От х:

Днес в x:

Димитровград с първата площадка за разходка на кучета

    Обособено пространство за разходка на домашни любимци вече е изградено в Димитровград. Мястото се намира вдясно след входа на парк "Вапцаров", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов. Специализираният парк за кучета е ограден, има пейки и кошчета, където могат да се изхвърлят изпражненията на животните.

    Новината той съобщи след наша публикация от вчера за това, че собствениците на домашни животни ги разхождат на детските площадки. Недоволството изразиха родители, притеснени, че децата им играят на едно място с животните.

    На другия полюс са собствениците на кучета, които няма къде да ги разхождат заради забраната, обозначена с табели по паркове и дворове на училища и градини.

    "Взаимствах идеята от чужбина, мисля, че е подходящо такова пространство да се обособи и в Димитровград", каза Димов. Допълни, че ако идеята срещне одобрение сред димитровградчани, такова място ще бъде направено и в парк "Марица", а е възможно и на други места в града. Според кмета, такъв парк за домашни любимци до момента няма в Хасковски регион.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини