От х:

Днес в x:

Наглост: Палят охраняван склад за дърва, подозират вендета

Охраняван склад за дърва пламна в 1 часа тази сутрин в димитровградския квартал Марийно. Обектът е бил от открит тип, но за сметка на това е бил пазен от жива охрана.

Въпреки това огънят пламнал внезапно и бързо се разпространил чрез горивните материали, без на първо четене охранителите да видят нещо.

Днес полицията извършва оглед в светлата част на денонощието. Щетите не са уточнени, но са значителни. За щастие няма пострадали хора.

Мургавото мнозинство в квартала не бе особено словоохотливо в предположенията кой може да е предизвикал палежа.

За наличието на такъв сочи кладата от стари автомобилни гуми, вехтории, но лесно запалими вещи, струпани до постройката. Внезапността на пожара сочи и използването на запалителна течност. Под сурдинка неколцина от все още останалата българска общност в квартала споделиха, че складът е масово посещаван от мургави. Взимали през зимата дърва на вересия и се разплащали напролет. Разплащането обаче било сложна работа и минавало през заплахи и контразаплахи, някои от които ставали реалност.

Изясняването на възможните причини за пожара стана невъзможно, защото, както се оказа, в целия квартал се оказа че никой не знае името на фирмата, която държи опожарения склад. Живущи там изясниха само, че тя търгувала с дърва за огрев в целия град, като само в кв. Марийно имала два обекта.

Руди Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини