От х:

Днес в x:

12 °C

Преглед на печата – 30 май

"Язовир завлича Бисер" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". При преливане "Азмака" може да залее селото, констатирала проверка на потенциално опасните водоеми в региона.

"Болницата хем с шеф, хем без" е челният материал на първа във всекидневника. Изненадващо ОбС Димитровград свали от поста д-р Мария Боспатчиева, но не успя да избере неин приемник, допълва изданието.

"Ротари дари Детско след висене и скандал" е друг акцент от първа. Шефът на хасковската болница д-р Шопов накарал ротарианците да висят 45 минути пред кабинета му, преди да даде съгласие за дарението.

"800 квестори за матурите" е водещото заглавие на втора страница. Очаква се 2396 зрелостници да се явят на задължителния изпит, който ще се провежда в 30 училища в региона.

"Още четирима бягат от Спешното", информира още изданието. Недостигът на лекари в отделението се превръща в огромен проблем.

"Арестуваха крадец на самоличност" е челото на трета страница. Емануил Малчев, обявен за общодържавно издирване още през 2003 г., бе арестуван в Хасково при операция на спецченгетата.

"Матурите – операция "Шок и ужас" – под това заглавие на страница 5 вестникът описва 17-годишната великобългарска одисея по провеждането на зрелостните изпити. Публикувана е и анкета с ученици и преподаватели.

Заплатите на треньорите в Спортното училище били на път, разбираме от спортната страница, макар да не става ясно докъде по пътя са успели да стигнат и с каква скорост се движат парите. Проблемът дойде след като школото премина към МОН, досега се издържаше от държавната агенция за младежта и спорта. Работата върви към закриване на спортното училище, става ясно от цитираното мнение на треньора по щанги Живко Архондев.

"Закопчаха топизмамник, шетал в Канада и САЩ", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Подробната информация за случая е на цялата 10 страница в броя.

"2.22 лв. за кубик вода от юли" е поредната дразнеща новина днес. Увеличението ще е 31 стотинки, ако ДКЕВР одобри предложението на ВиК - Хасково, което сякаш не върши нищо друго, освен непрекъснато да иска по-висока цена за водата.

"Без рейсове от 11 до 12 часа днес" е друг акцент от първа страница. Преустановени ще са всички градски и междуселищни курсове от Хасково. Причината е протестът срещу високите цени на горивата, обяснява изданието.

"УНСС Хасково пак приема бакалаври" съобщава вестникът и допълва, че това се случва след 2-годишно прекъсване, през което вузът записваше само дистанционни магистри.

"Кмет купува имот, дарява го на общината" е водещото заглавие от втора. Благородната постъпка е на градоначалниска на Свиленград Герги Манолов, който купил със собствени средства парцел от 4. 6 декара и го дарил на общината за изграждане на пречиствателна станция. Пред вестника кметът обяснява, че прибягнал до този спешен вариант, за да не изтърват крайния срок за кандидатстване пред европейските фондове за финансиране.

"Подкрепа: Иде нова емигрантска вълна заради скъпотията" е тема на обширен материал на страницата "Общество". Издръжката на живота с най-голям ръст от 8 години насам.

На страница 14 четем интервю с шефа на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчо Милчев. Повод за интервюто е отмененият от съда акт на двама бракониери от ивайловградския съд.

Тези и още заглавия от днешната преса – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини