От х:

Днес в x:

Четири купи даде кметът на Димитровград на младите танцьори (видео)

В първия ден на Открития турнир по танцово шоу, хип-хоп, класически и характерни танци „България танцува" на подиума в спортната зала в Димитровград премериха сили внушителен брой малки и големи танцьори в стила танцово шоу. Състезанието се провежда за трети пореден път от Община Димитровград, Детски комплекс Димитровград и МОН, по регламента на Българска спортна танцова федерация.

Близо десет часа продължи състезателната програма. Тежък ден за състезатели и жури, който въпреки напрежението, радостите и разочарованията, бе празник за модерния танц, както каза Синиша Веселинович, международен съдия и член на УС на БСТФ. Купата на кмета за танцово шоу спечали хасковската ТО ТАНГРА.

В неделния ден още 3 купи на кмета бяха връчени на съставите с най-силно представяне на „България танцува" 2008. За класичаски балет – ТАНГРА, хип-хоп – Fifi, характерни танци – Рона Хасково.

Купата на Гришко отиде в софийското Студио Джи.

Тази година по решение на журито от БСТФ нямаше дисквалификации. На танците, които по една или друга причина не се вписваха в правилника бяха давани последни места. Така в класирането последни останаха няколко добри изпълнения, които ръководителите бяха пуснали да се състезават в неподходяща категория.

Следващото събитие от танцовия календар е фестивалът по Belly dance в Хасково,a в началото на май е Фестивалът на камерния танц.

Вижте тук видео от изпълнението на Fifi, който взе първо място соло мъже над 18 в стил хип-хоп. Още видео след няколко дни.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини