От х:

Днес в x:

67% от българите едва свързват двата края

Около 67% от домакинствата в България имат пари, колкото да свържат двата края според изследване на Националния статистически институт.

През април е регистрирано задълбочаване на песимизма по отношение на основни икономически процеси и явления в сравнение с времето три месеца по-рано.

Че затъват в дългове, заявяват 16.3% от домакинствата, а 5.6% са принудени да теглят от спестяванията си. 7.3% посочват, че успяват да спестят малко пари, а едва 0.1% отговарят, че спестяват много.

Финансовото състояние на 36.5% от домакинствата не се е променило за последната година, на 28% малко се е влошило, а на 25.8% се е влошило много.

Състоянието на едва 7.7% от домакинствата се е подобрило в сравнение със ситуацията преди 12 месеца. Само 6.7% от домакинствата очакват през следващата една година просперитет на състоянието им, а 19.9% са отрицателно настроени.

Според 77.6% от гражданите цените са се повишили твърде много и очакванията са да растат още по-бързо.

За 67.5% е невероятно през следващата година да спестят пари. За 75.7%е невъзможно да си купят кола през следващите 12 месеца. 88.2% пък мислят да купуват или строят жилище.

Близо 65% признават, че няма да успеят да отделят голяма сума пари за подобрения в домовете си.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини