От х:

Днес в x:

Номинираха „Кръв” на Тодор Кръшков

Романът на Тодор Кръшков „Кръв", споменаван от критиците като един от най-добрите за 2007, бе номиниран за наградата ВИК за български роман на годината (2008).

„Да четеш е забавно, полезно и модерно!" е посланието на Фондация Вик, основана от Едуард Вик. Учредения от фондацията ежегоден конкурс за български роман на годината (сред всички издания за една година) се провежда за пети път. Според регламента кoмитет от седем авторитетни личности (Боян Биолчев, Иван Гранитски, Недялко Йорданов, Раймонд Вагенщайн, Стефан Данаилов, Христо Друмев и Едуард Вик) излъчва журито, което е различно всяка година. На финала член на журито става и колективният вот на читателите.

Правото да оценяват романите тази година е предоставено на еврокомисар Меглена Кунева, проф. Боряна Христова, проф. Валери Стефанов , проф. Георги Лозанов и актьора Андрей Слабаков.

Хасковският журналист Тодор Кръшков, дългогодишен редактор на в. „Новинар юг", се присъедини наскоро към екипа на Haskovo.NET. "Кръв" е първата му книга.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини