От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 17 май 2008 г.

"Абитуриент и леля му загинаха намясто в катастрофа", открива съботния си брой вестник "Хасковска Марица". Днес погребват 19-годишният Валентин Дишлиев и 34-годишната Жана Кирова, които загинаха при сблъсък на опел с турски тир край Тополовград миналия ден.

"Редовни платци заприщиха ВиК за спряна вода" е водещото заглавие на всекидневника на първа страница. В материала се описва вчерашният протест пред водното дружество на живеещите в бл. 42-46 на хасковската улица "Акация". Целият вход бил отрязан от вода заради неплатените сметки на 5 – 6 семейства. Протестиращите показали бележки с платени суми и поискали среща с управителя ва ВиК Атанас Бързев, но охраната не ги допуснала. Заместник началникът на район във ВиК Методи Грудев успокоил духовете, като обещал до обяд на следващия ден водата на изрядните платци да бъде пусната, а на нередовните да сложат скоби на водомерите, както впрочем би следвало да постъпят още преди близо месец, когато са врътнали кранчетата наред.

"Иззеха сървъри на нетдоставчици" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Вестникът информира за вчерашната пресконференция в ОДП Хасково, на която бе обявена акция на ГДБОП за изземване на 4 сървъра с 6. 5 терабайта нелицензирани филми, музика и софтуер.Операцията била проведена в деня, когато състав на Върховния административен съд е заседавал по дело за отменено разпореждане на БОП Кърджали по подобен казус, отбелязва изданието и допълва, че хасковският административен съд също не е приел доводите на спецченгетата и ги е обявил за незаконни. "Шефът на сектор "Интелектуални престъпления" в ГДБОП Явор Колев отговори, че не следи всички дела във ВАС", саркастично отбелязва вестникът.

"Закриват кабелното радио, правят ефирно" е акцент от втора страница на изданието. Става дума за Димитровград, предложението за това ще бъде внесено от кмета Стефан Димитров в ОбС още на майската сесия на местния праламент, съобщава вестникът и допълва, че новото радио ще бъде 100 процента общинска собственост.

"Площадка за скейтборд градят на Кенана", съобщава още вестникът. Тя е на площ 1 декар и ще бъде готова в края на май или началото на юни.

"Турски праскови и кайсии на пазара", информира "Хасковска Марица" Цените им са 7 лв. за килограм праскови и 5 лв. за кайсиите.

"Апартамент на косъм от взрив" е акцент от криминалната страница на вестника. Пожар на хасковския бул. "Илинден" в четвъртък вечерта бил овладян от огнеборците броени минути преди да се получи мощен взрив. Пламъците са унищожили аспиратор, газов котлон, 3 квадратни метра хънтар, описва щетите изданието.

"В Любимец не приемат нападките срещу Гранитски" – под това заглавие всекидневникът описва реакциите на властта в градчето по повод вчерашния скандал при Георги Коритаров в Нова телевизия, в който скандалният писател Христо Стоянов и известният журналист Мартин Карбовски обвиниха издателя Иван Гранитски, че събира пари от общините, с които финансира бизнеса си.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини