От х:

Днес в x:

Хасковски парк се превърна в бунище, проверяват всички концесионери

    Паркът до училище “Св. Иван Рилски” в Хасково е занемарен и се е превърнал истинско бунище, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Репортерска проверка на място показа, че сигналът е достоверен и положението там наистина е плачевно. Опаковки от закуски, пластмасови чашки и бутилки, всякакви хартийки и други боклуци се търкалят по земята. Там има и детска площадка, а пясъчникът също е превърнат в сметище.

    Паркът бе отдаден на концесия през 2012 година. Заведението работело на пълни обороти, но по някое време в началото на зимата хлопнало врати и повече не отворило. На него обаче още виси табелка “Търсим сервитьори”. Възможно е заведението да е затворило само през зимата, предположиха майки, насядали по пейките в парка.

    От общината заявиха, че е създадена нарочна комисия, която вече е започнапа проверки във всички паркове в града, които са дадени на концесия. Ще се проверява дали се спазват условията на договорите, дали се поддържат зелените площи детските площадки, както и дали построените в парковете заведения отговарят на разрешеното от общината.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини