От х:

Днес в x:

Хасковлия е най-добрият лекар в София за 2015 година

Хасковлия, кадър на ОУ „Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия в Хасково, е лекар на годината в София за 2015 година.

Гинекологът д-р Янчо Делчев беше избран във второто издание на проучването „Кои са най-добрите лекари в София" на Дарик радио сред 501 медици, представени в 42 медицински специалности.

Интересното в допитването е, че номинациите са правени само от лекари. Затова и наградата за д-р Делчев е още по-значителна, тъй като той е признат за номер 1 от гилдията.

Отличието на хасковския медик му се присъжда за втори път.

Д-р Делчев завършва медицина във ВМИ. Специализирал „Ранна диагностика, профилактика и лечение на онкологичните заболявания“ и още тогава талантът му е открит. Присъдено му е званието -Първо място „Млад медик“. Кариерата му започва в родния край като завеждащ селския здравен участък на Мандра.

По-късно става началник Медицинска служба на Военно поделение, гр.Средец.

Д-р Делчев се изкачва по стълбицата на професионализма постепенно и с преминаването си на работа като ординатор в Бърза помощ в Хасково.

От 1989 г. е ординатор в Хирургично отделение на тогавашния Диспансер за онкологични заболявания в Хасково. През 1090 година става и завеждащ отделението.

В София постъпва на работа през 1993 година като ординатор в гинекологична клиника в V МБАЛ.

От 2013 г. д-р Янчо Делчев е началник отделение по Гинекология - МБАЛ "Доверие".

Минал е специализация през 90-те години на миналия век в Кантоналната болница на Кантон St.Gallen в Швейцария. В медицинския университет в София е специализирал „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ и „Акушерство и Гинекология“.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини