От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 30 май

"Язовир завлича Бисер" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". При преливане "Азмака" може да залее селото, констатирала проверка на потенциално опасните водоеми в региона.

"Болницата хем с шеф, хем без" е челният материал на първа във всекидневника. Изненадващо ОбС Димитровград свали от поста д-р Мария Боспатчиева, но не успя да избере неин приемник, допълва изданието.

"Ротари дари Детско след висене и скандал" е друг акцент от първа. Шефът на хасковската болница д-р Шопов накарал ротарианците да висят 45 минути пред кабинета му, преди да даде съгласие за дарението.

"800 квестори за матурите" е водещото заглавие на втора страница. Очаква се 2396 зрелостници да се явят на задължителния изпит, който ще се провежда в 30 училища в региона.

"Още четирима бягат от Спешното", информира още изданието. Недостигът на лекари в отделението се превръща в огромен проблем.

"Арестуваха крадец на самоличност" е челото на трета страница. Емануил Малчев, обявен за общодържавно издирване още през 2003 г., бе арестуван в Хасково при операция на спецченгетата.

"Матурите – операция "Шок и ужас" – под това заглавие на страница 5 вестникът описва 17-годишната великобългарска одисея по провеждането на зрелостните изпити. Публикувана е и анкета с ученици и преподаватели.

Заплатите на треньорите в Спортното училище били на път, разбираме от спортната страница, макар да не става ясно докъде по пътя са успели да стигнат и с каква скорост се движат парите. Проблемът дойде след като школото премина към МОН, досега се издържаше от държавната агенция за младежта и спорта. Работата върви към закриване на спортното училище, става ясно от цитираното мнение на треньора по щанги Живко Архондев.

"Закопчаха топизмамник, шетал в Канада и САЩ", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Подробната информация за случая е на цялата 10 страница в броя.

"2.22 лв. за кубик вода от юли" е поредната дразнеща новина днес. Увеличението ще е 31 стотинки, ако ДКЕВР одобри предложението на ВиК - Хасково, което сякаш не върши нищо друго, освен непрекъснато да иска по-висока цена за водата.

"Без рейсове от 11 до 12 часа днес" е друг акцент от първа страница. Преустановени ще са всички градски и междуселищни курсове от Хасково. Причината е протестът срещу високите цени на горивата, обяснява изданието.

"УНСС Хасково пак приема бакалаври" съобщава вестникът и допълва, че това се случва след 2-годишно прекъсване, през което вузът записваше само дистанционни магистри.

"Кмет купува имот, дарява го на общината" е водещото заглавие от втора. Благородната постъпка е на градоначалниска на Свиленград Герги Манолов, който купил със собствени средства парцел от 4. 6 декара и го дарил на общината за изграждане на пречиствателна станция. Пред вестника кметът обяснява, че прибягнал до този спешен вариант, за да не изтърват крайния срок за кандидатстване пред европейските фондове за финансиране.

"Подкрепа: Иде нова емигрантска вълна заради скъпотията" е тема на обширен материал на страницата "Общество". Издръжката на живота с най-голям ръст от 8 години насам.

На страница 14 четем интервю с шефа на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчо Милчев. Повод за интервюто е отмененият от съда акт на двама бракониери от ивайловградския съд.

Тези и още заглавия от днешната преса – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини