От х:

Днес в x:

23 °C

Преглед на печата – 17 май 2008 г.

"Абитуриент и леля му загинаха намясто в катастрофа", открива съботния си брой вестник "Хасковска Марица". Днес погребват 19-годишният Валентин Дишлиев и 34-годишната Жана Кирова, които загинаха при сблъсък на опел с турски тир край Тополовград миналия ден.

"Редовни платци заприщиха ВиК за спряна вода" е водещото заглавие на всекидневника на първа страница. В материала се описва вчерашният протест пред водното дружество на живеещите в бл. 42-46 на хасковската улица "Акация". Целият вход бил отрязан от вода заради неплатените сметки на 5 – 6 семейства. Протестиращите показали бележки с платени суми и поискали среща с управителя ва ВиК Атанас Бързев, но охраната не ги допуснала. Заместник началникът на район във ВиК Методи Грудев успокоил духовете, като обещал до обяд на следващия ден водата на изрядните платци да бъде пусната, а на нередовните да сложат скоби на водомерите, както впрочем би следвало да постъпят още преди близо месец, когато са врътнали кранчетата наред.

"Иззеха сървъри на нетдоставчици" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Вестникът информира за вчерашната пресконференция в ОДП Хасково, на която бе обявена акция на ГДБОП за изземване на 4 сървъра с 6. 5 терабайта нелицензирани филми, музика и софтуер.Операцията била проведена в деня, когато състав на Върховния административен съд е заседавал по дело за отменено разпореждане на БОП Кърджали по подобен казус, отбелязва изданието и допълва, че хасковският административен съд също не е приел доводите на спецченгетата и ги е обявил за незаконни. "Шефът на сектор "Интелектуални престъпления" в ГДБОП Явор Колев отговори, че не следи всички дела във ВАС", саркастично отбелязва вестникът.

"Закриват кабелното радио, правят ефирно" е акцент от втора страница на изданието. Става дума за Димитровград, предложението за това ще бъде внесено от кмета Стефан Димитров в ОбС още на майската сесия на местния праламент, съобщава вестникът и допълва, че новото радио ще бъде 100 процента общинска собственост.

"Площадка за скейтборд градят на Кенана", съобщава още вестникът. Тя е на площ 1 декар и ще бъде готова в края на май или началото на юни.

"Турски праскови и кайсии на пазара", информира "Хасковска Марица" Цените им са 7 лв. за килограм праскови и 5 лв. за кайсиите.

"Апартамент на косъм от взрив" е акцент от криминалната страница на вестника. Пожар на хасковския бул. "Илинден" в четвъртък вечерта бил овладян от огнеборците броени минути преди да се получи мощен взрив. Пламъците са унищожили аспиратор, газов котлон, 3 квадратни метра хънтар, описва щетите изданието.

"В Любимец не приемат нападките срещу Гранитски" – под това заглавие всекидневникът описва реакциите на властта в градчето по повод вчерашния скандал при Георги Коритаров в Нова телевизия, в който скандалният писател Христо Стоянов и известният журналист Мартин Карбовски обвиниха издателя Иван Гранитски, че събира пари от общините, с които финансира бизнеса си.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини