От х:

Днес в x:

Банички без боза за властта от "Авиоотряд" 28

Правителственият "Авиоотряд" 28 ще продължи да предлага скромни менюта при полетите с държавните ръководители на борда. Това става ясно от обявена обществена поръчка за кетъринг в самолетите на властта, чиято стойност за цяла година не трябва да надвишава 36 000 лв. с ДДС.

В началото на миналата година се разрази скандал с менюто в "Авиоотряд" 28, в което бяха включени множество кулинарни глезотии като октоподи и папая, а сред напитките имаше шотландско уиски и руска водка.

Тогава бе организиран нов търг с много по-редуциран кетъринг.

Политиката на скромна храна в самолетите на властта се запазва сега и от новия шеф на "Авиоотряд" 28 Тодор Коджейков. Така при полетите на "Ербъс", "Фалкон" и двата хеликоптера МИ-8 ще се сервират плата банички или български сирена и колбаси, сандвичи, тиквички с ориз, зеленчукова лазаня.

Алкохолните напитки остават силно редуцирани, като ще се сервират само български вина и бира.

Широк избор ще има само от безалкохолни, освен газирани напитки, поръчката включва и разнообразни натурални сокове, кафе, чай, вода, пише "Монитор".

Избраната за изпълнител фирма ще трябва да доставя и посудата за еднократна употреба, както и да измива постоянната.

Наред с това ще трябва да допуска НСО на регулярни проверки, за да може гардовете да инспектират какво точно се сервира на властта.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини