От х:

Днес в x:

BMW M3 Convertible - Страхотно усещане

Нормално е поведението на водача да бъде напълно доминирано от работата на двигателя, но колкото и звучни и гласовити да са ауспусите, то непременно трябва да концентрирате цялата си енергия върху това да контролирате оптимално М3 в завоите. Вероятно е загубена някаква твърдост при преминаването от Coupe в Cabriolet, но просто този автомобил е толкова способен, че ще ви е нужно време на писта, за да откриете разликите.

Едно от най-хубавите неща около семейството М3 е колко жив изглежда автомобилът – дори и при по-спокойни скорости. Разбира се, доста бързо можете да достигнете до по-авантюристичните скорости, но дори и самият процес ще бъде фантастичен. Воланът вероятно може да предлага малко повече чувство, но пък седалките компенсират при комуникацията с пътя. Регулируемата система за traction control заедно с качествения M Differential обаче ще предоставят малко презавиване, когато е нужно, за да ви накарат да се чувствате като състезателен герой. Ако пък решите, М3 може да е изключително стабилен при високи скорости, което няма да му пречи да бъде пъргав в завоите.

Новата трансмисия с два съединителя и педалчета зад волана DCT на BMW ползва един съединител за четните и още един за нечетните предавки. Електрониката дава гаранция, че никога няма да има някаква празнина в процеса на ускорение, тъй като следващата предавка винаги е предварително избрана, за да се ускори смяната. BMW са добавили и Drivelogic control към системата си, като тази технология бе видяна за първи път при SMG трансмисията на BMW (SMG = секвенциална ръчна трансмисия). Drivelogic позволява на водача да избира серия настройки за скорост при предавките, както и да се избира между напълно автоматичен режим или пък ръчен.

В ръчен режим водачът може да ползва двете педалчета зад волана или пък скоростния лост. Специални LED светлини на арматурното табло индикират, когато е време е да се смени предавка, но ако не се решите, двигателят кротко ще си седи на най-високите обороти. Изцяло автоматизираният режим е много добър, но понякога действа малко мудно по нанагорнища, докато при спиране избърза леко с свалянето на предавките. И все пак това е една страхотна система, която е много по-спортна по природа в сравнение с DSG на VW или пък SST, която е внедрена в Mitsubishi Evolution X. От BMW очакват близо 50 % от купувачите на M3 Convertible да предпочетат опцията с DCT.

Тогава Coupe, седан или пък Convertible? Изборът е ваш. Всички предлагат страхотно прекарване (каквото може да предлага само един BMW M3), но всеки си има и своята приятна странност. Освен това пред вас стои и решението коя трансмисия да изберете, като новата M DCT е не само впечатляваща в технологично отношение, но и в чисто практично. Затова само последно може да се каже – страхотен автомобил. BMW M3 за пореден път не разочароват.
www.carenthusiast.com
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини