От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 18 април

Новинар Юг: "Връщат невинни в затвора". Съдът оправда близнаците Йонко и Георги Илчева за убийството на баща им. Никой не може да си обясни защо братята не са на свобода. Те са върнати под охрана в старозагорския затвор, уточнява вестника.

"Разкриха банда окрала Химмаш" е темата на другата водеща публикация. Двама хасковлии и казанлъчанин за два месеца изнесли над 20 тона цветни метнали от склад на фирмата. В кражбата не са замесени служители на завода или хора от охраната.

"100 от Хасково пазят в Кабул за 63 евро на ден", четем още в Новинар Юг. Мисията в Афганистан е опасна, защото нашенците ще охраняват различни обекти – летища, складове, коментира ген. Харизанов.

И още едно заглавие – "Паника заради отрова в Марица". Областният управител на Одрин назначи изследвания на р. Марица заради появилите се съобщения, че водата на реката е отровена в България, пише в дописката. Според турските медии, замърсяването станало в района на село Поибрене, Пазарджишко. От намиращите се в близост мини за производство на злато и мед към питейните кладенците на селото изтекли води с концентрация над 80 % от допустимито.

Хасковска Марица – "Оправдаха близнаците за убийството на баща им" и тук това е водеща тема. Братята чакат произнасяне на апелативния съд, за да се приберат у дома.

"Спор за имот остави 8 фирми без работа" четем в друга публикация. ПК "Кооператор" и РКС-Хасково 10 г. се съдят за производствена база, съдия-изпълнител заключи имущество на наематели.

"Роми задигат 24 т метал от Химмаш" и по тази тема пише вестникът. Мъжете влизали през покрив на склад, а плячката криели в гора.

"Бръснари и гадатели с незаконен бизнес" четем още в Хасковска Марица. Данъчни дебнат печалбари в сянка, чакат ги до 30 април. Това е срока в който нелегалните търговци и занаятчии могат да легализират дейността си.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини