От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 3 април


МВР си мие ръцете с РПУ - Димитровград", водещо информира новият брой на вестник "Новинар Юг". Проверяват какви СРС-та поискали местните криминалисти, вместо да се започне от София, или поне от Хасково.

"Селските кметове стават бирници", е другото от по-важните заглавия на първа страница. Те ще събират местните данъци и такси. Списъците с налозите вече са им раздадени, е допълнението в дописката.

"Новинар" публикува на челната си страница заглавие с въпросителна и придружено със снимка: "Още една гробница катто Александровската". Заглавието е отправка към 5-а страница, където е публикувано интервю със Станислав Илиев - уредник в Регионалния исторически музей. Той казва, че до края на годината се очаква да започнат първите археологически разкопки край Глухите камъни, които съперничат на Перперикон.

"Закриват 7-те школа, реши комисията в Общинския съвет", пише още вестникът. След влизането в сила на делегираните бюджети, училищата са обречени, цитира изданието председателя на комисията Пенка Георгиева.

Още едно заглавие на образователна тема: "Местна гимназия се мери с университет". Мащабът на нашата дейност по залесяването е толкова голям, че изпреварваме дори Лесотехническия университет в столицата, цитира "Новинар" учители от местната професионална гимназия по дървообработване и строителство.

"Майка продава дъщеря си за наркотици" - това заглавие е водещо в днешния брой на "Хасковска Марица". То е отправка към голям коментар за нощния живот в района на Харманли и Любимец. В материала се засягат лесбосватбите, любовните триъгълници и… килиите.

"Снимат магаретата за разпознаване при кражба", четем още на страниците на "Марица" Чистят на Олу дере, коритото затлачено от растителност и боклуци, допълва информацията изданието.

Една тревожна дописка от първа страница: "Нов пик на салмонелоза в Хасково". 5 случая на заболяването в областния град само за една седмица отчитат епидемиолозите.

Следва информация с адрес Димитровград "Посланикът на Ким Чен Ир на гости в града младостта". Той ще пристигне там утре, а първата му визита ще бъде при кмета на Общината Стефан Димитров.

"Турски специалисти проверяват наши водоеми", "Полицията спасява референдума в Спахиево", 34 400 декара с тютюн в областта" – всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица".


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини