003 г., бе арестуван в Хасково при операция на спецченгетата.

"Матурите – операция "Шок и ужас" – под това заглавие на страница 5 вестникът описва 17-годишната великобългарска одисея по провеждането на зрелостните изпити. Публикувана е и анкета с ученици и преподаватели.

Заплатите на треньорите в Спортното училище били на път, разбираме от спортната страница, макар да не става ясно докъде по пътя са успели да стигнат и с каква скорост се движат парите. Проблемът дойде след като школото премина към МОН, досега се издържаше от държавната агенция за младежта и спорта. Работата върви към закриване на спортното училище, става ясно от цитираното мнение на треньора по щанги Живко Архондев.

"Закопчаха топизмамник, шетал в Канада и САЩ", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Подробната информация за случая е на цялата 10 страница в броя.

"2.22 лв. за кубик вода от юли" е поредната дразнеща новина днес. Увеличението ще е 31 стотинки, ако ДКЕВР одобри предложението на ВиК - Хасково, което сякаш не върши нищо друго, освен непрекъснато да иска по-висока цена за водата.

"Без рейсове от 11 до 12 часа днес" е друг акцент от първа страница. Преустановени ще са всички градски и междуселищни курсове от Хасково. Причината е протестът срещу високите цени на горивата, обяснява изданието.

"УНСС Хасково пак приема бакалаври" съобщава вестникът и допълва, че това се случва след 2-годишно прекъсване, през което вузът записваше само дистанционни магистри.

"Кмет купува имот, дарява го на общината" е водещото заглавие от втора. Благородната постъпка е на градоначалниска на Свиленград Герги Манолов, който купил със собствени средства парцел от 4. 6 декара и го дарил на общината за изграждане на пречиствателна станция. Пред вестника кметът обяснява, че прибягнал до този спешен вариант, за да не изтърват крайния срок за кандидатстване пред европейските фондове за финансиране.

"Подкрепа: Иде нова емигрантска вълна заради скъпотията" е тема на обширен материал на страницата "Общество". Издръжката на живота с най-голям ръст от 8 години насам.

На страница 14 четем интервю с шефа на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчо Милчев. Повод за интервюто е отмененият от съда акт на двама бракониери от ивайловградския съд.

Тези и още заглавия от днешната преса – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини