От х:

Днес в x:

Албена Денкова: Кандидатстваме за Европейско първенство по фигурно пързаляне през 2011 г.


България ще издигне кандидатурата си за домакин на Европейското първенство по фигурно пързаляне през 2011 година, обяви президентът на БФ Кънки Албена Денкова.
"Всички състезатели и гости ме увериха, че са се чувствали много добре в София по време на световното първенство за юноши и девойки. Благодаря на ДАМС, на Столична община, на БОК, на целия екип, който ми помагаше, на хората от федерацията, на 50-те доброволци, на момичетата от нашия фенклуб "Ледена магия", на спонсорите и на нашите медийни партньори", заяви на пресконференция в Пресклуб "България" президентът на БФ Кънки Албена Денкова.

Тя допълни, че заради добрата оценка за организацията на първенството нашата страна има самочувствието да издигне кандидатурата си за домакинството на Европейското първенство за мъже и жени през 2011 г. Денкова изрази своята надежда, че дотогава в София ще има нова, модерна многофункционална зала.

"Без тренировъчна зала не можем да изграждаме добри състезатели. Именно заради липсата на добри условия не смятам, че Иван Динев ще се завърне да работи като треньор у нас, същото се отнася и за Людмила Младенова, която сега е в Италия. Без голяма, модерна зала пък не можем да организираме големи международни прояви. Вече получих проектите на студенти от УАСГ (Университета за архитектура, строителство и градоустройство) за зала на мястото на стадион "Юнак". Много са хубави и се надявам, че Весела Лечева и Бойко Борисов ще ни съдействат за изграждането на залата", сподели пред репортерите Денкова.

На световното първенство по фигурно пързаляне в Гьотеборг (Швеция) от 17-ти до 23-ти март България ще бъде представена от Найден Боричев и Соня Радева.

Контролно състезание при жените няма да се прави, тъй като Христина Василева е уверила Денкова, че в "момента не се чувства достатъчно подготвена, за да участва на първенството на планетата".

До седмица ще стане ясно дали на леда в Гьотеборг ще се появи младата ни танцова двойка Ина Демирева и Юрий Куракин, които се наредиха 24-ти на световното юношеско първенство в София.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини