От х:

Днес в x:

Четирима трепят риба с ток, хващат ги

Четирима бракониери от Стара Загора са били заловени на река Марица край Капитан Андреево да бият риба с електричество, съобщиха от хасковския отдел на агенцията по рибарство и аквакултури. Шефът й д-р Милчо Милчев обясни, че акцията на инспекторите е била по сигнал.

Бракониерите пристигнали на мястото с лъскави джипове, а за незаконният улов използвали лодка. Самото устройство, което зашеметява рибата с електричество, е конфискувано, както и лодката. Единият от бракониерите е предаден на прокуратурата в Свиленград, защото отправял заплахи към риболовните инспектори. Те били подкрепени в акцията от униформени служители на Гранична полиция и горски стражари.

Електроуредът е изрично забранен за риболов, защото зашеметява много повече риба, отколкото бракониерите успяват да уловят, а останалата е с нарушени възможности за възпроизводство, обясни д-р Милчев. Въпреки това устройството се продава свободно в интернет, цената му е около 600 лв.

Четиримата заралии са заплашени от по четири бона глоба, плюс по 1000 лева заради забранителния период, който свършва на 1 юни, добави д-р Милчев. От влизането в сила на забраната на 15 април са съставени 38 акта за незаконен риболов. Иззети са 14 въдици и 220 метра бракониерски мрежи.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини