От х:

Днес в x:

Кой как шофира и защо

Мъжете шофират по-агресивно от жените, защото продължават да се държат по начина, по който са се държали техните праисторически предци.

До този извод са стигнали психолози от университета в Манчестър, пише "Дейли телеграф".

Професорът по психология Джефри Бийти посочва, че "черепът на съвременния човек крие под себе си същите мозъци, каквито са имали неговите предци от каменната ера".

Именно това според учения помага, за да се обясни разликата между половете от гледна точка на предразположението към създаване на рискови ситуации по време на шофиране.

"Първобитният човек не е управлявал превозни средства, но наследеният от него ловен инстинкт, който му е позволявал да оцелее по онова време, и до момента напомня за себе си", твърди Бийти. Той се проявява при мъжете при всекидневното управление на автомобил, казва той.

Професорът смята, че навиците, необходими за оцеляване в праисторическите времена, не подхождат съвсем за управление на превозно средство, затова шофьорите от мъжки пол често се държат агресивно и нарушават правилата за движение по пътищата.

В същото време жените по-често правят катастрофи на кръстовища и завои, защото са по-склонни да правят грешки в съжденията и възприятията.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини