От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 5 февруари

"Мачкат млекарите с 22 бона гаранция", информира днес "Новинар Юг" от водещата си страница. 16 фирми от региона не са внесли по сметките на Държавен фонд "Земеделие" задължителните 21 772 лв. Плашат ги с отнемане на лиценза, е допълнението към заглавието.

"8 класа изтекоха в Европейския съюз", е другото челно заглавие от новия брой. 160 молби за прекъсване на училище са били подадени в Регионалния инспекторат по образованието от родители, които работят в чужбина (в по-голямата си част в страни от Европейския съюз) и искат децата им да бъдат при тях.

И още едно заглавие с учителски акцент с адрес Димитровград: "Даскали скачат срещу шефа си". Преподаватели от ОУ "Алеко Константинов" в града са протестирали вчера в защита на отстранение си директор, недоволствайки от това, че на мястото му е била назначена Дорина Желязкова.

"Часове делят Хасково от грипна епидемия", е тревожната информация от втора страница. 40 ученици от едно начално училище само за няколко са представили медицински бележки.

"Закопчаха 26-годишен за палеж", четем в криминалната хроника. Кръстьо Вълчев драснал клечката на майчината си къща в Преславец.

И още едно криминално заглавие: "30 бона кръвнина искат от стрелец по бременна". Процесът срещу 37-годишния Божидар Стойчев се гледа за втори път от Хасковския окръжен съд, след като в края на миналата година Пловдивският апелативен съд отмени присъдата му от 30 месеца и върна делото за разглеждане на първа инстанция от нов състав.

"Строителна полиция отвява специалистите по "всичко", пише на челната си страница "Хасковска Марица". Професионален регистър на фирмите от бранша гарантира качествена работа. Черният пазар на труда и нелоялната конкуренция ще бъдат елиминирани.

"Пустеещи земи пълнят хазната в Любимец", четем още на страниците на "Марица". Двойно по-малък бюджетен дефицит за 2007-ма отчита общинската управа.

"Събарят принудително опасни сгради в Харманли", е челото на трета страница. Балкон в самия център на града е провиснал застрашително, е тревожното допълнение към заглавието.

"Вдигат такса смет в Ивайловград", пише още вестникът и допълва, че кметът на града Стефан Танев предлага в докладна на насроченото за утре заседание на Общинския съвет таксата за битови отпадъци да се увеличи с един промил.

"Хасковлия поканен на форум в Кайро", информира още "Марица". Хасковлията инж. Марин Мидилев е поканен да участва в световна конференция в Кайро, на която ще се обсъждат проблеми, свързани с разминиране на минни полета.

"Яйца по 10 стотинки на пазара", "БДЖ продава апетитен имот в димитровградския квартал "Мариино", "20 декларират доходи по интернет – всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини