От х:

Днес в x:

3 °C

Преглед на печата – 17 май 2008 г.

"Абитуриент и леля му загинаха намясто в катастрофа", открива съботния си брой вестник "Хасковска Марица". Днес погребват 19-годишният Валентин Дишлиев и 34-годишната Жана Кирова, които загинаха при сблъсък на опел с турски тир край Тополовград миналия ден.

"Редовни платци заприщиха ВиК за спряна вода" е водещото заглавие на всекидневника на първа страница. В материала се описва вчерашният протест пред водното дружество на живеещите в бл. 42-46 на хасковската улица "Акация". Целият вход бил отрязан от вода заради неплатените сметки на 5 – 6 семейства. Протестиращите показали бележки с платени суми и поискали среща с управителя ва ВиК Атанас Бързев, но охраната не ги допуснала. Заместник началникът на район във ВиК Методи Грудев успокоил духовете, като обещал до обяд на следващия ден водата на изрядните платци да бъде пусната, а на нередовните да сложат скоби на водомерите, както впрочем би следвало да постъпят още преди близо месец, когато са врътнали кранчетата наред.

"Иззеха сървъри на нетдоставчици" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Вестникът информира за вчерашната пресконференция в ОДП Хасково, на която бе обявена акция на ГДБОП за изземване на 4 сървъра с 6. 5 терабайта нелицензирани филми, музика и софтуер.Операцията била проведена в деня, когато състав на Върховния административен съд е заседавал по дело за отменено разпореждане на БОП Кърджали по подобен казус, отбелязва изданието и допълва, че хасковският административен съд също не е приел доводите на спецченгетата и ги е обявил за незаконни. "Шефът на сектор "Интелектуални престъпления" в ГДБОП Явор Колев отговори, че не следи всички дела във ВАС", саркастично отбелязва вестникът.

"Закриват кабелното радио, правят ефирно" е акцент от втора страница на изданието. Става дума за Димитровград, предложението за това ще бъде внесено от кмета Стефан Димитров в ОбС още на майската сесия на местния праламент, съобщава вестникът и допълва, че новото радио ще бъде 100 процента общинска собственост.

"Площадка за скейтборд градят на Кенана", съобщава още вестникът. Тя е на площ 1 декар и ще бъде готова в края на май или началото на юни.

"Турски праскови и кайсии на пазара", информира "Хасковска Марица" Цените им са 7 лв. за килограм праскови и 5 лв. за кайсиите.

"Апартамент на косъм от взрив" е акцент от криминалната страница на вестника. Пожар на хасковския бул. "Илинден" в четвъртък вечерта бил овладян от огнеборците броени минути преди да се получи мощен взрив. Пламъците са унищожили аспиратор, газов котлон, 3 квадратни метра хънтар, описва щетите изданието.

"В Любимец не приемат нападките срещу Гранитски" – под това заглавие всекидневникът описва реакциите на властта в градчето по повод вчерашния скандал при Георги Коритаров в Нова телевизия, в който скандалният писател Христо Стоянов и известният журналист Мартин Карбовски обвиниха издателя Иван Гранитски, че събира пари от общините, с които финансира бизнеса си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини