От х:

Днес в x:

Лени Кравиц обявява любовна революция

Лени Кравиц обявява любовна революция с новия си, осми студиен албум. Продукцията се казва "It Is Time For A Love Revolution" и излиза днес от EMI/Анимато Мюзик. Това е първото му творение след повече от три години.

Материалът - унищожителен рокендрол с универсален микс от соул, фънк и джаз елементи и без съмнение силни текстове, така характерни за Лени от самото начало на кариерата му.

"Харесвам албума, както и усещането си за него", споделя Лени Кравиц. "Чувствах се като дете, което си играе в спалнята и това е най-важното нещо в живота - няма подобно усещане за свобода".

Тази свобода е и огънят в "It Is Time For A Love Revolution", който в музикален и духовен аспект е така наситен, както и дебютният му албум "Let Love Rule".

Считан за един от най-големите рок музиканти на нашето време, Лени Кравиц е получил огромно признание от критиката и комерсиален успех с издаването на поредица супер албуми, множество № 1 сингли в Топ класациите за сингли на Билборд и несравнима колекция от награди през кариерата си, между които Грами статуетки, Американските Музикални награди и наградите на MTV.

Създаден и записан през последната година на различни места - Ню Йорк, Маями, Париж, Бахамите и Бразилия, "It Is Time For A Love Revolution" е безспорно един от най-добрите албуми на Кравиц със своето рокендрол звучене, тежки ударни, заразяващи мелодии, френетични китари и неустоимото припяване на Лени.

Тавата включва 14 нови парчета, написани, аранжирани и изсвирени изцяло от Лени Кравиц, както във всички останали албуми от неговата кариера. Както подсказва и самото заглавие, песните са свързани с любовта и духовната революция и са призив към хората да допуснат любовта в сърцата си.

Музикантът не се страхува да се докосне и до политиката и използва творчеството си, за да привлече общественото внимание към настоящата война на САЩ в Ирак и виетнамската ера.

Първите два сингъла - "Bring It On" и "Ill Be Waiting" до "Love, Love, Love", "Dancin Til Dawn" и "I Want To Go Home," "It Is Time For A Love Revolution" са олицетворение на характерното звучене, помогнало на Лени Кравиц да се задържи на върха цели 18 години.

Кравиц ще подкрепи "It Is Time For A Love Revolution" с турне, което ще продължи най-малко две години след издаването на албума. И, както вече знаете, ще има спирка в България! Концертът на Лени в София е на 27-ми юли 2008 по покана на Жокер Медиa.

Билетите за концерта са в продажба от 4-ти февруари 2008 - ден след официалната премиера на новия албум - "Its Time For A Love Revolution" (Анимато Мюзик/ EMI).
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини